به گزارش ایرنا، در حال حاضر، با توجه به حداقل عوارض ناچیز داروهای گیاهی، توسعه واکسن گیاهی کووید ۱۹ در کشورهای گوناگون ازجمله آمریکا، کانادا و منطقه اروپا و آمریکای لاتین با هدف دستیابی به ۳۰ هزار داوطلب معیار در سطح جهانی انجام می شود.
به گفته «دیگو واپنر» داروشناس و متخصص داخلی آرژانتینی، یکی از این واکسن های گیاهی که توسط شرکت کانادایی مدیکاگو با همکاری شرکتی انگلیسی ساخته شده، در حال تکمیل مطالعات بالینی فاز سوم در آرژانتین است و در فاز دوم آزمایشی اثربخشی ۵۰ تا ۷۵ درصد قویتر از موارد موجود نشان داده است.
در میان اقبال عمومی داروهای گیاهی، آرژانتین یکی از کشورهایی است که تا کنون با ثبت بیشترین تعداد داوطلبان آماده برای کارآزمایی های بالینی، استقبال گسترده ای از این واکسن گیاهی داشته است.
واپنر هفته گذشته در گفتگوی تلویزیونی خاطرنشان کرد: در بیمارستان مرکزی نظامی بوئنوس آیرس برای فاز سوم آزمایش های انسانی این واکسن همکاری می کنیم. ما به عنوان بخشی از مطالعات فراگیر بر روی این داروی گیاهی هستیم که کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، برزیل و سایر کشورهای آمریکای لاتین نیز در آن شرکت دارند.
همچنین «گونزالو پرز مارک» پزشکی که رهبری این پروژه را در سطح محلی به عهده دارد، در ارتباط با استقبال گسترده از این داروی گیاهی علیه کرونا گفت: جمعیت داوطلب برای این مطالعات که بین ۱۸ تا ۴۰ سال سن دارند، بسیار خاص هستند: با کنجکاوی و اشتیاق فراوانی مراجعه می کنند در حالی که به طور کلی اطلاعات عمومی بسیاری درباره واکسن ها دارند.
پرز افزود: با این وجود این نخستین باری نیست که از منابع گیاهی و طبیعی علیه ویروس استفاده می شود، واکسن های گیاهی علیه ویروس «پاپیلومای انسانی» نخستین واکسن هایی بودند که از بستر گیاهی برای درمان بیماری های ویروسی استفاده کردند.
گونزالو پرز همچنین درباره اینکه این واکسن ها چه زمانی قابل دسترسی خواهند بود، با بیان اینکه این دارو در دمای بین ۲ تا ۸ درجه در یخچال نگهداری می شود، افزود: تولید آن بسیار ساده است و از ابتدای سپتامبر یا نیمه های اوت (شهریورماه) با اعلام نتیجه اثربخشی نهایی آن، مجوز استفاده اضطراری و تولید این واکسن فراهم می شود.
این متخصص آرژانتینی همچنین تاکید کرد: در صورت تصویب اثربخشی این واکسن، سرعت تولید آن به شدت افزایش می یابد. این واکسن واکنش ایمنی زایی بسیار کامل، قوی و طولانی مدت ایجاد می کند زیرا بسیار شبیه ویروس است و این شبیه سازی فوق العاده از آن واکسن بهتری ایجاد می کند.
گروههای تحقیقاتی مختلف در سراسر دنیا در حالی که به دنبال ساخت دارو و واکسنهای موثر برای مقابله با ویروس کووید۱۹ هستند، مطالعات جدید نتایج امیدوارکنندهای را برای تولید واکسن گیاهی کرونا با حداقل عوارض نشان میدهد.