ناهید جعفری روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنکار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در زمان حاضر در همه شهرهای استان، مراکز بهداشت در حال تزریق واکسن کرونا هستند و در برخی از شهرستانها مانند گرگان و گنبدکاووس، تعدادی مراکز تجمیعی واکسیناسیون فعال بوده و تعدادی نیز اضافه شدند.
وی خاطرنشان کرد: مراکز واکسیناسیون تجمیعی در گرگان در سه سالن ورزشی خورشید واقع در خیابان امام رضا (ع) ۹۳، سالن ورزشی شهید گرزین شرکت گاز استان واقع در شهرک رازی و سالن ورزشی قابوس در خیابان جرجان ششم به همراه مرکز بهداشت کوی گلها هستند و یک مرکز واکسیناسیون خودرویی در هلال احمر این شهرستان کار تزریق را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: مسجد علی ابن ابیطالب (ع) واقع در انتهای خیابان امام رضا (ع) گرگان نیز از اواخر هفته گذشته تجهیز شده و کار واکسیناسیون نیز در این مسجد در حال انجام است و اکنون در حال تجهیز مصلی نماز جمعه مرکز استان هستیم تا بتوانیم از این مکان نیز برای تزریق واکسن به عنوان یک مرکز تجمیعی دیگر استفاده کنیم.
دومین مرکز واکسیناسیون گلستان در حال راه اندازی است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان یادآور شد: دومین مرکز واکسیناسیون گرگان در حال راه اندازی است که با توجه به جانمایی انجام شده، پس از تایید نهایی مکان آن اعلام خواهد شد.
جعفری افزود: سپاه نینوا استان به همراه تیپ ۲۳۰ نیروی زمینی ارتش در گرگان اقدام به تجهیز ۲ مکان زیر پوشش خود(سالن پذیرایی لاله واقع در جنب سپاه مقابل بیمارستان حکیم جرجانی و سالن پذیرایی کیمیا واقع در بولوار استاندارد) برای تزریق واکسن کرونا کردند که در این مکانها کار تزریق واکسن گروههای هدف شغلی مشخص شد مانند پرسنل نظامی و بخش های دیگر انجام میشود.
وی اظهارداشت: همچنین اداره کل آموزش و پرورش استان سالن ورزشی تختی مرکز استان را به عنوان مرکز واکسیناسیون فرهنگیان استان تجهیز کرد و فرهنگیان گلستانی در این مکان تزریق واکسن را انجام داده اند.
به گفته جعفری یک ششم افرادی که تاکنون در این استان واکسن زدهاند، با توجه به انتخاب خودشان، واکسن کوایران برکت را تزریق کردند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با بیان این که استقبال از تزریق واکسنهای موجود به حدی بود که روز شنبه سیام ماه مرداد رکورد تزریق واکسن در این استان شکسته شد ، اظهارداشت: تاکنون ۲۱ هزار و ۶۵۴ دُز واکسن کرونا در این روز به مردم استان تزریق شد تا مجموع دُزهای تزریق شده نوبت اول و دوم در استان گلستان به ۴۶۰ هزار و ۹۲۱ افزایش یافت.
جعفری تصریح کرد: هم اکنون ۳۸۲ هزار و ۹۴۸ نفر از مردم گلستان دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر واجد شرایط دریافت واکسن، تاکنون موفق به تزریق شدهاند.
وی تصریح کرد: همچنین از افرادی که تاکنون دُز نخست واکسن را دریافت کردند، ۷۷ هزار و ۹۷۳ نفر هم با فرارسیدن وقت نوبت دوم، با حضور در مراکز و پایگاههای در نظر گرفته شده، دُز هم را هم تزریق کردند.
بنا به مصوبه ستاد ملی کرونا تزریق واکسن کرونا به گروههای سنی متولدین ۱۳۵۵ و ماقبل آن انجام میشود اما در برخی از شهرستانهای استانها از جمله در مناطق اهل سنت نشین با توجه به عدم استقبال از تزریق آن با مجوز رییس دانشگاه، گروههای سنی دیگر تا متولدین ۱۳۶۵ هم مجوز تزریق واکسن را دریافت کردند.
از مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان و حدود یک هزار تخت مراکز درمانی بخش خصوصی، نیروهای مسلح و سایر بخشهای دیگر، هزار و ۸۹۶ تخت اکنون در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد.
از این تعداد تخت بیماران کرونایی، ۲۴۰ تخت در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارد که حال ۸۷ نفر از مبتلایان به کرونا در این بخش وخیم است.
استان گلستان ۱۴ شهرستان و یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که دست کم ۱۴ هزار نفر در مجموعه کادر درمان و دانشگاه علوم پزشکی این استان مشغول فعالیت هستند.