در این پیام که نسخه از آن روز چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: در گذشت عالم فرهیخته و دانشمند پرتلاش و متقی جناب آقای محمدرضا حکیمی که عمر خود را در راه ترویج معارف دینی و اهل بیت(ع) صرف نمود را به جامعه علمی و دانشمندان متدین و فرهیخته، همچنین به بیت مکرم ایشان تسلیت عرض می کنم.
پیام افزوده است: آن دانشمند معتقد و شایسته با بی توجهی به ظواهر شهرت با قلمی عمیق به ترویج معارف دینی پرداخت و با تألیف کتب دینی با قلم روز منشأ خیرات بود.
آیت الله علوی گرگانی در ادامه پیام خود آورده است: امید است خداوند روح آن عالم را با ارواح طیبه شهدای کربلا محشور کند و به خانواده ایشان صبر و اجر جزیل عنایت فرماید.
همچنین حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران با صدور پیامی درگذشت استاد محمدرضا حکیمی را تسلیت گفت.
در این پیام آمده است: رحلت دانشمند فرزانه، متفکرِ ادیب و اسلام شناسِ عدالتخواه، جناب استاد گرانقدر محمدرضا حکیمی قدسسره موجب تأثر و تأسف گردید.
پیام حاکی است: مصیبت فقدان آن چهره ماندگار را که عمر با برکت خویش را وقف اسلام ناب و معارف والای قرآن و عترت نمود و آثار گرانسنگی را از جمله در مقوله مهدویت برجای گذاشت، به برادر بزرگوار و فرهیخته ایشان، فرزندان و خاندان مکرم حکیمی، دوستان و ارادتمندان آن عزیز سفر کرده تسلیت عرض میکنم.
تولیت مسجد جمکران در ادامه پیام خود افزوده است: رحمت و غفران الهی، حشر و همجواری با حضرت سیدالشهداء(ع) و حضرت رضا(ع) را برای آن مرحوم مسألت دارم.
به گزارش ایرنا، استاد حکیمی در ماههای اخیر چند بار به علت ابتلا به کرونا و بار دیگر به علت ضعف جسمانی ناشی از بیماری در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت، اما پس از بهبود وضعیت و با نظر پزشکان از بیمارستان ترخیص و روند درمان در منزل پیگیری میشد تا اینکه در آخرین شب مرداد ۱۴۰۰ به علت کهولت سنی دیده از جهان فرو بست.
«الحیاة»، «خورشید مغرب»، «عقل سرخ»، «عاشورا: مظلومیتی مضاعف»، «شیخ آقا بزرگ تهرانی»، «تفسیر آفتاب» و «فریاد روزها» از مهم ترین آثار این اندیشمند ایرانی است.
وی متولد ۱۴ فروردین ۱۳۱۴ شمسی (۱۳۵۴ قمری) در مشهد و پدرش عبدالوهاب از معتمدان و محترمان بازار این شهر بود.
استاد حکیمی در سال ۱۳۲۰ تحصیلاتش را آغاز کرد و در سال ۱۳۲۶ وارد حوزه علمیه خراسان شد و ۲۰ سال از عمر خود را در این حوزه به تحصیل دروس مقدمات و سطح، خارج، فلسفه، ادبیات عرب، نجوم و تقویم گذراند.
محمد تقی ادیب نیشابوری، شیخ مجتبی قزوینی خراسانی، سید محمدهادی میلانی، احمد مدرس یزدی، اسماعیل نجومیان، حاج سید ابوالحسن حافظیان و حاجیخان مخیری از مهمترین اساتید وی بودند.
او علوم غریبه، رمل و اوفاق را نزد ابوالحسن حافظیان و شیخ مجتبی قزوینی آموخت. استاد حکیمی اجازه اجتهاد را از آقابزرگ تهرانی در سال ۱۳۴۸ شمسی دریافت کرد./