حسن رحیمیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر به دلیل نبود آزمایشگاه تخصصی و استاندارد در این منطقه امکان صادرات محصولات شاخص استان از مرز ماهیرود میسر نیست.
وی گفت: براساس آمار موجود سالانه پنج میلیون دلار از محصولات استراتژیک استان به ویژه زرشک و زعفران از گمرکات سایر استانها به خصوص خراسان رضوی به خارج از کشور صادر میشود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اظهار داشت: پیشنهاد ساخت آزمایشگاه تخصصی و استاندارد محصولات کشاورزی استان را به سازمان جهاد کشاورزی استان و اتاق بازرگانی بیرجند ارائه دادیم تا با احداث این آزمایشگاه، این محصولات مهم و ارزشمند از مرز ماهیرد به خارج از کشور صادر شود.
وی افزود: قطعا با ساخت آزمایشگاه استاندارد، حجم صادرات محصولات شاخص خراسان جنوبی به خارج کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت.
رحیمیزاده گفت: صادرات محصولات کشاورزی استان از مرز ماهیرود باعث کاهش هزینههای حمل و نقل میشود و راحتی کار صادرکنندگان استان را در پی دارد.
وی عنوان کرد: همچنین درخصوص رونق صادرات محصولات کشاورزی استان با توجه به اینکه زیرساختهای خوبی در فرودگاه بیرجند داریم، پیشنهاد دادیم که یک پرواز هوایی از بیرجند به کشورهای آسیای میانه از جمله روسیه برقرار شود.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی درباره صادرات کالا از مرز ماهیرود در سال جاری گفت: مجموع کالاهای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان در چهار ماه نخست امسال از نظر ارزش ۲۶۲ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۲۳۲ دلار و از نظر وزن ۸۴۸ هزار و ۲۰۰ تن بوده است.
وی افزود: صادرات خروجی استان در چهار ماه نخست امسال از لحاظ ارزش ۴۱ درصد افزایش و از لحاظ وزن ۱۹ درصد کاهش داشته است.
رحیمیزاده اظهار داشت: از مجموع ۲۶۲ میلیون دلار کالا که از ابتدای امسال تاکنون از کمرگات استان صادر شده، ۴۸ میلیون دلار کالاهای تولیدی خراسان جنوبی بوده است.
به گزارش ایرنا در نشست کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی ۲۶ خرداد امسال، مقرر شد سازمان توسعه تجارت ایران برای ایجاد زیرساخت یک آزمایشگاه تخصصی صادرات محصولات کشاورزی همکاری کند.
"محمود بازاری" مدیرکل هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران در این جلسه گفت: این مهم با همکاری دستگاههای اجرایی تامین و تا آغاز فصل برداشت محصولاتی مانند زعفران باید تکمیل شود چرا که خراسان جنوبی سهم خوبی در صادرات به افغانستان داشته و از لحاظ وزنی ۴۸ درصد صادرات ایران به این کشور را به خود اختصاص داده است.
جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۹۰۰ کیلومتر با افغانستان در جوار ولایات هرات، فراه و نیمروز آن کشور با استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مرز مشترک دارد.
استان خراسانجنوبی ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و ولایت فراه و گمرک ابونصر فراهی در افغانستان هممرز با شهرستان سربیشه در خراسان جنوبی است که به عنوان سومین معبر رسمی ایران با کشور افغانستان شناخته میشود.
روزانه و تا قبل از تحولات اخیر در افغانستان ۶۰۰ دستگاه کامیون از مرز ماهیرود ترانزیت میشدند.
گمرک ماهیرود از اهمیت ویژهای در مبادلات ایران و افغانستان به ویژه در صادرات محمولهها و مشتقات نفتی، مواد غذایی و مصالح ساختمانی برخوردار است.