زنجان- ایرنا - مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان گفت: هم اکنون تمامی مراکز آموزشی، بهداشتی و واکسیناسیون، مراکز منتخب و ۱۶ ساعته در آماده‌باش و آمادگی کامل در وضعیت قرمز هستند و با همه توان و ظرفیت روزهای تعطیل نیز خدمت رسانی می‌کنند.

دکتر مصطفی محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، در موج پنجم کرونا، برای شرایط بسیار سخت برنامه‌ریزی کرده و کادر و بهداشت و درمان برای مراقبت از سلامتی مردم و نجات جان مراجعین و عزاداران حسینی و به حداقل رساندن آسیب‌های کرونا به مردم، بسیج شدند.

وی اضافه کرد: بر این اساس کلیه مراکز بهداشتی، تشخیصی، آموزشی درمانی، ستاد، معاونت‌ها، تیم مدیریتی، فنی و پشتیبانی، بازرسی و نظارتی، مراکز اورژانس، کلینیک‌های ویژه، درمانگاه‌ها، کلیه مراکز واکسیناسیون، مراکز منتخب و ۱۶ ساعته با همه توان و ظرفیت و بدون تعطیلی در حال خدمت رسانی هستند.

 این مسوول ادامه داد: در زمان حاضر ارائه خدمات گسترده به بیش از صدها هزار نفر در سطح استان، مانند انجام تست کرونا، رهگیری بیماران و خانواده‌ها و خدمات بهداشتی درمانی به خیل عظیم بیماران و مراجعین به مراکز جامع سلامت، مراکز ۱۶ ساعته، درمانگاه‌ها، کلینیک‌های ویژه و اورژانس‌ها و انجام واکسیناسیون عمومی در ۳۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون خودرویی و پیاده در سطح استان با قدرت و شدت در حال انجام است.

وی اظهار داشت: این اقدامات حجم فعالیت و خدمات خادمین فداکار سلامت را به شدت افزایش، و خسته و فرسوده کرد، که اگر  لطف و عنایات الهی مشمول حال این عزیزان نبود، تاب آوری تحسین برانگیز کنونی کادر بهداشت و درمان امکان پذیر نبود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان   با تاکید بر اینکه هم استان در صورت مشاهده علائم کرونا سریع مراجعه کنند گفت: تا حد امکان به جز با حال عمومی بد و یا شرایط اورژانسی، به صورت مستقیم به مراکز ۱۶ ساعته و درمانگاه‌های سرپایی و مطب‌ها مراجعه کنند.

به گفته این مسوول، این کار علاوه براینکه موجب تشدید ابتلای اطرافیان و گسترش بیماری نمی‌شود، امکان ارائه خدمت به بیماران بدحال را هم بیش از پیش در بیمارستانها فراهم می‌کند، و کادر درمان را هم در تنگنای شدیدتر و غیرقابل تحمل قرار نمی‌دهد.

وی اظهار داشت: با توجه به عدم رعایت جدی و قابل قبول پروتکل‌ها در جامعه، امکان افزایش مراجعات در روزها و هفته‌های آینده را بسیار محتمل  و افزایشی است که در این راستا راه‌اندازی بخش‌های بستری موقت، فعال‌سازی نقاهتگاه‌ها در کنار بیمارستان‌ها و در تمامی شهرستان‌ها، و تغییر کاربری بخش‌های عادی، بکارگیری متخصصین و کادر بهداشت و درمان شاغل در بخش اداری، دانشجویان و ظرفیت بخش خصوصی و ... از جمله راهبردهای دانشگاه برای مدیریت بیماران نیازمند بستری و خدمات تشخیصی، درمانی تخصصی در این شرایط بسیار سخت و نفس‌گیر است،

محمدی خاطرنشان کرد: عموم مردم با رعایت دقیق پروتکل بهداشتی می‌توانند از شکل‌گیری، اوج گیری و سرعت سیل سهمگین کرونا  پیشگیری کنند، تا خادمین سختکوش نظام سلامت بتوانند به بیماران نیازمند کرونا، بیماران اورژانسی و مزمن و صعب‌العلاج خدمات بهتر و تخصصی ارائه کنند و شهروندان نیز متحمل هزینه و داغدار عزیزان خود نشوند.