تهران - ایرنا - بیش از ۲۰۰ شخصیت برجسته آفریقایی با امضای طوماری عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان ناظر در اتحادیه آفریقا را محکوم کرده و خواهان لغو آن شدند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، بیش از ۲۰۰ نفر از شخصیت های برجسته آفریقایی در این طومار "تصمیم شوکه کننده" «موسی فکی» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا برای پذیرش عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در این اتحادیه را محکوم کرده و "بر مقابله ملت های آفریقا و ملت فلسطین با عادی سازی روابط" با این رژیم تاکید کردند.

آنها همچنین با اشاره به اینکه روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی امروز براساس تصمیم گیریهای شخصی با دستورات و تهدیدهای آمریکا و اروپا از برخی کشورهای عربی به ریاست کمیسیون اتحادیه آفریقا کشیده شده است، تاکید کردند: امضا کنندگان این طومار از ریاست کمیسیون اتحادیه آفریقا می خواند که از تصمیم خود فوری صرف نظر کرده و از ملت های آفریقا و ملت فلسطین به خاطر این اهانت شدید عذرخواهی کند.

این شخصیت ها که از جریان های سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی آفریقا هستند، تاکید کردند: مسئله فلسطین به خاطر حمایت دوجانبه و طولانی مدت گروههای انقلابی فلسطین و جنبش های آزادیبخش در کشورهای مختلف آفریقایی از مسائل اتحادیه افریقا به شمار می رود و آفریقا و فلسطین یک مسئله واحد و لاینفک هستند زیرا با درگیری سخت و تلخی روبرو بوده اند که قدرت های استعماری بر ملت های آفریقا و ملت مظلوم فلسطین تحمیل کرده اند.

اعضای "کمپین جهانی بازگشت به فلسطین" در آفریقا خواهان مشارکت گسترده در امضای این طومار الکترونیک شده و از ملت های آفریقا خواسته است تا به شیوه های مشروع با حضور در صحنه و جنبش های خود برای "لغو این تصمیم غیرقانونی و مغایر با منافع آفریقا و ارزش های انسانی" ریاست کمیسیون اتحادیه آفریقا تلاش کنند.

این تصمیم رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا تاکنون با موج محکومیت و اعتراض گسترده در جهان اسلام بویژه در بین ملت و گروههای مبارز فلسطینی روبرو شده است.

در همین راستا، چندی پیش «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در نامه ای به موسی فکی رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با اشاره به اینکه "اتحادیه آفریقا یک سازمان ریشه دار است که از حقوق ملت های آفریقایی در تعیین سرنوشت و دستیابی به آزادی و استقلال آنها دفاع کرده و در کنار فلسطین و مسئله عادلانه آن در برابر تجاوزگری و تروریسمِ ماشین جنگی اسرائیل از بیش از ۶۰ سال پیش علیه ملت فلسطین و سرزمین و مقدسات اسلامی و مسیحی آنها ایستاده است" گفت: جنبش حماس این تصمیم اتحادیه آفریقا را - که با تمام ارزش ها و اصول این اتحادیه مغایرت دارد- محکوم می کند و آن را ضربه ای جدی به ملت فلسطین و حقوق ملی آنها می داند.

هنیه ابراز امیدواری کرد که کمیسیون اتحادیه آفریقا به جای باز کردن درها به روی اشغالگران اسرائیلی از طریق اعطای عضویت ناظر به آنها، در راستای افزایش ارتباط با کشورهای دوست و سازمان های بین المللی و منطقه ای به منظور تبلور یک موضعگیری بین المللی جهت درخواست مجدد برای تامین حقوق فلسطینی ها، فشار بر اشغالگران برای توقف شهرک سازی و مصادره اراضی فلسطینی، رسوا کردن جنایت های اشغالگران و تجاوزگری مداوم آنها، جرم انگاری نقض حقوق و تجاوزگری اسرائیل و دادرسی در دادگاه کیفری بین المللی به منظور محاکمه سران اشغالگر به عنوان جنایتکار جنگی گام بردارد.

وی خاطرنشان کرد که اشغالگران از این عضویت به عنوان پوششی برای تداوم حیات، اجرای برنامه های استعماری و ادامه اشغالگری پلید خود در سرزمین فلسطین و تشدید تجاوزگری علیه سرزمین و مردم فلسطین بهره برداری می کنند.

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا خواست تا از این تصمیم شوک آور برای مردم فلسطین و همه ملت های آفریقایی که حامی و پشتیبان ملت فلسطین هستند، صرف نظر کند.

وی تاکید کرد: این تصمیم نشان دهنده حقیقت مواضع تاریخی اتحادیه آفریقا در قبال مسئله فلسطین نیست.

درپی این تصمیم ریاست کمیسیون اتحادیه آفریقا، الجزایر و ۷ کشور دیگر عربی نیز روز سوم ماه اوت جاری به این اتحادیه اعتراض کردند.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا در بیانیه ای اعلام کرده بود که سفیر این رژیم در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی، به عنوان عضو ناظر، استوارنامه خود را تقدیم اتحادیه آفریقا کرده است.

پیشتر رژیم صهیونیستی در سازمان وحدت آفریقا مقام ناظر را به دست آورده بود اما پس از انحلال این سازمان در سال ۲۰۰۲ و تبدیل آن به اتحادیه آفریقا، تلاش های این رژیم برای ادامه عضویت آن به عنوان ناظر بی‌نتیجه مانده بود.