غلامرضا قوسی روز پنجشنبه در پانزدهمین نشست ستاد توسعه خاوران که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: از مجموع این طرحها تاکنون برای ۱۱ طرح سرمایهگذار مشخص شده و هیچ گونه محدودیت یا مشکلی جز تخصیص تسهیلات برای اجرا نداریم.
وی بیان کرد: از این تعداد تاکنون هفت طرح متناسب با اعتباری که به استان ابلاغ شده است، برای دریافت تسهیلات در سامانه سیتا ثبتنام کردهاند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در مجموع برای ۶۰ درصد طرحها به گونهای برنامهریزی شده تا در مجتمعهای دامداری، گلخانهای یا در نواحی و شهرکهای کشاورزی اجرا شود لذا درخصوص زمین یا محدودیت آب و خاک تعیین تکلیف شدهاند.
وی تصریح کرد: ۱۰ طرح سرمایهگذاری نیز به کمیتههای متعدد ستاد توسعه خاوران از جمله کمیته شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری ارسال شده که به مبالغ کم تسهیلات نیاز داشت و این طرحها برای انعقاد تقاهعمنامه در اختیار شهرستانها قرار گرفته است.
قوسی گفت: تنها مشکل کنونی برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، موضوع تامین تسهیلات است که از ۴۰ طرح ۲۴ طرح جز تسهیلات، مشکل دیگری ندارند.
وی عنوان کرد: ۱۱ طرح سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در ۱۹ منطقه یا مکان پیشنهادی برای کارگروه امور زیربنایی ارسال شد تا مجوز و استعلامهای لازم را دریافت کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: در مجموع تاکنون ۳۴ طرح در کتاب ستاد توسعه خاوران استان چاپ شده است و تفاهمنامه درخصوص تولید علوفه هیدروپونیک نیز هفته گذشته مبادله شد.
وی گفت: دو طرح شیر خشک در مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه و بذر پنبه در شهرستان بشرویه آماده است و در استان تفاهمنامه منعقد خواهد شد.
قوسی افزود: مجتمع بیدمشک سربیشه یک هزار و ۲۰۰ راس گاو شیری دارد که احداث کارخانه تولید شیرخشک میتواند در تکمیل زنجیره محصول و تولید پایدار موثر باشد.
وی بیان کرد: براساس تصمیمات ستاد توسعه خاوران مقرر شد بر مبنای ظرفیتهای هر شهرستان طرحهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی مشخص شود و به دنبال این هستیم طرحی را اجرا کنیم که به ایجاد ارزش افزوده و تکمیل کننده زنجیرههای ارزش کمک کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: برخی استانداردهای محصولات غذایی باید در دستور کار ویژه مرکز تحقیقات کشاورزی استان قرار گیرد چون استاندارد مشخصی وجود ندارد.
وی گفت: چون شاخصهای خاصی در زمینه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی مانند زرشک و عناب نداریم این به ضرر فراوری محصولات استان است.
استاندار خراسان جنوبی در این رابطه گفت: موضوعات مربوط به صنایع غذایی مرتبط با محصولات استراتژیک استان باید با حضور معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در جلسه بعدی ستاد توسعه خاوران احصا و بررسی شود.
حمید ملانوری اظهار داشت: رصد مستمر و جدی طرحهای سرمایهگذاری از سوی دستگاههای اجرایی مورد انتظار است و به طور ویژه در دستور کار مدیران قرار گیرد.
وی افزود: اینکه تفاهمنامه سرمایهگذاری در استان امضا شود اما در مسیر فعالیت سرمایهگذار به مشکل بخورد، درست نیست و باید ابتدا کار کارشناسی لازم انجام شود.
در این نشست قرار بود تفاهمنامه سرمایهگذاری احداث کارخانه تولید اسلب سرامیکی در شهرستان خوسف به مبلغ ۵۵۰ میلیارد تومان بین سرمایهگذار بخش خصوصی و استانداری امضا شود اما به دلیل اینکه شرایط لازم برای پرداخت تسهیلات موردنیاز سرمایهگذار فراهم نبود، به بعد از انجام کار کارشناسی لازم موکول شد.