به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، در این اطلاعیه آمده است: اطلاعیهای که در فضای مجازی در خصوص تزریق واکسن به طلاب حوزه های علمیه قم بدون محدودیت سنی منتشر شده، خلاف واقع و نادرست است.
لازم به ذکر است در حال حاضر تنها متولدین سال ۱۳۶۰ به قبل امکان ثبت نام در سامانه Salamat.gov.ir و مراجعه به مراکز واکسیناسیون جهت دریافت واکسن دارند و واکسیناسیون سایر گروههای سنی متعاقباً و بعد از انتشار اطلاعیه رسمی انجام خواهد شد.
در ادامه این اطلاعیه با اشاره به گروه های شغلی واجد شرایط طبق سند ملی واکسیناسیون ابلاغی از وزارت بهداشت آمده است: واکسیناسیون طلاب بالای ۴۰ سال استان قم در مرکز تجمیعی الهادی ویژه روحانیان انجام می پذیرد.
عصر چهارشنبه و چند روز پس از آغاز واکسیناسیون دانشجویان در قم، مرکز خدمات حوزه های علمیه نیز در اطلاعیه ای از راه اندازی مرکز واکسیناسیون ویژه طلاب بالای ۱۸ سال حوزه علمیه قم خبر داده بود.
به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر حوزه، در این اطلاعیه آمده بود: طلاب بالای ۱۸ سال می توانند بدون ثبت نام و با دردست داشتن کارت ملی و کارت طلبگی همه روزه از تاریخ ۴ شهریورماه جاری به مدت پنج روز از ساعت ۹تا ۱۶ به مرکز واکسیناسیون الهادی مراجعه نمایند.
در این اطلاعیه تاکید شده بود: با توجه به کمبود واکسن ایرانی برکت توصیه می شود طلاب سریعا به مرکز واکسیناسیون مراجعه نمایند. طلاب می توانند برای مراجعه به این مرکز به نشانی خیابان امام(ره)، انتهای شهرک امام حسن (ع)، سمت چپ، کوچه شهیدان عطار، جنب چاپخانه تبلیغات اسلامی، مجتمع الهادی (روبروی سپاه علی بن ابیطالب (ع)) اقدام کنند.
۳۰ مردادماه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد که کلیه دانشجویان دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی سطح استان میتوانند با ارائه کارت دانشجویی یا معرفینامه از محل تحصیل خود دُز اول واکسن کووید ۱۹ را با کووبرکت ایرانی تزریق کنند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./