به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید سجادی این اظهارات را روز چهارشنبه و در پنجمین روز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در راستای تشریح برنامه های خود در وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: تحول نه فقط خواست ما بلکه ضرورت این دوره است. وزارت ورزش و جوانان باید پرچم دار این موضوع باشد. چرایی تحول و چگونگی آن باید در تغییر نگاه و راهبردها باشد.
وی ادامه داد: می کوشیم متحولانه به این وزارت استعدادها بنگریم. در چند سال گذشته وزارت ورزش و جوانان از متن به حاشیه رفته است. باید با نگاهی فرابخشی و تعامل با دیگر وزارت خانه ها بپردازد. بیانیه گام دوم فصل جدید جمهوری اسلامی را وعده میدهد و ما را به ساختن ایران دعوت می کند.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: برای تحقق بیانیه گام دوم وزارت و رزش باید نقشی ستادی و تعاملی داشته باشد و نسل جوان را برانگیزد و استعدادهای آنها را پرورش دهد. این وزارت خانه باید موتور پیشران و تحولی دولت باشد.
سجادی ادامه داد: وزارت ورزش باید با نگاه فرابخشی با وزارتخانه های دیگر تعامل داشته باشد. ما براساس بیانیه گام دوم تحول را در دستور کار داریم. این بیانیه ما را به میدانداری جوانان و جهاد برای ساختن ایران دعوت می کند و وزارت ورزش در تحقق بیانیه گام دوم نقش بسیاری داشته که استعدادها را پرورش دهد و به شکوفایی برساند. جوانان پیشرانان کشور هستند و وزارت ورزش موتور پیشران حرکت تحولی کشور محسوب می شود.
وی افزود: از ظرفیت ورزش برای ارتقای فرهنگ و سبک زندگی و از بدنه هنر و هنرمندان در عالم رسانه، دانش بنیان، استارت آپ ها، گروه های خیریه، هیاتها، مساجد و تشکل های مردم نهاد استفاده می کنیم. افزایش کمی و کیفی گروه ها و نهادهای مردمی، راهبرد قطعی ما است. رویش های انقلاب اسلامی صدها برابر ریزش های آن بوده و باید قدر رویش ها را بدانیم.
وزارتخانه ورزش قرارگاه تولید امید خواهد بود
سجادی در بخش دیگری از برنامه های خود گفت: از مهمترین مولفه ورزش باید نشاط، انسجام اجتماعی و هویت بخشی باشد. ورزش هم می تواند منشا خدمات در جامعه باشد هم اوقات فراغت در جامعه را رقم بزد و همبستگی اجتماعی را تقویت کنند. امروز غفلت ما از تهدیدها در سال های اخیر باعث شده ظرفیت فرهنگی تحلیل برود. حال باید ظرفیت بالقوه ورزشی را برای سبک زندگی و اجتماعی بالفعل کنیم.
وزیر پیشنهادی وزارت ورزش دولت سیزدهم گفت: این وزارتخانه را به یک قرارگاه مسائل مربوط به جوانان تبدیل می کنیم دشمن امید را هدف گرفته و تمامی تلاش خود را برای ناامیدی آنان قرار میدهیم.
وزارت ورزش قرارگاه تولید امید خواهد بود
سجادی تاکید کرد: ماموریت وزارت ورزش باید در ایجاد همافزایی باشد. ما آمدیم تحول در ورزش را با کمک شما نمایندگان و سایر دستگاه ها رقم بزنیم و به شما اعتماد زیادی داریم. چاره ای نداریم قوی و مردمی باشیم جوانان ما بهترین جوانان عالم هستند در این تردید نداریم؛ ۷۰ درصد جوانان ما بعد انقلاب هستند و ندیده پای انقلاب ایستادند، باید با این جوانان کارهای بزرگ انجام دهیم زیرا هر جا کار بزرگی بود جوانان پای آن کار بودند.
وی به حضور خود در میادین ورزشی در عرصه دومیدانی گریزی زد و گفت: ۱۷ سال از دوران خوب جوانی ام را در تیم ملی دومیدانی بودم و چندین مدال کسب کردم. می دانم ورزشکاران چه مشکلی دارند. ثابت نگه داشتن وزن و کم کردن آن را برای ورزشکاران درک می کنم. می دانم فشار اردوهای ورزشی به چه معناست و چگونه ورزشکاران در نبود امکانات در رقابت های جهانی حضور می یابند. خودم در المپیک آتلانتا در ساعت ۱۰ شب آخرین رکورد را زدم و یک و نیم بامداد وارد دهکده شدم که به من بلیت تهران را دادند. حتی اجازه ندادند که مسابقه فینال را ببینم. به تمام مسئولان گفتهام که اگر ورزشکاری حذف می شود اجازه دیدن مسابقات فینال و کسب تجربه در دنیا را به آنان بدهید.
با درد و درمان ورزشکاران آشنا هستم
سجادی افزود: درد ورزشکاران را درک می کنم و با درمان آن هم آشنا هستم. اجازه نمیدهم که ورزشکاران در میادین بین المللی غریب باشند.
وی گفت: با مشکلات ورزشکاران آشنا هستم، نبود امکانات را می دانم، خودم این مشکلات را تجربه کرده ام و درد کشیده هستم و می خواهم در خدمت ورزش کشورم باشد.
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان درباره عدالت در ورزش توضیح داد: عدالت جز غیر قابل تغییر این حوزه است، نمیتوان استعداد ها را در مناطق مختلف کشور نادیده گرفت و از عدالت سخن بگوییم، نمیشود بسیاری از استان ها دارای تیم نباشند؛ همه مناطق کشور باید دارای حق یکسان باشند،این یعنی عدالت؛ امروز ورزش در جهان ابزاری برای شور و انسجام جامعه است و این مهم می تواند در کشور ما در حوزه های مختلف تاثیر خوبی داشته باشد.
سرانه کمتر از یک متر برای ایران زیبنده نیست
سجادی به افزایش سرانه ورزش هم اشاره کرد و گفت: برای جمهوری اسلامی زیبنده نیست از سرانه سه متر در جهان سرانه ورزشی آن کمتر از یک متر باشد، ما می خواهیم در کشور شاهد پیشرفت ورزش و جوانان باشیم و در مقابل دیگر کشورها به جایگاه کشورمان ببالیم، چه برسد به کشور مغولستان که ورزشکاری ملیت خود را تغییر میدهد و با رژیم کودککُش صهیونیستی مسابقه و مدال خود را با آن کشور هدیه می دهد، نباید مراقب این اتفاقات باشیم؟
وی افزود: اکنون ۶ هزار مکان ورزشی به دلیل شیوع کرونا تعطیل است؛ باشگاه داران چشم امید به ما دارند، چهار هزار طرح نیمه تمام ورزشی داریم، تمام تلاش ما این است که آنها را تکمیل کنیم.
وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم درباره توسعه ورزش همگانی گفت: ورزش همگانی کاهش دهنده هزینه های درمان است، اگر مسوول شوم در شهرها، استان ها، شهرستان ها با همفکری شما به این حوزه توجه می کنیم، ورزش همگانی باید در خیابان ها و شهرها دیده شود و از آن لذت ببریم، باید حرکت روبه جلوی ورزش لمس شود، آخرین اتفاق ورزشی در خیابانهای شهر کی رخ داده است؟
سجادی در بخش دیگری درباره انتقادهای مطرح شده به وی اظهار داشت: به من گفتند سابقه انقلاب ندارید! من ۹ سال در بنیاد شهید مسوولیت داشتم، این انقلابی نیست؟! با افتخار چهار سال عضو گروههای جهادی هستم و ادای دین کردم، این انقلابی نیست؟ من یک ریال هم از آکادمی دو و میدانی پولی دریافت نکرده ام.
شاید تهمت جاسوسی هم به من می زدند
وی تصریح کرد: یکی از فرزندان من تا سه ماه پیش شغلی نداشت، فرزند دیگر من فاقد شغل است و درخواست مربیگری داده است؛ من چه زندگی لاکچری و رانتی دارم؟ من برای خدمت آمدم، زبانم لال اگر این بررسی ها چهار روز دیگر ادامه داشت شاید تهمت جاسوسی هم به من می زدند!
وزیر پیشنهادی ورزش در ادامه به طرح آمایش سرزمین را در روند ساخت و سازها و توسعه اماکن ورزشی اشاره کرد و افزود: در مناطق کم برخوردار اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. در مناطق کم برخوردار و حتی در خود تهران کار جهادی را دنبال می کنم. بنده از مناطق پایین تهران به دنیا آمدم و قول می دهم در زمینه محرومیتزدایی گام بردارم و به مناطق کم برخوردار به عنوان اولویت نگاه می کنم. همچنین در بحث جوانان پیشنهاد تشکیل معاونت ویژه را دارم تا دغدغه های جوانان دنبال شود. بیانیه گام دوم انقلاب نصب العین ماست تا در معاونت جوانان دغدغه های آنها با جدیت پیگیری شود. بحث ازدواج ، هویت و مسائل فرهنگی جوانان از جمله مباحثی است که بنده در این خصوص برنامه دارم اما فرصت ارائه آن وجود ندارد.
گزینه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: دوستی گفت من در انتخابات دو و میدانی شرکت کردم و رای نیاوردم اما جالب است بدانید در این چند سال اصلا کاندید این فدراسیون نبودم و سال ۸۱ قبل از اینکه وارد بدنه مدیریت شوم شرکت کرده بودم.
وی افزود: من زندگی خاصی ندارم بلکه زندگی معلمی دارم. در بولینگ و بیلیارد و سوارکاری اصلا مدیریت نکردم و این مسائل درست نیست. در ضمن سوارکاری توصیه شده در دین اسلام است.
سجادی خاطرنشان کرد: آقایان از مدیریت ورزشی من در یک مجموعه تجاری حرف زدند. من مشاور ورزشی، سلامت و پزشکی یک مجموعه اقتصادی و خصوصی هستم که ایرانمال یکی از زیر مجموعه های آن است؛ از جمله این فعالیتها میتوان به تخت هایی که برای کرونا در ایران مال زدیم یا احداث مرکز واکسن اشاره کرد.
وی تاکید کرد: حقوق خودم را در کمیسیون ها اعلام کردم و همه در جریان هستند. من در بحث واکسن فعالیت کردم و این کار جهادی است. همچنین اگر رای بیاورم قطعا این فعالیت ادامه پیدا نمی کند.
سجادی گفت: از حضور من در مدیریت ورزش گفتند در حالی که من چهار سال کلا معاون ورزش بودم و مابقی سمتی نداشتم. ما را اگر از ورزش بیرون کنند از تاریخ ورزش بیرون نخواهند کرد.
وی در پایان با تشکر نمایندگانی که به عنوان مخالف و موافق صحبت کردند، تاکید کرد: وعده می دهم یک تیم قوی در جوانان مستقر و نگرانی ها را برطرف کنیم. در خصوص ایثارگران نیز، اجرای قانون تبدیل وضعیت آنها قطعا اجرایی میشود.
اما در ابتدای بررسی صلاحیت سجادی آخرین وزیر پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم حجتالاسلام مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که این کمیسیون ۲ نشسته ۲ ساعته با سجادی داشت که در مجموع اکثریت اعضای کمیسیون فرهنگی از صحبت های وی قانع نشد و به صلاحیت او رأی منفی داد.
در ادامه سید علی یزدی خواه نماینده تهران؛ محمدمهدی فروردین نماینده شیراز، محمد خدابخشی نماینده الیگودرز، احمد راستینه نماینده شهرکرد، به عنوان مخالفان و جبار کوچکی نژاد نماینده رشت؛ محمد وحیدی نماینده خراسان شمالی، ملک فاضلی نماینده سراوان، اسماعیل حسین زهی نماینده سیستان و بلوچستان به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی سخنرانی کردند.
نگاهی به فعالیت های سجادی
سجادی متولد سال ۱۳۴۸ در تهران و دانشآموخته دکترای تخصصی مدیریت و برنامه ریزی در رشته تربیت بدنی است.
معاون امور ورزشی سازمان تربیت بدنی و معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در دولت دهم، عضویت در هیأت رئیسه و هیأتهای مختلف فدراسیون دو و میدانی، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا، مدیرعامل موسسه ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد کیش، عضو شورای عالی سیاستگذاری ورزش سیما، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد و نایب رئیس کمیته تربیت بدنی بین دول یونسکو از جمله مهمترین مسوولیتهای اجرایی و مدیریتی وی در حوزه ورزش است.
سجادی که خود از قهرمانان ملی، المپین و مدال آور در مسابقات آسیایی رشته ورزشی دو و میدانی است، همچنین دارای سوابق علمی و آموزشی در حوزه ورزش بوده و ضمن تدریس رشته تربیت بدنی در دانشگاههای کشور تألیفات و مقالات متعدد ملی و بین المللی را در زمینه مدیریت ورزشی به رشته تحریر درآورده است.
سجادی ۵۲ ساله موفقترین دونده استقامتی تاریخ ایران محسوب میشود که در دوران فعالیت خود رکورد تمامی رشتههای دو (نیمهاستقامت و استقامت) ایران را در اختیار داشت و این در حالی است که رکوردهای ایران در ۳۰۰۰ متر با مانع، ۵۰۰۰ متر و ۱۰۰۰۰ متر و دوهای داخل سالن ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ متر همچنان به نام حمید سجادی ثبت شده است.
رشته تخصصی سجادی ۳۰۰۰ متر با مانع بود. وی در این رشته یک بار مدال طلای قهرمانی آسیا (۱۹۹۱ کوالالامپور)، چهار بار مدال برنز قهرمانی آسیا و یک مدال نقره در بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک را کسب کرد. مدال نقره وی در بازیهای آسیایی بانکوک در حالی به دست آمد که وی در اواسط مسابقه هنگام پرش از روی یکی از موانع به زمین افتاده بود اما در ادامه توانست عقب ماندگی خود را جبران کند.
سجادی در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون یکی از دو نماینده (همراه با حسین شایان) و در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا تنها نماینده دو و میدانی ایران بود.
ورزش ایران که در چند سال اخیر با فراز و فرودهایی همراه بود و گاه با تصمیمهای نادرست، تندباد یکی از کلیدیترین وزارتخانههای دولت را فرا میگرفت، دولت سیزدهم را برآن داشت تا نگاه ویژهتری به این وزارتخانه داشته باشد.
حال بررسی صلاحیت و برنامههای وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم از ۳۰ مرداد با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد و قرار است در نوبت عصر جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی برگزار می شود.
حسین باغگلی وزارت آموزش و پرورش، سید احسان خاندوزی وزارت امور اقتصادی و دارایی، حجت الاسلام خطیب وزارت اطلاعات، حسین امیرعبداللهیان وزارت امور خارجه، جواد اوجی وزارت نفت، احمد وحیدی وزارت کشور، محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید جواد ساداتینژاد وزارت جهاد کشاورزی، سید عزت الله ضرغامی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حمید سجادی وزارت ورزش و جوانان، رضا فاطمی امین وزارت صنعت، معدن و تجارت، امین حسین رحیمی وزارت دادگستری، علی اکبر محرابیان وزارت نیرو، حجت عبدالملکی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهرام عیناللهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رستم قاسمی وزارت راه و شهرسازی، امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، محمد علی زلفی گل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عیسی زارعپور ارتباطات و فناوری اطلاعات وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم که طی پنج روز گذشته برنامه های خود را در مجلس ارایه کردند.
آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری ۲۰ مرداد ماه فهرست اسامی وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم را در نامه رسمی به رییس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
ادامه دارد............