گرگان- ایرنا - امام جمعه اهل سنت شهرستان گمیشان گفت: آموزه ها و رموز قیام امام حسین(ع) به عنوان مظهر حماسه و نبردی الهی علیه باطل با گذشت زمان بیشتر برای مسلمانان ملموس شده و تجلی خواهد یافت.

حاج آخوند امان‌گلدی حنفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: قیام امام حسین(ع) بر مبنای معرفت و شناخت الهی بود و در دنیا حماسه‌ای مانند این واقعه چه از نظر قدرت و قوت و چه از نظر عقاید علوم انسانی وجود ندارد.

وی ادامه داد: افراد متعالی در تاریخ اسلام همه در مکتب و مجلس امام حسین (ع) درس گرفته اند و نورانیت و اثر عمیق و فاخر این نوه رسول الله در زندگی آنها تجلی پیدا کرده است.

این روحانی اهل سنت استان گلستان افزود: امام حسین (ع) یک شخصیت فرامرزی و واقعه کربلا یک واقعه جهان شمول است و نمی توان آن را در میان مرزهای یک کشور یا شیعه یا سنی محدود کرد .

وی ادامه داد: امام حسین(ع) شخصیتی متعلق به بشریت است و حقیقت این است که اگر امام حسین (ع) به کربلا نمی رفت، آبرویی برای دین اسلام باقی نمی ماند.

آخوند حنفی تصریح کرد: محبت اهل بیت رسول الله (ص) نزد همه مسلمانان چه سنی و چه شیعه از علائم ایمان و کینه و بغض نسبت به ایشان از نشانه های نفاق به شمار می‌رود و این اعتقادی است که همه مسلمین بر آن متفق هستند و خلاف آن را در هیچ یک از کتاب های اهل سنت یا شیعه نمی توان یافت.

امام جمعه خواجه نفس گمیشان گفت :‌به گواهی اندیشمندان و بزرگان ترکمن ، عزاداری برای سیدالشهدا سابقه ای به درازای تاریخ اسلام دارد.

وی ادامه داد: خواندن نمازهای نافله، دادن صدقه، پختن انواع نان و غذاهای محلی، دعوت از اهالی محله در مراسم ناهار، فرستادن صدقه به مساجد و خواندن دعا و قرآن برای ارواح شهدای کربلا از جمله کارهایی است که اهل سنت در ماه محرم به ویژه تاسوعا و عاشورا خود را ملزم به انجام آن می‌دانند.

آخوند حنفی با تاکید بر ضرورت انتقال ارزشهای قیام امام حسین(ع) به نسل نوجوان و جوان جامعه اظهارداشت: در شعر بسیاری از شاعران بزرگ ترکمن به ویژه مختومقلی فراغی ارادت مردم اهل سنت به نوادگان پیغمبراکرم (ص) به ویژه امام حسین(ع) بخوبی نشان داده شده و قابل درک است.

از مجموع یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت استان گلستان دست کم نیمی از آن را ترکمن های اهل سنت تشکیل می دهند که در ماه محرم به اشکال مختلف ارادت و دلدادگی خود را به امام حسین (ع) نشان می‌دهند.