به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، مقامات آمریکایی همچنان نسبت به ارائه یک گزارش ارزیابی در این رابطه که چه تعداد افراد لازم است از افغانستان خارج شوند، بیتوجه بودهاند. این مسئله مهمی در روند خروج افراد از افغانستان در بحبوحه ضربالاجل خارج شدن از این کشور میباشد.
بیش از ۷۰ هزار و ۷۰۰ نفر تا عصر روز گذشته از افغانستان خارج شدند. حدود ۶ هزار نیروی آمریکایی نیز در حال حفاظت از فرودگاه کابل هستند و پروازهای آمریکایی بیشتری در حال خارج شدن از افغانستان در هر ۱۵ دقیقه می باشند.
با این حال مقامات دولت بایدن هنوز نسبت به یک مسئله مهم در روند خارج کردن شهروندان از افغانستان بی تفاوت هستند: اینکه در نهایت لازم است چند نفر از افغانستان خارج شوند؟
در حالیکه مقامات آمریکایی بر خروج تمامی نیروهای آمریکایی تا ۳۱ اوت تاکید داشته اند، اما یکسری دیگر از مقامات آمریکایی معتقدند که هزاران آمریکایی همچنان در افغانستان حضور دارند و شامل افرادی که در بیرون از کابل می باشند بدون اینکه یک مسیر سریع و امن برای رسیدن به فرودگاه کابل در اختیار داشته باشند. ده ها هزار شهروند افغان که طی ۲۰ سال گذشته برای دولت آمریکا کار کرده اند و صلاحیت در اختیار گرفتن ویزای ویژه را دارا می باشند، از ترک افغانستان ناامید و ناتوان هستند.
کارشناسان امور پناهندگان و اسکان مهاجران بر این باورند که دست کم ۳۰۰ هزار شهروند افغان با خطر قریب الوقوع هدف قرار گرفتن توسط گروه طالبان به دلیل همکاری با آمریکا مواجه هستند.
بایدن در حالی روز گذشته تاکید کرده که تا آخر ماه اوت روند امن خروج افراد از افغانستان ادامه خواهد داشت که شماری از مقامات ارشد آمریکایی تردید دارند روند خروج افراد از افغانستان تا آن زمان تکمیل شود.
سناتور بن ساسه در این رابطه گفت: آمریکایی ها از ما می خواهند تا زمان خروج آمریکایی ها از افغانستان در آنجا بمانیم. هم پیمانان ما نیز چنین درخواستی دارند. بایدن باید به طالبان اعلام کند که آمریکا تا هر زمانی که روند خروج شهروندان بطول بینجامد، این کار را در افغانستان انجام خواهد داد.
در این میان مقامات واشنگتن اعلام کردند، سفارت آمریکا در کابل در حال تماس با شهروندان این کشور در افغانستان است که احتمالا هزاران نفر هستند. اما یک مشکل این است که فقط یکسری از آمریکایی ها توانسته اند خود را به فرودگاه کابل برسانند و مکان خود را اعلام کنند. به همین دلیل مقامات امریکایی بر آن شده اند تا پایگاه اطلاعاتی خود را در مورد شمار شهروندان آمریکایی در افغانستان به روز کنند.
یک مقام دولت بایدن گفت که بیشتر آمریکایی های در افغانستان شهروندان دوتابعیتی هستند و ممکن است هرگز توسط سفارت آمریکا نامشان ثبت نشده باشد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز گذشته گفت که بیش از ۴ هزار شهروند آمریکایی به علاوه اعضای خانواده شان تاکنون از افغانستان خارج شده اند و هزاران نفر همچنان باقی مانده اند.
این در حالی است که یک مقام کنگره دو روز پیش شمار کلی شهروندان آمریکایی که همچنان در افغانستان به سر می برند را حدود ۱۰ هزار نفر اعلام کرد.
پیش از این کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرده بود که ده ها هزار شهروند افغان صلاحیت گرفتن ویزاهای ویژه را دارند اما از سال ۲۰۱۴ تاکنون فقط حدود ۱۶ هزار افغان این ویزاها را دریافت کرده اند.