آیت الله سید جعفر سیدان عصر دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: آن مرحوم در دوران عمر پر برکت خود در مراحل مختلف به دو مسئله بسیار مهم اصرار ورزید و در جهت ترویج و تثبیت و پایداری نسبت به آن دو موفق عمل کرد.
وی ادامه داد: یکی از آنها در ارتباط با ولایت ائمه معصومین (ع) است که از نوشتار حماسه غدیر تا کتاب شریف خورشید مغرب که در ارتباط با وجود مبارک امام زمان (عج) است و همچنین کتاب شریف الحیات گویای این حقیقت میباشد.
استاد حوزه علمیه مشهد افزود: موضوع دوم، اصرار مرحوم استاد حکیمی بر جداسازی افکار بسیاری از مشاهیر بشری که همسو با معارف وحیانی نیست و به تعبیر آن مرحوم تفکیک بین معارف وحیانی و بسیاری از افکار بشری در معارف است.
وی ادامه داد: آن مرحوم آثار ارزندهای باقی گذاشت و با زندگی بسیار ساده و زهد روشن، زندگی را سپری ساخت. خدای متعال او را غریق رحمت و مشمول عنایات خاصه خاندان رسالت بدارد و به همه بازماندگان و علاقهمندان بخصوص برادر گرامی آن مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمد حکیمی صبر و اجر کرامت فرماید.
علامه محمدرضا حکیمی از اندیشمندان شاخص حوزه دین طی ماههای اخیر چند بار به علت ابتلا به کرونا و بار دیگر به علت ضعف جسمانی ناشی از بیماری در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت اما پس از بهبود وضعیت با نظر پزشکان از بیمارستان ترخیص و روند درمان وی در منزل پیگیری میشد تا اینکه ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه آخرین شب مرداد ماه ۱۴۰۰ به علت کهولت سن دیده از جهان فرو بست.
الحیاة، خورشید مغرب، عقل سرخ، عاشورا مظلومیتی مضاعف، شیخ آقابزرگ تهرانی، تفسیر آفتاب و فریاد روزها، از مهمترین آثار این اندیشمند ایرانی هستند.
روانشاد حکیمی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ شمسی (۱۳۵۴ قمری) در مشهد و پدرش عبدالوهاب از معتمدان بازار این شهر بود.
وی سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علمیه خراسان شد. ۲۰ سال از عمر خود را در این حوزه به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم و تقویم گذراند.
محمدتقی ادیب نیشابوری، شیخ مجتبی قزوینی خراسانی، سیدمحمدهادی میلانی، احمد مدرس یزدی، اسماعیل نجومیان، حاج سیدابوالحسن حافظیان و حاجیخان مخیری از مهمترین اساتید مرحوم حکیمی در این دوران بودند.
علامه حکیمی علوم غریبه، رمل و اوفاق را نزد ابوالحسن حافظیان و شیخ مجتبی قزوینی آموخت. وی افزون بر نیم قرن پیش، یعنی سال ۱۳۴۸ اجازه اجتهاد خود در فقه شیعی را از آقابزرگ تهرانی دریافت کرده بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی درگذشت علامه حکیمی در پیامی این ضایعه را تسلیت گفتند.
رییس جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات کشوری نیز پیام های تسلیت جداگانه ای به مناسبت درگذشت علامه محمدرضا حکیمی منتشر کردند.
مراسم تشییع مرحوم علامه حکیمی صبح فردا در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) برگزار خواهد شد.