به گزارش ایرنا پانکین روز پنجشنبه گفت: وضعیت افغانستان همواره در دستور کار سازمان پیمان امنیت جمعی قرار داشته است و دائما در چارچوب این سازمان رایزنی ها صورت گرفته و بیانیه های هم در رابطه با مساله افغانستان صادر شده است.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که از وظایف سازمان پیمان امنیت جمعی، حفاظت از مرزهای جنوبی در وهله اول مرزهای تاجیکستان و ترکمنستان است.
به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، در زمان حاضر شرایط اقتضا نمی کند که در سازمان پیمان امنیت جمعی در مساله افغانستان تدابیر بیشتری اتخاذ و بکار گرفته شود.
وی تصریح کرد که سازمان پیمان امنیت جمعی در زمان حاضر قصد تنش آفرینی و قدرت نمایی در مساله افغانستان را ندارد.
کشورهای روسیه، ازبکستان و تاجیکستان از ۵ تا ۱۰ ماه اوت جاری در مرز تاجیکستان و افغانستان رزمایشی را با هدف مقابله با تروریست ها در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار کردند.
سازمان پیمان امنیت جمعی» گروهی امنیتی منطقه ای شامل ۶ کشور ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان است که اول بار در سال ۱۹۹۲ در جلسه ای در تاشکند ازبکستان شکل گرفت، اما عضویت ازبکستان از سال ۱۹۹۹ به حالت تعلیق در آمد، ولی پس از آن در سال ۲۰۰۶ به عضویت مجدد درآمد. با این وجود در سال ۲۰۱۲ این کشور با اعلام اینکه دیدگاه هایش از سوی سازمان نادیده گرفته می شود، به عضویت خود پایان داد.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. در هفتههای اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و توانست ۲۴ مرداد و پس از سقوط دولت اشرف غنی وارد کابل شود.