تهران- ایرنا- سازمان همکاری اسلامی ضمن ابراز نگرانی درباره تشدید اوضاع انسانی در افغانستان و سیل پناهندگی افغانستانی ها به دلیل اوضاع کنونی و همچنین در سایه شرایط کرونایی، خواستار گفت‌ وگوی کامل بین طرف‌های افغان شد.

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا به نقل از الشرق الاوسط، سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز گذشته در بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده خود در جده، بر پایبندیشان در حمایت از افغانستان و ثبات و امنیت این کشور تأکید کرده و خواستار تسریع ارائه کمک‌های انسان دوستانه به شهروندان نیازمند مناطق مشکل دار این کشور شدند.

سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی خود همچنین بر ضرورت همکاری در تسهیل عملیات تخلیه به صورت امن و اجازه دادن به غیرنظامیان راغب به ترک افغانستان و همچنین احترام به حقوق ملت‌ افغانستان در زندگی، امنیت و عزت در راستای اجرای اصول اسلامی و منشور سازمان ملل در زمینه حقوق بشر تأکید کردند.

سران کشورهای عضو این سازمان همچنین عنوان کردند که جامعه جهانی از رهبران آینده افغانستان انتظار دارد که برای تقویت آشتی ملی و احترام به توافقات و قوانین بین المللی تصریح شده در منشور سازمان ملل، برای تعیین رهبری آینده افغانستان تلاش کنند.

در این نشست از "یوسف العثیمین" دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خواسته شده تا اوضاع افغانستان را پیگیری و اقدامات لازم برای ارزیابی وضعیت انسانی با هماهنگی اعضای کمیته اجرایی اقدام کند.

پس از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در هفته‌های اخیر، طالبان موفق به پیشروی در این کشور و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و سرانجام۲۴ مرداد وارد کابل شد و دولت "محمد اشرف غنی" در افغانستان سقوط کرد.

همزمان با روند پرشتاب خروج اتباع آمریکایی و غربی و برخی اتباع افغانستان از این کشور، دولت واشنگتن به شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی اعلام کرده که شاید به آنها دستور داده شود به جابجایی افرادی که خواهان خروج از این کشور بحران زده می باشند، کمک کنند.

رئیس‌جمهوری آمریکا، ۳۱ اوت را به عنوان مهلت پایان روند خروج کامل نیروهای خود از افغانستان تعیین کرده است، با این حال هشدار داده که در صورت نیاز به ادامه روند تخلیه، این بازه زمانی می‌تواند تمدید شود.