عباس محمدیان روز سهشنبه در قالب یادداشتی که در اختیار ایرنا قرار داد، افزود: برخی پدیدهها هستند که علاوه بر تحمیل خود، یک شبکه مسائل را هم تحمیل میکنند. دوگانههای متعدد میسازند و انسان را در برابر وجوه مختلف قرار میدهند که هر کدام نه تنها از ضروریات زندگی که از اولویات زنده بودن هستند و کرونا هم از این موارد است
وی ادامه داد: کرونا با اقتصاد دوگانه سازی میکند با فرهنگ نیز. حتی در برابر امنیت میایستد و یکی به دو میکند و خیلی جاهای دیگر نیز هم. به این سیاهه "دوگانه های کرونایی" دقت بفرمایید. دوگانه هایی که کرونا تحمیل کرده و سلامت را در برابر دیگر مولفه ها قرار داده است. از سلامت و اقتصاد، سلامت و امنیت، سلامت و مصلحت، سلامت و حقیقت، سلامت و خستگی کادر درمان، سلامت و مشقت های قرنطینه و در خانه ماندن، شما هم می توانید این فهرست را طولانی تر کنید.
رییس بسیج رسانه خراسان رضوی گفت: کرونا البته از این هم خیلی بالاتر رفته و گاه دوگانه جان و نان، جان و ایمان را هم به رخ کشیده است. به واقع می توان کرونا را نه یک بیماری که یک دشمن فراگیر دانست که همه ساحت های زندگی را، قلمرو فعالیت خود کرده است و متاسفانه برای موفقیت، از خود آدم ها، یعنی از قربانیان بالقوه خود، یاریگران بالفعل و بی مزد و مواجب استخدام کرده است.
محمدیان افزود: اینها هستند که با بر هم زدن قواعد سلامت، به توسعه بیماری میپردازند. شیوه نامهها را نمیپذیرند و توجیه هم میکنند که "کرونا را قبول نداریم! ". انگار یک امر اعتقادی است که به پذیرش و رد کردن آنان بسته است. کورند انگار و تابوت های در حرکت را نمیبینند. کرند انگار شیون یتیمان را نمیشنوند. گیجاند انگار و صورت خراشیدن مادر در مرگ فرزند را نمیفهمند. به این هم بسنده نمیکنند که به ترویج بی اعتمادی به فرایند علمی درمان هم میپردازند. اختلاف نظریههای پزشکان را برجسته میکنند. برای واکسنها شایعه میسازند.
وی ادامه داد: فضای مجازی پر است از گزارههایی که در برابر علم روز، از ارجحیت طب قدیم میگویند و مسائلی از این قبیل. با این شبکه مسئله، ما فقط با یک بیماری جسمی و هجوم ویروسی مواجه نیستیم بلکه عملا با امواج جریانات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و حتی معرفتی مواجهیم که کرونا به تحمیل آن همت کرده و تا حدودی هم موفق شده است.
محمدیان گفت: فکر میکنم در برابر کرونا علاوه بر حساسیتهای پزشکی و روشنگری در سپهر نظام سلامت، باید با تنویر شبکهای به مواجهه با آن بپردازیم و در برابر هر نقشی که میزند، با نقشه خوانی، ضد آن را انجام دهیم و با یک فعالیت گسترده و بین رشته ای، رشتههایش را پنبه کنیم والا اگر همه توانمان را فقط در حوزه سلامت بگذاریم و از دیگر حوزهها غفلت کنیم، از دیگر جبههها ما را قیچی خواهد کرد. باید هوشیار و با همه ظرفیت و تمام ساحتی به میدان بیاییم تا بتوانیم عرصه را از این دشمن خطرناک، پس بگیریم.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون چهار میلیون و ۷۱۵ هزار و ۷۷۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ جان ۱۰۲ هزار و ۶۴۸ نفر را نیز تاکنون در کشورمان گرفته است. همچنین سه میلیون ۹۶۱ هزار و ۲۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران تاکنون بهبود یافتهاند.
وزارت بهداشت اعلام کرد هماینک ۳۵۹ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهرستان در شرایط نارنجی و ۳۰ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند.
همچنین تاکنون ۱۶ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۸۸۲ شهروند ایرانی دوز نخست واکسن کرونا و شش میلیون و ۱۵۰ هزار و ۸۱۷ نفر دوز دوم آن را تزریق کرده و واکسینه شدهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۲۳ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۶۹۹ دوز رسیده است.
"پاندمی کرونا" در سطح جهان ۲۱۳ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۵۷۵ نفر را بیمار کرده و جان چهار میلیون و ۴۵۳ هزار و ۸۷۸ نفر را گرفته است. ۱۹۰ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۷۴۷ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شدهاند.
آمریکا در این میان با ۳۸ میلیون ۸۱۴ هزار ۵۹۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۶۴۶ هزار و ۶۶۷ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی جایگاه یازدهم را در جدول بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد.