تهران– ایرنا– صدها شهروند آمریکایی در تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، مدیریت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را در خروج از افغانستان، نادرست و او را به اشتباه محاسباتی متهم کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای خبری آمریکایی «هیل» (TheHill) با اعلام این مطلب افزود: نظرسنجی مشترک این رسانه و «هریس ایکس» (Hill-HarrisX poll) نشان می‌دهد که بیشتر نظردهندگان آمریکایی بر این باورند که وعده بایدن برای خارج کردن آمریکایی‌هایی که در حال حاضر در افغانستان به سر می‌برند، محقق نشده و او در خروج نظامیان آمریکایی از آن کشور دچار سوء مدیریت شده است.

بنابر نتایج این نظرسنجی،  ۵۲درصد از نظردهندگان آمریکایی گفته‌اند که تصمیم بازفرستادن شماری از نظامیان آمریکایی به افغانستان برای کمک به خروج اتباع آمریکایی از آن کشور نشان دهنده سوء مدیریت بایدن درباره وضعیت موجود در افغانستان بوده است.

این درحالی است که  تنها ۲۳ درصد، آن را سوء مدیریت دولت بایدن ندانسته و ۲۶ درصد دیگر نیزگفته‌اند در این باره نظری ندارند.

کاخ سفید اعلام کرده که از ماه ژوئیه تاکنون، ۵۰ هزار نفر را از افغانستان خارج کرده است.

هیل درباره این نظرسنجی نوشت: این نظرسنجی از دو هزار و ۸۴۸ رای دهنده ثبت نام شده آمریکایی در دوره زمانی ۲۰ تا ۲۳ ماه اوت  (۲۹ مرداد تا اول شهریورماه ۱۴۰۰)و با خطای ۱.۸درصد به عمل آمده است.

۱۳هزار نفر در فرودگاه کابل در انتظار تخلیه

شبکه خبری سی ان ان در دوم شهریورماه در گزارشی عنوان کرد: حدود ۱۳ هزار نفر در فرودگاه کابل که اکثرا افغان هستند، در انتظار خروج  از این کشور به سر می‌برند.

این رسانه آمریکایی ادامه داد: طی سه روز گذشته، ۳۹ پرواز از آمریکا به پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برای انتقال اتباع افغان که از کابل به این محل آورده شدند، صورت گرفته است.

بر این اساس، آمریکا افغان‌ها را از کابل به این پایگاه منتقل می‌کند و سپس آنها را از این مکان به آمریکا می‌برد. بنابر دستور پنتاگون، این پایگاه هوایی نظامی متعلق به آمریکا، شاهد حضور هواپیماهای مسافربری خطوط هوایی «دلتا» آمریکا است که درانتظار سوار کردن مسافران خود و راهی شدن به آمریکا هستند؛ هم اکنون حدود هفت هزار و ۸۰۰ افغان دراین پایگاه  به سر می‌برند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم روز سه‌شنبه از گفت‌وگو با طالبان سخن گفت و اعلام کرد که گفت‌وگوها با طالبان بر عملیات خروج نیروها در فرودگاه کابل متمرکز است.

وی اظهار کرد طالبان موافقت کرده و متعهد شده است اجازه عبور و مرور ایمن را بدهد.

درهمین حال جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز اظهار کرد واشنگتن از طریق کانال‌های سیاسی و امنیتی، روزانه با طالبان در تماس است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ابراز خوش‌بینی کرد کشورش همه آمریکایی‌هایی را که مایل به ترک افغانستان هستند، قبل از مهلت ۳۱ اوت (تاریخ خروج نیروهای آمریکایی) از کابل خارج کند.

این مقام کاخ سفید تصریح کرد آمریکا از روز ۱۴ ماه اوت، حدود ۳۷ هزار نفر را از افغانستان خارج کرده است.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای به اصطلاح «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

در هفته‌های اخیر، طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و سرانجام در ۲۴ مرداد با ورود به کابل، قدرت را در دست گرفت و محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان مجبور به کناره‌گیری از قدرت و خروج از کشور شد.

**۱۳۰۲**