دکتر پرویز قزلباش روز یکشنبه در نشست خبری آن لاین با خبرنگاران در خصوص انتشار گزارش مقایسه ای در مورد فوتی های ناشی از کرونا در چند ماهه اول امسال نسبت به سال ۹۸ در فضای مجازی استان افزود: به این مهم باید توجه داشت که در سال ۸۹ کرونایی وجود نداشت و به عبارتی می توان گفت این بیماری از اول اسفند همین سال در کشور گزارش شد و بطور طبیعی مقایسه کردن آن بی معنی است.
وی اضافه کرد: بحث دومی که مطرح است اینکه ثبت احوال مسوول اعلام علت های مرگ و میرها بوده و یک آمار کلی را در سال های مختلف منتشر می کند که بطور طبیعی چنین کاری را انجام می دهد اما بطور تخصصی وارد علل مرگ نمی شود.
این مسوول با بیان اینکه علل مرگ توسط کمیته ای تخصصی در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل و بررسی می شود ادامه داد: این کمیته سیمای مرگ را بر اساس علل آن اعلام می کند و بر این اساس به هیچ وجه استان زنجان چنین جایگاهی به لحاظ مرگ و میر ها ندارد.
وی با اشاره به اینکه آمار منتشر شده در فضای مجازی در خصوص آمار بالای مرگ و میر استان زنجان یک تحلیل غلط از اطلاعات ارائه شده است، اظهار داشت: این موضوع دلایلی دیگری نیز دارد، وقتی افزایش مرگ و یا تغییر در تعداد فوتی ها در یک کشور رخ می دهد این مرگها لزوما به ویژه در روزهای کرونایی کنونی به دلیل این بیماری نیست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: مرگ های رخ داده در کشور علل مختلفی نظیر حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی ، بیماری های مزمن به اشکال مختلف، بیماری های سرطان را در بر می گیرد و بطور طبیعی قضاوت کردن بر آمار منتشر شده در ارتباط با کووید ۱۹ در فضای مجازی یک ظلم بزرگ در حق افرای است که برای سلامت مردم تلاش می کنند.
قزلباش با استناد به مقاله ای در یک سایت معتبر علمی افزود: با توجه به اعلام دکتر قانعی، فرد شناختهشده علمی همراه با همکاران خود، مرگ و میرهای بیمارستانی کووید-۱۹ در بین بیماران ایرانی با روش علمی و ساختارمند را مورد بررسی قرار داده و بر مبنای این تحقیق، زنجان جزو ۲ استان دارای مرگ و میرهایی پایین، بیماران بستری بیمارستانی اعلام شده است.
وی اظهار داشت:بر اساس این مقاله میزان مرگ و میر کرونایی بستری بیمارستانی زنجان ۳.۴۲ درصد در کشور را به بخود اختصاص داده و در این میان افرادی که به چنین آمارهایی استناد میکنند باید اخلاق و ضوابط علمی را رعایت و بر مبنای اخلاق حرفه ای و علمی این مسائل را بررسی کنند.
این مسوول با بیان اینکه ارائه آمار غیرعلمی به اعتماد عمومی آسیب وارد می کند و در شرایط بحرانی می تواند زیانبار باشد، خاطرنشان کرد: این آمار ارائه شده از سوی ثبت احو ال به نوعی سوء تعبیر و سوء تفسیر بوده و با توجه به حساسیت این موضوع دانشگاه علوم پزشکی این مهم را پیگیری می کند.