سبزوار- ایرنا- موزه علوم و فناوری و مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه حکیم سبزواری روز چهارشنبه همزمان با دومین روز هفته دولت طی مراسمی در این شهرستان راه‌اندازی شد.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری در این مراسم گفت: مرکز نوآوری و شکوفایی این دانشگاه در زمینی به مساحت ۴۰۰ مترمربع با همکاری و اختصاص بودجه ۱۵ میلیارد ریالی از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری فعال شده است.

دکتر علی اصغر مولوی همچنین با اشاره به راه‌اندازی موزه علوم و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری افزود: موزه های علم و فناوری یکی از آزمایشگاهای بزرگ تحقیقاتی در حوزه علوم انسانی و تاریخ علم به شمار می روند.  

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی هویت و شناسنامه یک ملت است ادامه داد: در  موزه علم و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری که یک  مرکز تحقیقاتی بزرگ است هزار نسخه خطی منحصر به فرد و اسناد مکتوب ذخیره شده است.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری گفت: در این گنیجه همچنین چهار هزار قطعه اثر تاریخی به نمایش گذاشته شده و تلاش می شود در آینده موزه قرآن و نسخ خطی نیز به نماش گذاشته شود.

وی با بیان اینکه بخش بزرگی از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی مرهون خراسان است افزود: یکی از راههای شکوفایی اقتصاد کشور  توجه به میراث فرهنگی است.

فرماندار ویژه سبزوار  نیز در این مراسم گفت: در راستای توسعه و پیشرفت شهرستان باید از ظرفیت دانشگاه بهره کافی برده شود.  

سیدمجتبی علوی‌ مقدم افزود: تعدد دانشگاهها در سبزوار افتخاری محسوب می شود  که باید از آن بهره کامل نصیب شهرستان شود.

وی ادامه داد: استفاده از علم، دانش و فناوری جدید در کنار تجارب سنتی از موضوعات اساسی است و دانشگاه می تواند به عنوان منبع علمی در همه موضوعات مورد توجه قرار گیرد.

فرماندار ویژه سبزوار با اشاره به پیوند دانشگاه و دستگاههای اداری شهرستان گفت: نهادهای اجرایی باید با طرح  موضوعات اساسی شهرستان از فرصت مطالعات ویژه دانشگاهی استفاده نمایند.

وی افزود: در این راستا اولین پژوهش آسیب شناسی مصوبات شورای شهر سبزوار آغاز شده است که به عنوان پژوهش نمونه سال مورد توجه قرار خواهد گرفت.

علوی مقدم ادامه داد: انتظار می رود دستگاهای اجرایی موضوعات مربوط به شهرستان و دستگاه متبوع خود را اولویت بندی نموده و از طریق دانشگاههای شهرستان و بستر علم و پژوهش در راستای توسعه منطقه گام های اساسی بردارند.

وی گفت: ایجاد موزه علوم و فناوری اقدام ارزشمند در راستای جمع آوری آثار و میراث ارزشمند شهرستان است که با حمایت مسوولان دانشگاه حکیم سبزواری راه اندازی شده است.

دانشگاه حکیم سبزواری جزو ۲۲ دانشگاه محور در کشور است که با حدود ۹ هزار دانشجو دارای ۳۳ گروه آموزشی، ۱۳۹ کد رشته‌ تحصیلی در مقاطع کارشناسی تا دکتری و ۱۰ دانشکده است.