تهران- ایرنا- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، خارج کردن این وزارتخانه از حالت انفعال را نیازمند فردی دانست که تسلط کافی بر مباحث پیچیده داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اصغر خانی روز سه شنبه در مخالفت با محمد مهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله وزارتخانه‌هایی است که چتر گسترده ای از وظایف بر سر هنرمندان، اصحاب رسانه، اهالی سینما تئاتر و مباحث تخصصی دیگری را در دل خود جای می‌دهد.  اگر به قوانین و اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاهی بیندازیم خواهیم دید که این وزارتخانه نیازمند چه افرادی است.

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم درباره گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اسماعیلی دانش آموخته علوم سیاسی است که شاید بتوانند به سختی یکی از وظایف تخصصی این وزارتخانه مهم را اداره و بررسی کند. سوابق وزیر پیشنهادی هم نشان می‌دهد که ارتباط چندانی با بدنه وزارت ارشاد ندارد.

خانی ادامه داد: اینکه در یک پژوهشگاه کار پژوهشی انجام دهیم و باز هم در مرکزی همچون مرکز اسناد انقلاب اسلامی کار پژوهشی به ما محول کنند و از دل سوابق ۲۰۰ اثر تاریخی در بیاید با کدام شرح وظایف این وزارتخانه همخوانی دارد؟ اسماعیلی با کدام پشتوانه قادر به تعامل با نویسندگان و شاغل در رشته‌های تولیدی چند رسانه‌ای، نرم‌افزاری و دستگاه‌های نظارتی هستند؟

وی، عمده مسائل مهم وزارت ارشاد را نظارتی و حمایتی عنوان کرد و گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است مجوز نشریات و اکران فیلم‌های سینمایی را صادر کند و در برنامه‌های او سینمای خانوادگی که امروز بخش اعظمی از مخاطبان ایرانی را تشکیل داده کجاست؟ با کدام رویکرد و با کدام دیدگاه قادر به بازگشت اعتماد به رسانه‌های داخلی است؟

این نماینده مجلس ادامه داد: اسماعیلی باید بداند که اکثر ادارات این وزارتخانه در کشور تقریباً بی اثر هستند و بدیهی‌ترین امورات آن را نمی‌توانند اجرایی کنند. بالاخره خارج کردن این وزارتخانه از حالت انفعال نیازمند فردی است که تسلط کافی بر مباحث پیچیده داشته باشد.

خانی عنوان کرد: جریان‌سازی فرهنگی و بیان آرمان‌های انقلاب اسلامی با زبان فرهنگ و هنر از مهمترین وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با توجه به عدم ثبات سابقه قابل توجه اسماعیلی اجرایی شدن آن بعید به نظر می‌رسد.

نماینده مردم شاهرود و میامی اظهار داشت: در وهله دوم وضعیت بسیاری از خبرنگاران، تولیدکنندگان، هنرمندان و نهادهایی که بانی امورات فرهنگی و مذهبی هستند و سایر افرادی که در ذیل این عمل مجموعه هستند جای تامل و برنامه‌ریزی دارد. به ویژه اینکه در دو سال اخیر و با شیوع کرونا وضعیت معیشتی آنها به هم ریخته است و ما هم انعکاس این مشکلات هستیم.

وی ادامه داد: برای حل این موضوع به کدامین تجربه و دانش میخواهید متوسل شوید؟ تعیین اهداف کمی و کیفی در جهت غنی سازی اوقات فراغت آحاد جامعه با همکاری دستگاه‌های ذیربط سیاستگذاری و تنظیم برنامه‌های فرهنگی هنری و تبلیغاتی برای انعکاس مناسب فعالیت‌ها و اقدامات حاکمیت و همچنین دستگاه‌های حاکمیت و نهادهای انقلاب اسلامی و موسسات عمومی غیر دولتی در سطح جامعه با فعالیت‌های پژوهشی و یا اثر تاریخی قابل پیاده سازی نیست و تلفیق تجربه و دانش می طلبد که متاسفانه ما آن را در آقای اسماعیلی نمی‌بینیم.
خانی تصریح کرد: همکاران با چشم باز تر به این وزارتخانه و امورات محوله آن عنایت کنند. گستردگی و مأموریت‌های وزارت ارشاد فردی با سابقه، مدیر، مدبر،توانمند، انقلابی، جهادی و علمی را می‌طلبد که رشته‌های تحصیلی مرتبط و با دانش کافی و تسلط بر جامعه هدف را می طلبد که بنده کمتر این شاخصه‌ها را در آقای اسماعیلی دیده‌ام.
وی تاکید کرد: امید است که در گام دوم انقلاب وزارت ارشاد  یکی از بانیان اصلی تحقق سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب باشد زیرا ما تا فرصت آزمون و خطا نداریم.