تهران-ایرنا- سفیر ایران در برزیل ظهور داعش را از تبعات مداخله خارجی در منطقه برشمرد و مقابله با تهدیدات تروریستی در حوزه منطقه‌ای را از مهمترین اولویت‌های ایران ذکر کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، به ابتکار دانشگاه فدرال ایالت باهیا واقع در شهر سالوادور برزیل، سمینار مجازی با موضوع امنیت در خلیج فارس با سخنرانی «حسین قریبی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل و تبادل نظر با اساتید این دانشگاه روز سه‌شنبه دوم شهریورماه برگزار شد.

سفیر ایران در این وبینار، با بیان تاریخچه‌ای از مناقشات منطقه‌ای و تهدیدات امنیتی حوزه خلیج فارس ظرف چهل سال گذشته، دیدگاه ایران برای ارتقاء و بسط ترتیبات اعتمادساز و امنیت بخش در منطقه را به تفصیل گفت: اقدامات اعتمادساز بر مبنای همکاری‌ها در حوزه‌های فنی و زیست محیطی و تبادل دیدگاه‌ها و اطلاعات در موضوعات مرتبط با امنیت منطقه با رعایت اصول منشور ملل متحد، باعث نزدیکی هشت دولت ساحلی خلیج فارس از جمله تشکل‌های مردمی و بخش‌های خصوصی آنها شده و شرایطی ایجاد می‌کند که کشورهای منطقه بدون اتکا به نیروهای بیگانه، به توسعه اقتصادی و بسط امنیت بومی بر اساس مختصات ملت‌های منطقه بپردازند.   

در این وبینار که به صورت زنده از کانال‌های شبکه‌های اجتماعی دانشگاه پخش می‌شد، چند تن از مدیران و اساتید دانشگاه فدرال باهیا به نقش و جایگاه ایران در منطقه و اهمیت ثبات و امنیت منطقه برای صلح و امنیت بین‌المللی سخن گفتند.

اکثر سخنرانان بر لزوم شنیدن دیدگاه‌های ایران به عنوان یک کشور ریشه‌دار و دارای مواضع با ثبات و کنار زدن کلیشه‌های ساختگی رسانه‌های غالب در ارائه تصویر مخدوش از ایران تاکید کردند.

قریبی با اشاره به تبعات ظهور گروه تروریستی داعش در نتیجه مداخلات خارجی در منطقه، برای صلح و ثبات منطقه و اینکه به زعم قطعنامه سال ۲۰۱۵ شورای امنیت تهدید داعش «تهدید جهانی و بی‌سابقه صلح و امنیت بین‌المللی» نامیده شد، مقابله با تهدیدات تروریستی در حوزه منطقه‌ای را از مهمترین اولویت‌های ایران ذکر کرد.

وی در بخش پاسخ به سوالات و تبادل نظر، حصول پیشرفت در زمینه امنیت منطقه‌ای با توجه به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم مبنی بر اولویت ارتقای روابط با همسایگان را محتمل‌تر دانست و در خصوص وضعیت افغانستان، تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا در نقض حقوق بین‌الملل و مقاومت ملت ایران در مقابل فشار حداکثری آمریکا، هم‌زیستی اقوام و مذاهب در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران، روابط با چین، چندجانبه‌گرایی و پیشرفت‌های کشور در زمینه حقوق بشر مطالبی بیان داشت.

سفیر ایران در برزیل ضمن اعلام آمادگی خود برای ادامه تبادل نظر و تعامل با دانشگاهیان برزیلی، اعلام کرد که بدون هیچ محدودیتی آماده شنیدن نظرات شما و طرح متقابل نظرات خود بر یک مبنای اصولی هستیم و معتقدیم که چنین رویکردی در نهایت منجر به ارتقای فرهنگ صلح و امنیت بین‌المللی می‌گردد.