به گزارش ایرنا، واکسن کرونای مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کوبا به عنوان "سوبرانا۲" و در ایران به عنوان "پاستوکووک"، نامگذاری شده است.
مطالعه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا از ششم اردیبهشت ماه در ۸ شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب آغاز شد، در شهرهای بابل، ساری، اصفهان، کرمان، بندرعباس و همدان داوطلبان مطالعه تحت مداخله دو دُز این واکسن قرار گرفتند و در شهرهای یزد و زنجان، علاوه بر دو دُز، یک دُز یادآور (سوبرانا پلاس) نیز به داوطلبان تزریق شد.
دکتر احسان مصطفوی اپیدمیولوژیست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: نتایج گزارش آنالیز میانی مطالعه در مداخله دو دُزه و سه دُزه به زودی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: مطالعه بررسی اثربخشی و عوارض واکسن در شهرهای با مداخله سه دُزه (یزد و زنجان) و پی گیری عوارض احتمالی واکسن در ۶ شهر مطالعه همچنان ادامه دارد.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: نتایج مطالعه در کشور کوبا نشان داده است که این واکسن اثربخشی ۶۵ درصد در مداخله دو دُزه و ۹۲ درصد را در مداخله سه دُزه دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه براساس نتایج مطالعه کوبا و نتایج مطالعه تاکنون در ایران، این واکسن بی خطر و کم عارضه بوده است.
مصطفوی بیان داشت: با توجه به پیک جدید اپیدمی کرونا در کشور، سرعت گرفتن واکسیناسیون گروه های مختلف، به دست آمدن تعداد موارد لازم برای مطالعه اثربخشی در رژیم دو دُزه و تایید سازمان غذا و دارو، مقرر شد به شرکت کنندگان مطالعه در ۶ شهر (در صورت تمایل داوطلبان)، دُز یادآور نیز تزریق شود که این کار در حال انجام است.
وی از ۲۴ هزار داوطلبی که با اعتماد به انستیتو پاستور ایران، در این مطالعه شرکت کردند و همچنین پرسنل پرتلاش ۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور که این مطالعه با همراهی آنان، در حال انجام است، تشکر و قدردانی کرد.
مصطفوی اظهار امیدواری کرد که با تولید و عرضه واکسنی شایسته نام و اعتبار یکصد ساله انستیتو پاستور ایران، بتوانیم پاسخگوی اعتماد مردم شریف ایران باشیم و از دغدغه های آنان بکاهیم.