تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه توانایی اجرای ایده‌ها و قدرت هماهنگی همه ارکان و دیدگاه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، نظامی و دیپلماتیک را دارد.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، «ابوالفضل عمویی» به عنوان موافق «حسین امیرعبدالهیان» گزینه پیشنهادی وزارت امورخارجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: در دوره پیش‌رو در مقطع بسیار حساس سیاست خارجی مجلس قرار داریم. در چهار سال آینده تحولات بین المللی از شرق و غرب کشور ایران را به یکی از موضوعات مهم بین‌المللی تبدیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تحولات افغانستان،  لبنان و عراق در کنار مذاکرات بین المللی که بین جمهوری اسلامی و کشورهای مختلف در جریان است، پیگیری اجرای سند همکاری‌های بلندمدت ایران و چین، پیگیری مذاکرات گفتگوهای راهبردی ایران و روسیه، پیگیری مذاکرات پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین سازمان همکاری‌های شانگهای و از همه مهمتر آینده توافق اتمی و پیگیری مذاکرات،  نشان می‌دهد که در انتخاب وزیر امور خارجه نهایت دقت صورت بگیرد.

عمویی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب  مبنی بر اینکه وزارت خارجه نیمی از دولت است، گفت: وزارت خارجه یک وزارتخانه در کنار سایر وزارتخانه‌ها نیست بلکه وزارت امورخارجه مجری سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی است و یک وزارتخانه حاکمیتی است.

وی با بیان اینکه در شرایط حاضر داشتن وزارت خارجه هوشمند، ضرورت نظام است، ادامه داد:  سه عنصر اساسی برای این مورد نیاز است نخست ایده مرکزی و برنامه منسجم و دوم ساختار هماهنگ و از همه مهمتر این که وزیر خارجه بتواند ایده را در ساختار به اجرا برساند.

نماینده مردم تهران سیاست خارجی دولت سیزدهم  را سیاست همسایگی و توانبخشی و اقتدار عنوان کرد و گفت:  این سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی است.  سیاست خارجی عرصه اجرا است و همه ارکان نظام باید یک رویکرد را دنبال کنند تا به نتیجه برسند و در اجرای این رویکرد به کسی نیاز است که بتواند قدرت هماهنگی این ارکان و دیدگاههای مختلف سیاسی و امنیتی و نظامی و دیپلماتیک را داشته باشد.

عمویی با بیان اینکه همه موارد گفته شده در  شخصیت امیر عبداللهیان جمع شده است، تصریح کرد: وزارت امور خارجه در این دوره به تحول نیاز دارد و  از همه عزیزان می‌خواهم با دقت برنامه‌های دکتر امیر عبداللهیان را قرائت کنید که در این برنامه بر ضرورت تحول ساختاری امور خارجه تاکید شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: وزارت خارجه باید از وزارت برجامی به وزارت سیاست خارجی جمهوری اسلامی تغییر کند. برجامی کردن سیاست خارجی ایران با انتخاب دولت سیزدهم پایان یافت و امروز کسی باید در این مسند بنشیند که بتواند رویکرد نوین سیاست خارجی را دنبال کند.

عمویی ادامه داد:  از روزی که امیرعبداللهیان به عنوان گزینه وزارت خارجه و شخص مورد اعتماد رییس جمهوری انتخاب شده، اخبار مثبتی از داخل وزارت خارجه شنیدیم.

وی بااشاره به حُسن سلوک امیرعبداللهیان که سبب شده از همه ظرفیت‌های کارشناسی و توانمند وزارت امور خارجه استفاده شود، ادامه داد: تلاش کاری امیرعبداللهیان در ۳۰ گذشته همراه تحصیلات مرتبط، موجب تسلط کافی او به مذاکرات منطقه‌ای و بین المللی شده است، چرا که هم در جایگاه سفیر و هم مسوول پیگیری روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا و مذاکرات ایران و آمریکا در عراق بوده است.

عمویی ادامه داد: این تجربیات ذی قیمتی بوده که کمتر کسی مجموعه آنها را در کنار هم دارد، از این رو امیدواریم با حضور امیرعبداللهیان در مسند وزارت امور خارجه، تقویت این وزارتخانه و تبدیل شدن آن به بازوی ایران برای حفظ منابع ملی و طبیعی رقم زده شود.

وی خاطرنشان کرد: در این مسیر رأی بالا به وزیر امور خارجه، پشتوانه محکمی برای قدرت کشور در عرصه مذاکرات بین المللی است و از همکاران محترم می‌خواهیم با رای خود جایگاه این وزارتخانه را  ارتقاء دهند.