مراسم شام غریبان در حرم مطهر بانوی کرامت بلافاصله بعد از نماز عشا در صحن صاحب الزمان(عج) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری و مداحی عباس حیدرزاده و سیدعلی حسینینژاد با رعایت پروتکلهای بهداشتی ترتیب یافت.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی دراین مراسم گفت: یکی از ارزیابیهایی که انسان در شامگاه و غروب عاشورا باید داشته باشد این است که محاسبه کند اگر سال ۶۱ هجری زندگی میکرد در کدام جبهه و دسته قرار میگرفت.
حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی میرباقری اضافه کرد: قیام عاشورا سرنوشت ساز و معیار رستگاری است و اگر انسان نتواند خود را در لشکر امام حسین(ع)جا دهد، سقوط میکندو راه نجات را سپری نخواهد کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: در حادثه عاشورای حسینی علاوه بر عدهای که بصورت مستقیم با سید و سالار شهیدان وارد جنگ شدند جمعی سکوت پیشه کردند و عده ای نیز تماشاچی بودند اما این دو دسته با این کار خود عملا در لشکر مقابل امام حسین(ع) قرار گرفتند.
در ادامه این آیین، مداحان اهل بیت(ع) در غم و اندوه شهدای کربلا مرثیه سرایی کردند و سوگواران حسینی(ع) عشق و ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت را با تعظیم شعائر دینی نشان دادند.
سوگواران شهادت امام حسین (ع) در ادامه این آیین معنوی با در دست داشتن شمع به عنوان نماد عزا و ماتم، مراسم شام غریبان را در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار کردند.
امام حسین(ع) سومین اختر تابناک امامت و ولایت در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین(ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت فاطمه زهرا(س) یگانه دختر رسول اکرم(ص) در مدینه دیده به جهان گشود.
آن حضرت در مکتب نورانی حضرت محمد(ص) و پدرش مولای اول شیعیان(ع) و مادری چون حضرت زهرا(س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و پس از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن مجتبی(ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزههای آن گام برداشت. هنگامیکه امام دوم شیعیان در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسیدند، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و آن حضرت به مدت ۱۱ سال عهدهدار این امر مهم شدند.
سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین(ع) و یارانش باوفایش در راه دین اسلام و ترویج آموزههای آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحرافهای دینی به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایتمداری را در تاریخ ماندگار کردند.