به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیر سرتیپ علیرضا شیخ روز شنبه در نشست تشریح مسابقات بین المللی نظامی ۱۴۰۰ ( روسیه ۲۰۲۱) افزود: روسیه در سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت مسابقاتی در منطقه تحت عنوان مسابقات نظامی ارتش های جهان برگزار کند و این مسابقات در رشتههای مختلفی با رویکرد ترکیب تکنیک و تاکتیک و بهکارگیری آخرین دستاوردهای دفاعی متناسب با تهدیدات منطقهای و محیطی پایه ریزی شد.
وی اضافه کرد: این اقدام ابتکاری بود که در حوزه بکارگیری تاکتیکهای نظامی در عرصههای تهدید جدید میتواند کارساز باشد و به اشتراک گذاشتن دانش کشورهای همسایه و همپیمان کمک کند.
معاون تربیت وآموزش ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از نخستین دوره تشکیل مسابقات استقبال کرد و برابر سیاستهای ابلاغیرهبر معظم انقلاب و ستاد کل نیروهای مسلح و تدابیر اتخاذ شده از سوی سامانه فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران مسابقات نظامی با ظرفیت بالایی با ۱۷ تیم در سال ۹۵ شروع شد.
سرتیپ شیخ اضافه کرد: این مسابقات در سال ۹۶ به همین صورت ادامه پیدا کرد و جمهوری اسلامی ایران در سالهای ۹۷ و ۹۸ به همین صورت تیمهای خود را اعزام کرد. در سال ۹۹ به خاطر شرایط کرونا و محدودیتهای ایجاد شده تعداد تیمهای ما کمتر شد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰، بنا شد ۱۳ تیم از نیروهای مسلح که میتوانند بر روی سکو بروند، در این مسابقات شرکت کنند که سپاه پاسداران با ۴ تیم، نیروی انتظامی با ۳ تیم و ارتش جمهوری اسلامی با ۶ تیم وارد مسابقات شد که سه تیم میزبان است و ۳ تیم را به کشورهای مختلف نیرو اعزام کرده است.
سرتیپ شیخ گفت: این مسابقات در چهار حوزه دریایی، هوایی، زمینی و پدافند هوایی در ۱۵ کشور در سطح دنیا برگزار میشود که جمهوری اسلامی یکی از کشورهای میزبان است و سه رشته را با حدود ۳۹۰ نفر میزبانی میکند.
معاون تربیت و آموزش ارتش ادامه داد: هدف این مسابقات با ترکیب هنرمندانه دانش و تخصص و مهارت در عرصههای تکنیکی و تاکتیکی نیروهای مسلح در برابر مسائل دفاعی روز با اشتراک بین کشورهای دیگر است که بتوانیم سطح امکانات و توانمندیهای خود را در مسائل دفاعی محک بزنیم و مشخص کنیم.
وی یادآور شد: در طول چهار سال گذشته در مسابقات شرکت کردیم بسیاری از روشها و زیر ساختهای آموزشی را تغییر دادیم. چون این مسابقات عرصه پاسخگویی تکنیکها و تاکتیکها به تهدیدات روز و متناسب با تسلیحات و تجهیزات موجود است. لذا برای این که با بقیه کشورها در یک سطح قرار بگیریم و داشتهها و مهارتها و دانش تخصصی خود را در این آوردگاه به نمایش و رقابت بگذاریم و به چالش بکشیم این مسابقات برای ما بسیار حائز اهمیت است.
سرتیپ شیخ با بیان این که رزمایشها محل آزمایش آموزشها است و مسابقات محل آزمایش آموختههای سربازانی است که به صورت فنی و حرفه ای در شاخهای ورود پیدا می کنند، گفت: احیای استانداردهای تاکتیکی و عملیاتی نکته قابل توجه این مسابقات است که با توجه به دکترین عملیاتهای خود این استانداردها را احیا کنیم. بر این اساس بسیاری از زیرساختهای آموزشی ما متناسب با استانداردها و سرفصلهای آموزشی متناسب با درگیری با تهدیدات جدید تغییر پیدا کرده است ضمن اینکه در عرصههای مختلف قابلیتهای کشورهای دیگر را بررسی میکنیم تا بتوانیم بعضی از وجوه نقص خود را ارزیابی کنیم.
وی تاکید کرد: در واقع مسابقات به چالش کشیدن مهارتها و تخصص افراد است و رزمندگان میتوانند به خوبی داشتههای خود را محک بزنند.
معاون تربیت و آموزش ارتش با بیان این که نیروهای مسلح امسال با ۱۳ تیم در مسابقات شرکت کردند، گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در سه رشته غواصی عمق، جام دریا و اربابان سلاح مسئولیت میزبانی پنج کشور را در اصفهان به عهده دارد و در رشتههای پهپاد، اربابان آتش و ستاره قطبی، تکاوران تیپ ۶۵ به همراه گروه پهپادی ارتش به علاوه چیره دستان آتش خمپاره به مسابقات اعزام شدند.
سرتیپ شیخ افزود: آغاز رسمی مسابقات ۲۰۲۱ روسیه در رشته اربابان سلاح از فردا در اصفهان آغاز خواهد شد. همچنین از فردا رشته غواصی عمق در بندر کنارک و در شهر کنارک برگزار میشود که چهار کشور را میزبان هستیم و یک کشور هم به عنوان ناظر به آنها اضافه می شود.
وی ادامه داد: استانداردهای تهیه شده با هزینه های قابل ملاحظه استانداردسازی فضا و تجهیزاماکن به استانداردهای موجود به عنوان یک آورده و دستاورد بزرگ در جمهوری اسلامی ایران مبنایی قرار گرفته که ما میتوانیم در عرصه دفاعی با این استانداردها مشابه سازی در حوزه بقیه یگان ها را انجام دهیم و امروز با افتخار بالاتر از انتظار از کشور روسیه که استاندارد را تعریف کرده بود معیارهای زیرساختها را آماده کردیم.
معاون تربیت و آموزش ارتش در ادامه گفت: رشته بعدی جام دریا است که در بندر انزلی برگزار خواهد شد و در دوم شهریور افتتاحیه این مسابقات خواهد بود. فرمانده نیروی دریایی روسیه و جانشین او به عنوان مهمان ویژه دعوت شدند که در برنامه افتتاحیه حضور دارند.
سرتیپ شیخ افزود: جام دریا مسابقه بین ناوشکنهای رزمی و در دریای خزر است به همین دلیل حضور ناوشکن ها محدود است لذا ما چهار کشور را به استعداد ۲۸۰ نفر در این مسابقات میزبان هستیم. امیدواریم که از روز دوم شهریور که استارت خواهد خورد بتوانیم در آنجا هم شایستگی رزمندگان خود را در حوزه دریا به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: رعایت پروتکل ها و شیوه نامه های بهداشتی، استاندارد جهانی مورد نظر را با توجه به پروتکل اعلامی و ابلاغی از سوی کشور روسیه و وزارت بهداشت خودمان که دقیقاً بر اساس آن پروتکل، پروتکل جدید نوشته شده ما رعایت کردیم. کسانی که وارد کشور می شوند برابر پروتکل ۷۲ ساعت قبل با تست منفی پذیرش شوند و مجدد در داخل فرودگاه تست گرفته میشود . برغم این که تست منفی باشد ۵ روز قرنطیه می شوند بعد در محدوده پادگانی که تعریف شده است محصور خواهند بود تا مسابقات را برگزار کنند.
سرتیپ شیخ گفت: تلاش ما این است که تمام فعالیتهای ما مبتنی بر پروتکل ها باشد اما خوب ذات مسابقات نظامی مخصوصاً دریا و بقیه موارد به گونهای است که بعضی از شیوه نامههای گفته شده را باید به صورت ویژه و متفاوت اجرا کنیم لذا تمام تلاش این است که بتوانیم پروتکل ها را در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم بدون مشکل بتوانیم مسابقات را به پایان ببریم. همه کسانی که به کشور آمده اند و تمام عناصر درگیر و دست اندرکاران همه واکسیناسیون شدند در واقع واکسیناسیون برای تمام ردههای الزامی بوده است.
معاون تربیت و آموزش ارتش گفت: ما از کشوری به صورت مستقل دعوت به عمل نمیآوریم بلکه در سایت مسابقات عنوان تمامی رشتهها موجود است که هر کشوری برای هر رشتهای اعلام آمادگی کند ما وظیفه داریم برای آن کشور کارت دعوت صادر کنیم.
وی با بیان اینکه این مسابقات از فردا به مدت ۱۲ روز برگزار خواهد شد، گفت: امیدواریم در سالهای آتی به عنوان قطب برگزاری این مسابقات در منطقه باشیم و اختتامیه مسابقات این دوره نیز در روزهای ۱۵ و ۱۶ شهریور برگزار میشود.