بجنورد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: برات مقیمی بخشی و هنرمند ممتاز عرصه موسیقی مقامی شمال خراسان بر اثر کرونا ساز خود را برای همیشه بر زمین گذاشت و آسمانی شد.

حسین فرخنده شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی شمال خراسان چندی پیش به کووید ۱۹ مبتلا و به علت وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت های ویژه بستری شده بود اما متاسفانه بیماری او را از پا درآورد.

وی افزود: وی متولد ۱۳۳۳ روستای «داشلی قلعه» بجنورد از هنرمندان سرشناس موسیقی شمال خراسان بود.

فرخنده اظهار داشت: برات مقیمی به صورت رسمی از سال  ۱۳۵۲ وارد صحنه موسیقی مقامی شد و ۴۸ سابقه فعالیت در این عرصه داشت.

وی افزود: دل و جان این هنرمند مردمی از جوانی با نواها و نغمه های موسیقی محلی خو گرفت و به تدریج با فعالیت در این رشته به یکی از استادان بنام موسیقی شمال خراسان تبدیل شد که شاگردان بسیاری این هنر را در مکتب وی آموختند.

«بخشی» لقبی است که به برخی از نوازندگان دوتار در شمال خراسان و ترکمن صحرا داده می‌شود. بخشی‌ها نوازندگان دوتار، آوازخوان، داستان‌گو، سراینده و سازنده ساز دوتار هستند که به نوعی از آن‌ها به عنوان روایت‌گران فرهنگ شفاهی یاد شده و از احترام و جایگاه ویژه‌ای نیز برخوردارند.

بخشی خودبند، بالاترین رتبه را در میان بخشی ها دارد که خود مولف، مصنف و تولیدکننده اصلی است و خود نوازنده و خواننده محسوب می‌شود و می‌تواند برای هر موضوع و اتفاقی که در جامعه صورت می‌گیرد در لحظه شعر گفته و بخواند.

هم اکنون شمار کمی از بخشی های خراسان شمالی هنوز دوتار در دست می نوازند و این افراد که تعداد آنها به انگشتان یک دست هم نمی رسد در شهرستان های شیروان، اسفراین، رازو جرگلان و بجنورد فعالیت دارند.

موسیقی بخشی های شمال خراسان شامل خراسان شمالی و بخشی از خراسان رضوی، سال ۸۹ در اجلاس بین الدول مجمع یونسکو به عنوان میراث معنوی جهانی به ثبت رسید.