فاروق سخنور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد سهره طلایی که توسط "علی خضری"، "جمال ستوده" و "یوسف زودی" از دوستداران محیط زیست این شهرستان از افراد سودجو خریداری شده بودند که در حاشیه سد مهاباد رهاسازی شدند.
وی با بیان اینکه سهرهها پس از اطمینان و هماهنگی با محیط زیست به دامان طبیعت بازگردانده شدند، افزود: هر یک از این سهره با هزینه شخصی توسط این افراد از شکارچیان سودجو خریداری و طی مراسمی در جهت فرهنگ سازی دوباره به طبیعت بازگردانده شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اظهار داشت: این پرنده خوشآواز در جنگلها، درههای پوشیده از درخت، اطراف رودخانهها، پارکها، کشتزارها و در نواحی مستعد تا ارتفاع ۲ هزار متری زندگی میکند.
سخنور از همه دوست داران محیط زیست خواست هرگونه تخلف زیست محیطی از جمله زنده گیری پرندگان را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع داده تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری آن اقدام شود.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته نیز ۵۰ بال سهره طلایی که توسط "علی خضری" یکی از این طبیعت دوستان خریداری شده بود که رهاسازی شدند.
سهره، پرنده ای خوش آواز بوده و به همین علت افراد سودجو با استفاده از تورهای دامی این پرنده را زنده گیری کرده و به قیمتی مختلف در ازای هر قطعه به فروش می رسانند.
سهره از راسته گنجشکسانان است که حدود ۱۴ سانتی متر طول دارد؛ این پرنده کوچکتر از گنجشک خانگی است که دم چنگالی شکل و منقار مخروطی و به نسبت باریک، دمگاه سفید، صورت قرمز، پس سر سیاه رنگ، گونههای سفید، گردن قهوهای یا خاکستری، بالهای سیاه رنگ با نوار زرد مشخص در بال ها و سینهای به رنگ نخودی و پاهای تیره رنگ دارد.
مهاباد با داشتن تالابهای کانیبرازان، قوپیباباعلی، حسنخان، گروس، داشخانه و قرهقشلاق همهساله پذیرای پرندگان مختلف مهاجر است، همین امر باعث شده تا همه ساله شمار زیادی شکارچی غیرمجاز در سطح زیستگاهها و تالابهای این شهرستان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شوند.