«مینا اسدی» روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: سوء تغذیه در دوران بارداری و شیردهی به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش می دهد و سبب اتلاف مواد مغذی ذخیرهای بدن مادر و در نهایت موجب تشدید و وخامت پیامدهای ناشی از بیماری خواهد شد.
وی بیان کرد: برای مقابله با ویروس کرونا ذخایر مواد مغذی بدن مادر باید تکمیل باشد تا در صورت ابتلا با بهترین شرایط بتواند این دوره بیماری را به پایان برساند ضمن اینکه این قشر از بانوان باید رژیم غذایی مناسب را به صورت اصولی و دقیق رعایت و مکملهای مورد نیاز را برای تکمیل ذخایر بدن دریافت کنند.
به گفته مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه، بارداری سالم و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها منوط به مصرف تمام گروههای غذایی و دریافت کافی پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین ها و مایعات است.
اسدی با بیان اینکه شاخص مهم در خصوص تغذیه مناسب در مادران باردار افزایش وزن در دوران بارداری است، گفت: با مصرف کامل و متنوع گروههای غذایی تمام نیازهای تغذیهای مادر باردار به جز آهن، ویتامین D، ید و اسید فولیک تامین میشود.
وی ادامه داد: دریافت غذا، مایعات و تحرک بدنی در طول دوران بارداری با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است و شیر به عنوان عالی ترین نمونه از مایعات است که انرژی، پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی و مایعات لازم را تامین میکند.
مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه توصیه کرد: استفاده از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم برای تامین ید مورد نیاز بدن توصیه می شود زیرا این ماده نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و فقط می توان با مصرف نمک تصفیه شده یددار که دارای مجوزهای بهداشتی و استانداردهای لازم است، این نیاز را تامین کرد.
وی ادامه داد: مادران باردار و شیرده باید وعده های غذایی کوچک و حاوی مقادیر بالای مواد مغذی شامل پروتئین با کیفیت، ویتامینها و مواد معدنی مصرف کنند و از مواد غذایی غنی از ویتامین و املاح به خصوص انواع میوهها و سبزی های تازه غافل نشوند.