سید امید خلیل زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با رویکرد حفظ بهداشت عمومی و تأمین غذای سالم و حفظ سلامت مصرف کنندگان و در راستای اطمینان خاطر نیکوکارانی که در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی(ع) اقدام به ذبح دام و نذورات دام قربانی می کردند، ۴۸ اکیپ بازرسی و نظارت بهداشتی در ادارات دامپزشکی سطح استان بر ذبح دام قربانی نظارت بهداشتی و شرعی داشتند.
وی بیان کرد: در اجرای این طرح ۶۰ نفر نیروی فنی اعم از دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر ذبح شرعی در قالب ۴۸ اکیپ نظارتی در سطح استان بر ذبح دامهای قربانی اعم از گاو، گوسفند و بز بر اساس اصول فنی و بهداشتی و شرعی نظارت بهداشتی و شرعی داشتند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی، ادامه داد: امسال به دلیل شیوع کرونا و به منظور رعایت دستورالعمل ابلاغی ستاد کرونا، ذبح دام های قربانی در کشتارگاههای دام تحت نظارت دامپزشکی استان نیز بهداشتی و شرعی با دقت کامل انجام شد.
وی بیان کرد: در راستای تحقق خدمات رسانی در طرح تشدید نظارت های بهداشتی و شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسنی (ع) مکاتبات وهماهنگی لازم با استانداری، فرمانداری ها، دفتر امام جمعه و هیئت های مذهبی مبنی بر جلوگیری از کشتار دام های نذری در معابر عمومی و کشتار این دام ها در کشتارگاه دام نیز صورت گرفت.
به گزارش ایرنا ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام میشود.
کارشناسان دامپزشکی توصیه میکنند به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های قابل انتقال از دام به انسان، گوشت دام قربانی ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی دام (دل، جگر و قلوه) ۴۸ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس نسبت به توزیع و مصرف آن اقدام شود.