تهران- ایرنا- نماینده مردم نیشابور و فیروزه با بیان اینکه ادغام وزارتخانه‌های نفت و نیرو یک چالش و ابر چالش پرداخته شده در همه دولت‌ها بوده است، گفت: بعد از روی کار آمدن دولت، ادغام این دو وزارتخانه کاملا به دست فراموشی سپرده شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، هاجر چنارانی روز چهارشنبه در  مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت در مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت نفت جیبی است که پدر یک خانواده برای آن خانواده در نظر می‌گیرد و امروز وزارت نفت یکی از مهمترین وزارتخانه‌ها است.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه افزود: مجالس قبلی به دنبال این بودند تا از سمت دولت لایحه‌ای بیاید نه اینکه نمایندگان با ارائه طرح دغدغه‌های مردم را بررسی کنند. امروز مجلس نمی‌تواند منتظر لایحه بماند و خود طرح ارائه می‌کند. خوشحالیم که شما دغدغه‌های مردم را درک می‌کنید اما در اولین فرصت باید طرح‌هایی که بتوانیم با آن مشکلات منطقه محروم را حل کنیم به مجلس ارائه دهیم.

چنارانی با بیان اینکه دنیا سرمایه گذاری‌های هنگفتی روی انرژی‌های تجدید پذیر انجام می‌دهد، گفت: بیم آن می‌رود دهه آینده استخراج انرژی‌های فسیلی موضوعیت خود را از دست بدهد بنابراین باید از حجم ذخایر زیرزمینی به بهترین نحو استفاده شود. در خصوص میادین مشترک نفتی و گازی و استفاده حداکثر مصرف انرژی در کشور که دو و نیم برابر جهانی است با همراهی دستگاه اجرایی چه اقدامی در برنامه وزیر پیشنهادی وجود دارد.

چنارانی با تاکید بر ادغام وزارتخانه‌های نفت و نیرو این امر را یک چالش و ابر چالش پرداخته شده در همه دولت‌ها عنوان کرد و گفت: بعد از روی کار آمدن دولت، ادغام این دو وزارتخانه کاملا به دست فراموشی سپرده شده است.

وی با اشاره به میزان بالای تلفات انرژی در گشور گفت: امروز حرکت جهان به سمتی است که تولید نفت محدود و ثروت زیرزمینی تجدیدپذیر به ثروت رو زمینی تبدیل شده است. برنامه‌های دولت در این زمینه چیست؟ دولت که زیر بار ادغام دو وزارتخانه نرفته است در راستای همگرایی با وزارت نیرو و محیط زیست چه تدبیری در وزارت نفت دارد؟ برای مناطقی که تمام نفت و گاز و شرکت‌های بزرگ در آن مناطق هستند اما مردم آن مناطق هیچ سودی از آن نمی‌برند چه برنامه‌ای دارید؟ برای ظلم‌ها و بی برنامه گی‌هایی که همانند شرکت ملی نفت، شرکت نفت و گاز در حقوق نفت و گاز دارند، وزیر پیشنهادی چه برنامه‌ای دارد و آیا در این راستا حرکت می‌کند یا نه. آیا طبق قانون، دفاتر این شرکت‌ها در همین مناطق دایر می‌شود یا نه.

این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به بحران آب، وزیر پیشنهادی چه برنامه‌هایی برای مجوزهای صادر شده یا پروژه‌های نیمه تمام آب بر صنایع آب‌بر نفتی مانند پالایشگاه‌های تهران، شازند و غیره در مناطق بحرانی دارد؟

وی با اشاره به شعار فسادستیزی و عدالت محوری رییس‌جمهوری گفت: آیا وزارت نفت هم راستا با شعار دولت سیزدهم طرح‌ها و برنامه‌هایی برای رفع محرومیت‌های روستایی ارائه کرده است؟ قیر افزایش چشمگیری داشته است. برنامه شما برای مقابله با قاچاق این فرآورده های نفتی وبه ویژه در مناطق محروم چیست.

 چنارانی خاطرنشان کرد: هنوز بعد از ۴۳ سال از پیروزی انقلاب در حوزه انتخابی من و بقیه نمایندگان روستاهایی با جمعیت بیش از هزار نفر، ۱۳کیلومتر راه روستایی آسفالت نشده دارد و سیلاب‌ها راه آنها را از بین می‌برد. قیر باید به روستاها برود و برای روکش و آسفالت راه روستایی استفاده شود. وزارت راه فقط اجرای آن را دنبال می‌کند ما به دنبال وزیری هستیم مشخص کند این قیر را برای روستاها اختصاص می‌دهد. مجلس و نمایندگان قیر را برای خود نمی‌خواهند. من اگر فریاد می‌زنم، فریاد مناطق محروم شرق، غرب، شمال و جنوب کشور هستم برای خودم فریاد نمی‌زنم و این‌ها واقعا دغدغه‌ است.

وی اضافه کرد: امروز به دنبال این هستیم اگر دیوان محاسبات نپذیرد در مقیاس تن قیر بدهد وزارت نفت این کار را بکند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ برای قیر اختصاص داده شده است چگونه می‌خواهید آن را حذف نکنید؟ با ۷ شرکت مافیایی تولید قیر که پالایشگاه‌های خصوصی دارند چه می‌خواهید بکنید؟  آیا کسانی که با شما وارد وزارت نفت می‌شوند از جنس شما هستند یا مخالفند.

چنارانی با بیان اینکه ایران در بحث قراردادهای نفت و گاز با کشورهای همسایه بسیار آسیب دیده است، اظهار کرد: مردم ما در سرما یخ زده‌اند و شما در راستای دیپلماسی بین الملل، توتال، پروژه آزادگان و فاز ۱۱ پارس جنوبی برای سوز زمستان چه برنامه‌ای دارید؟ راهکارتان برای کشورهای طرف قرارداد چیست. ما به دنبال دیپلماسی مهندسی شده از سمت شما هستیم.

وی افزود: با توجه به قانون برنامه دوم توسعه که در سال ۷۷ برای افزایش سهم آیندگان از این سفره‌های زیرزمینی اقدامی نشد و با توجه به تجربه ناموفق ارزی با هدف تبدیل بخشی از عواید حاصل از فروش نفت و گاز میعانات به ثروت‌های مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و حفظ نسل آینده از نفت، شما چه سهمی برای آیندگان از این سفره زیرزمینی در برنامه چشم انداز خود دیدید؟

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس رسالت شرکت ملی ایران را تولید نفت و گاز تنها در مسیر صیانت و حفاظت از محیط زیست عنوان و خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست در چارچوب فعالیت‌های توسعه صنعت نفت قلمداد شده و از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است و وزارت نفت با اولویت قرار دادن پیشگیری برنامه‌ریزی کند و چرا حفاظت زیست محیطی در برنامه شما وجود ندارد؟

وی با بیان اینکه ایران سرزمین باد و آفتاب است، تاکید کرد: باید به سمت انرژی‌های نو برویم. باید برنامه‌ای برای جایگزین کردن نیروهای آفتابی و بادی به جای نیروهای حرارتی داشته باشید و با همگرایی شما با وزارت نیرو و محیط زیست بتوانیم گام‌های موثری برداریم.