گرگان - ایرنا - مشکلات و دغدغه‌های اهالی گلستان در پیک پنجم کرونا از تصور مدیران و مسئولان محلی فراتر رفته و به میدانی برای زورآزمایی این ویروس تبدیل شده که در صورت استمرار این رویه و بی‌توجهی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، مهار این مرحله به یک چالش ملی تبدیل خواهد شد.

روزهای سخت پیک پنجم کرونا به چالشی بزرگ برای مدیران گلستان تبدیل شده که رسیدن تعداد بیماران بستری کرونا به عدد ۲ هزار نفر و دشواری در تامین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها، بر نگرانی مردم و مسوولان افزوده است.

علاوه بر آن روزانه به طور میانگین حدود ۲ هزار نفر از بیماران گلستان با تنگناهای بسیار به صورت بستری از خدمات دارویی بهره می گیرند که در این میان مشکلاتی نظیر کمبود سرم و داروهای کرونا و کپسول اکسیژن محسوس‌تر از گذشته شده است.

حجم مشکلات در بخش درمانی سبب شد تا مدیران ارشد استان بر مقوله واکسیناسیون تمرکز بیشتری کنند و با استمداد از مقامات کشوری دُزهای واکسن بیشتری را برای ساکنان واجد شرایط گلستان تدارک ببیند.

 طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از اهالی استان حداقل یک دُز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و در این راستا افزایش مراکز تجمیعی واکسن کرونا و یا پیش بینی مراکز تزریق خودرویی با هدف کاهش تجمع در این مراکز در حال انجام است.

در بخشی از شهرهای غربی و شرقی گلستان، رغبت بومیان به واکسن اندک بوده و با وجود در نظر گرفتن مشوق‌های متعدد هنوز در برخی اهالی انگیزه تزریق واکسن کرونا و گسترش چرخه ایمنی عمومی ایجاد نشده است.

 در شهرهایی که رغبت بومیان به تزریق واکسن پایین بود، مدیران بهداشتی درمانی منطقه تلاش کردند با پایین آوردن سن واکسینه کردن، آمار خود را به حد قابل قبولی برسانند که این امر سبب شد تعداد زیادی از دیگر اهالی منطقه و حتی مرکز استان با حضور در این شهرها به ویژه گمیشان و بندرترکمن مبادرت به تزریق واکسن کنند .

 ابتلای حدود ۱۵۰ نفر از درمانگران گلستان به کرونا در پیک پنجم، کار درمان بیماران کرونایی استان را سخت تر کرده است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گلستان ، طولانی شدن پیک پنجم و به طور کلی درگیری با مقوله کرونا که حدود ۱۸ ماه از آن می گذرد علاوه بر اینکه توان جسمی درمانگران را تحلیل داده، موجب شده تا برخی مشکلات و دغدغه های روانی برای آن‌ها ایجاد شود .

 هر چند در راستای تقویت کادر درمان، سپاه گلستان حدود ۱۰۰ پرستار و درمانگر به استان تزریق کرده اما حجم بالای مراجعات تاب درمانگران را بریده است.

مدیران سیاسی گلستان اگرچه با استناد به مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا ورودی‌های پنجگانه استان را مسدود کرده اند اما بر اساس گزارش های رسمی و با وجود کاهش ۴۰ درصدی تردد، همچنان تعداد خودروهای غیربومی در استان زیاد است به نحوی که فقط در شهر گرگان حدود ۵۰۰ دستگاه خودروی غیر بومی در یک روز جریمه شدند.

علاوه بر آن، مجالس عزاداری ماه محرم در اقصی نقاط استان برپا است و با وجود تاکید درمانگران برخی از هیات ها توجه چندانی به رعایت شیوه نامه ها نمی‌کنند.

در برخی شهرها مجالس روضه خانگی و خانوادگی به روال سال‌های پیش از شیوع کرونا برپا می‌شود که این موضوع تبعات سختی را در پی خواهد داشت .

 بر اساس آخرین گزارشات دانشگاه علوم پزشکی گلستان  در یکی از روزهای گذشته حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر با حضور در مراکز درمانی ،کرونا مثبت تشخیص داده شدند که افراد بدحال با سابقه بیماری‌های زمینه‌ای بستری و دیگر افراد به قرنظینه خانگی هدایت گردیدند.

 کمبود دارو در برخی شهرها و افزایش شایعاتی نظیر اثربخشی مواد مخدر مانند تریاک در درمان کرونا سبب شد تا بخشی از بیماران برای کاهش درد و یا درمان به این مواد روی بیاورند که مقامات رسمی استان در این خصوص اظهار نظری نداشته اند اما تعدادی از همراهان بیماران کرونایی این امر را تایید کرده اند.

 از مجموع حدود ۲۸۵ تخت آی سی یو گلستان ۲۳۰ تخت در اختیار بیماران کرونایی استان است و حدود صد بیمار نیز به ونتیلاتور متصل هستند .

در روزهای گذر مدیران اجرایی کشور و تغییر دولت که  نمایندگان مجلس شبانه روز در حال رسیدگی به وضعیت وزرای پیشنهادی هستند این کروناست که به هیچ توجهی در حال تاخت و تاز است و قربانی می گیرد.