به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از شبکه قرآن و معارف سیما جواد شیخ اکبری روز سه شنبه با صدور پیامی درگذشت معلم برجسته قرآن حجت الاسلام محمد اسعدی را تسلیت گفت و نوشت: آثار و خدمات ارزشمند ایشان در عرصه قرآن پژوهی و حدیث پژوهی به عنوان میراث معنوی جامعه قرآنی ماندگار و پابرجا خواهد ماند.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما برای بستگان آن مرحوم صبر و اجر الهی را آرزو کرد و افزود: ان شاالله روح آن بزرگوار با ارواح طیبه شهدا و خصوصا سید و سالار شهیدان محشور و همنشین باشد.
دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با انتشار پیامی اعلام کرد: ارتحال غم انگیز استاد با فضیلت و اندیشمند متقی مرحوم حجت الاسلام دکتر محمد اسعدی ضایعه ای ماندگار بر رواق قرآن پژوهی کشور و فقدانی اندوهبار برای آشنایان و دوستان و بهره مندان از آثار علمی ایشان خواهد بود.
در ادامه این بیانیه آمده است: مساعی عالمانه و تلاش مومنانه در نشر و احیای معالم دین و ترویج مآثر آل یاسین از سطور نورانی در صفحات زندگانی بابرکت این عالم قرآنی مجاهد است که ان شاءالله تمثل اخروی این جد و اجتهاد، تنعم ابدی وی در فرادیس جنت و مادبه قرآن و عترت طاهرین قرار گیرد.
دانشمندی دغدغهمند و پژوهشگری مبتکر
عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی نوشت: خبر وفات جانسوز استاد معزّز حوزه و دانشگاه، حافظ کلّ قرآن کریم و قرآنپژوه برجسته حضرت حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر محمد اسعدی(ره) موجب تأثر و تألم فراوان شد.
وی از مرحوم اسعدی به عنوان دانشمندی دغدغهمند و پژوهشگری مبتکر یاد کرد که عمر پربرکت خود را در راه تحصیل علوم دینی و آموزههای ناب قرآن و عترت سپری کرد و در این راه تألیفات ارزشمندی همچون کتاب سایهها و لایههای معنایی (معناشناسی فرازهای مستقل قرآنی) را به جامعه علمی تقدیم کرد.
مرحوم اسعدی متولد سال ۱۳۵۰ بود که در سال ۸۲ دکتری علوم قرآن و حدیث را از مرکز تربیت مدرس دانشگاه قم دریافت کرد و از نظر حوزوی نیز در سطح چهار تحصیل می کرد. وی علاوه بر تدریس در مرکز پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، جهانی علوم اسلامی، دانشکده اصول دین، دانشکده علوم قرآنی، حوزه علمیه قم و موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) فعالیت های تبلیغی و مشاوره ای در برخی مراکز فرهنگی و قرآنی مانند مرکز فرهنگ و معارف قرآن، نهاد رهبری در دانشگاه ها و جامعه الزهراء داشت.
این حافظ کل قرآن کریم پایان نامه کارشناسی ارشد خود را با عنوان قرآن کریم و رهیافت های پلورالیزم دینی در سال ۷۸ و رساله دکتری خود را با موضوع معناشناسی مستقل فرازهای قرآنی در پرتو روایات تفسیری در سال ۸۲ ارائه داد. آشنایی با دانش های قرآنی، سایه ها و لایه های معنایی و آسیب شناسی جریان های تفسیری از جمله کتاب های این قرآن پژوه است.