لزوم بالا بودن شاخصهای فناوری و فرهنگ قم ازمیانگین کشوری، تحویل ۲۴ طرح آموزشی از مهرماه سال گذشته تاکنون به آموزش و پرورش، هزینه یکهزار میلیارد ریالی برای طرحهای کلان فضای سبز، افتتاح ۸۵ پروژه به مناسبت هفته دولت ، کمک ۵۱۱ میلیارد ریالی نیکوکاران قمی بهکمیته امداد، احتمال عدم بازگشایی مدارس قم درمهرماه، وجود ۲۷ ماده ارزشمند معدنی دردریاچه نمک قم ، بهینهسازی مصرف راهکار اساسی تامین پایدار آب و فعالیت چهار هزار پزشک از دیگر اخبار هفته گذشته قم است.
صدور ۲۶۴ فقره جواز تاسیس ایجادی درقم
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: طی چهار ماهه نخست سال جاری تعداد ۲۶۴ فقره جواز تاسیس ایجادی با ۶۴ هزار و ۲۱۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری و پیش بینی اشتغالزایی برای ۶ هزار و ۴۷۹ تن در قم صادر شد.
محمود سیجانی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به روند رو به رشد سرمایه گذاری در بخشهای صنعتی قم، بیان کرد: همچنین در این مدت ۲۳ فقره جواز تاسیس توسعهای (توسعه واحدهای موجود) با هفت هزار و ۹۶۱ میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی برای یکهزار و ۱۱۲ تن در استان صادر شدهاست.
وی افزود: درحال حاضر تعداد کل جواز تاسیس موجود استان ۲ هزار و ۲۳۹ مجوز با پیش بینی اشتغالزایی برای ۵۳ هزار ۸۴۶ تن و سرمایهگذاری ۲۸۴ هزار و ۵۷۳ میلیارد ریال است که این شاخص، میل و رغبت به سرمایه گذاری جدید در استان را نشان میدهد.
۴۰ میلیارد ریال وام قرض الحسنه به کارفرمایان
معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد امام (ره) قم بهکارفرمایانی که افراد تحت حمایت این نهاد را در مراکز تولیدی و خدماتی خود استخدام و بیمه کنند تا سقف ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت میکند.
مهرداد مصلح با اشاره بهاینکه کارفرمایان بنگاههای اقتصادی از جمله خدماتی و تولیدی با بهکارگیری افراد تحت حمایت این نهاد میتوانند از تسهیلات ویژه این نهاد بهرهمند شوند، اظهار داشت: کمیته امداد قم بهکارفرمایانی که افراد تحت حمایت این نهاد را در مراکز تولیدی و خدماتی خود استخدام و بیمه کنند، بهازای هر نفر تا سقف یک میلیارد ریال وام میدهد.
وجود ۲۷ ماده ارزشمند معدنی در دریاچه نمک
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم وجود شورآبهها در محدود دریاچه نمک و حوض سلطان را از ظرفیتهای معدنی مهم قم دانست و گفت: در دریاچه نمک قم ۲۷ ماده معدنی کشف بوده که برخی از آنها در گروه منابع بسیارحیاتی و استراتژیک تقسیم بندی میشود.
محمود سیجانی هفته گذشته درحاشیه جلسه شورای معادن در جمع خبرنگاران، افزود: مطالعات جامع گردشگری، معدنی، کشاورزی و زیرساختی دریاچه نمک قم درحال نهایی شدن است و این مطالعه نقشه راه استان در سرمایهگذاریهای معدنی، گردشگری و کشاورزی خواهد بود.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی قم و در حدفاصل استانهای قم، سمنان و اصفهان قرارگرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور میباشد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار وسعت داشته و یکسوم آن در محدوده جغرافیایی قم قرار گرفته است.
تامین زمین واحدهای صنعتی قم تا ۱۰سال آینده
استاندارقم گفت: زمین مورد نیاز واحدهای تولیدی استان با توجه بهواگذاریهای صورت گرفته ، تا ۱۰ سال آینده تامین میباشد، و امکان توسعه شهرکهای صنعتی نیز وجود دارد.
بهرام سرمست درحاشیه افتتاح طرحهای صنعتی قم بهمناسبت هفته دولت در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر واحدهای صنعتی استان با ۲ مشکل کمبود نقدینگی و نداشتن زمین مواجه هستند.
وی با اشاره بهاقدامهای صورت گرفته بهمنظور رفع مشکل زمین واحدها خاطرنشان کرد: بهواحدهای صنعتی استان با توجه بهقابلیتها و توانمندیهایی که دارند، زمین واگذار میشود و ما در حدود سه سالی که در قم مشغول خدمت بودیم، بالغ بر یکهزار و ۳۵۰ هکتار بهاراضی شهرکهای صنعتی الحاق کردیم، و با نهایت دقت بهواحدهایی که نیازمند توسعه هستند، زمین واگذار میکنیم.
بهینهسازی مصرف راهکار اساسی تامین پایدار آب قم
مدیر دفتر توسعه پایدار و مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب استان قم بر لزوم بهینهسازی مصرف آب در بخشهای مختلف به عنوان راهکار مهم و اساسی برای تامین پایدار آب تاکید کرد.
حسن فرمانی انتظام هفته گذشته با اشاره به افزایش دمای هوا و رشد شدید مصرف آب از ابتدای سال جاری تاکنون در سخنانی اظهار داشت: آب از منابع محدود و مؤثر در توسعه پایدار به شمار میرود که حفاظت از این موهبت الهی لازمه تداوم زندگی سالم است و نقش تأثیرگذار آن در شکلدهی توسعه بر کسی پوشیده نیست.
وی با اشاره به افزایش جمعیت و قرارگیری این استان در اقلیم خشک ایران گفت: قم از استانهایی است که مسائل مربوط به منابع تأمین آب در آن از جدیترین مسائل بوده که نیاز به برنامهریزی استراتژیک در جهت تامین آب سالم و کافی در آینده را از طریق تصمیمگیریهای راهبردی میطلبد.
فعالیت چهار هزار پزشک درقم
رییس سازمان نظام پزشکی قم گفت: حدود چهار هزار پزشک در قم فعالیت میکنند و عضو سازمان نظام پزشکی این استان هستند.
حسن عادلی در گفتوگو با خبرنگاران افزود: از این تعداد، یک هزار و ۲۰۰ پزشک عمومی، ۸۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص و ۲ هزار پزشک نیز در رشتههای مامایی، دندانپزشکی، داروسازان، علوم آزمایشگاهی و کارشناسان پروانه دار فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: در ابتدای شیوع بیماری کرونا، پنج نفر از پزشکان استان قم به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.
لزوم بالاتر بودن شاخصهای فناوری و فرهنگ قم از میانگین کشوری
مدیرحوزه های علمیه کشور گفت: شاخص فرهنگی، سطح فناوری و اداری استان قم باید بالاتر از میانگین کشوری باشد و مدیران و مسوولان اجازه ندهند جایگاه قم به ویژه در مباحث فرهنگی و آسیب های اجتماعی از متوسط کشوری کاهش یابد.
آیت الله علیرضا اعرافی هفته گذشته درجلسه شورای اداری قم در سالن کرامت استانداری، با اشاره به جایگاه ویژه شهر قم افزود: جایگاه قم متفاوتتر از سایر شهرهای کشور است، چراکه قم تربیت کننده نیرو برای نظام اسلامی و تولید اندیشه و معنویت برای جهانیان است.
عدم توقف پروژههای اولویتدار قم طی یک سال گذشته
استاندار قم گفت: در طول یک سال گذشته برغم مشکلات ارزی و اقتصادی هیچ یک از پروژههای مهم و اولویت دار استان تعطیل یا متوقف نشدهاست.
بهرام سرمست در جلسه شورای اداری قم در سالن کرامت استانداری،افزود: سال گذشته با وجود تحریم های اقتصادی هیچ واحد تولیدی تعطیل نشد و ۳۷ واحد راکد صنعتی به مدار تولید بازگشته است.
وی بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده امسال ۳۸ واحد راکد صنعتی به مدار تولید بازخواهد گشت که از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۵ واحد احیا شده است.
افتتاح ۸۵ پروژه به مناسبت هفته دولت
آیین نمادین بهرهبرداری از ۸۵ پروژه با اعتبار ۸ هزار و ۴۲۴ میلیارد ریال و اشتغال یکهزار و ۳۲۶ نفر با حضور استاندار، مدیرحوزههای علمیه کشور و نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی در سالن کرامت استانداری برگزار شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در جلسه شورای اداری استان، در این خصوص، اظهار کرد: از این بین ۱۶ پروژه در بخش عمرانی و زیربنایی با اعتبار ۹۵۸ میلیارد ریال، ۲۵ پروژه در بخش کشاورزی با اعتبار هزار و ۱۴ میلیارد ریال، ۱۰ طرح در بخش آموزش و آموزش عالی با اعتبار ۵۶۵ میلیارد ریالی، شهرداری ها با ۱۱ پروژه با اعتبار ۲ هزار ۷۶۴ میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
محسن بهشتی ادامه داد: ۲ پروژه با اعتبار ۵۱ میلیارد ریالی در بخش بهداشت و درمان، ۴ طرح با اعتبار ۲۲ میلیارد ریالی در بخش محیط زیست، ۱ طرح با اعتبار ۶۰ میلیارد ریالی در بخش تفریحی و گردشگری و ۱۶ پروژه با اعتبار ۲ هزار و ۹۸۷ میلیارد ریال در بخش صنعتی پروژه های قم در هفته دولت است.
تحویل ۲۴ طرح آموزشی از مهرماه سال گذشته تاکنون به آموزش و پرورش قم
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قم گفت: از مهرماه سال گذشته تاکنون، ۲۴ طرح آموزشی، پرورشی و ورزشی شامل ۱۳۸ کلاس درس احداث و تحویل آموزشوپرورش شدهاست.
محسن پورگلیان هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: این طرحها ۳۴ هزار مترمربع فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی به فضای مدارس قم اضافه کرد.
هزینه یکهزار میلیارد ریالی برای طرحهای کلان فضای سبز
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: طی سالهای اخیر حدود یکهزار میلیارد ریال در زمینه تامین تجهیزات، اجرای طرحهای کلان و توسعه شبکه آب خام و همچنین بهینهسازی مصرف آب فضای سبز در شهر قم هزینه شدهاست.
پیام جوادیان با اشاره بهاقدامهای گستردهای که طی سالهای اخیر در راستای کاهش استفاده از آّب شرب برای آبیاری فضای سبز شهر صورت گرفتهاست اظهار داشت: طی ۶ سال گذشته اقدامهای مهمی در حوزه طرح جامع آب خام شهر قم برای فضای سبز انجام شده که از آن جمله گرفتن توافق و مجوز استفاده از چاهها، ایجاد مخازن متعدد برای مدیریت آب خام و یکپارچهسازی شبکه آب خام فضای سبز، استفاده از پساب بودهاست.
کمک ۵۱۱ میلیارد ریالی مردم بهکمیته امداد
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام (ره) قم گفت: مردم نیکوکار قم در چهار ماه نخست سال جاری نزدیک به ۵۱۱ میلیارد و ۷۱۰ میلیون ریال مشارکت داشتند که این کمکها در اختیار نیازمندان قرار گرفتهاست.
سید محمد رضا میرهای، با بیان اینکه در مدت یاد شده هزار و ۶۹۰ یتیم و سه هزار و ۸۵۹ فرزند محسنین نیز توسط حدود ۲۷ هزار حامی، حمایت میشوند اظهار داشت: در این مدت بیش از ۱۱۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال بهحساب کودکان یتیم و محسنین واریز شدهاست.
عدم احتمالا بازگشایی مدارس قم در مهرماه
استاندار قم گفت: اگر زمینههای لازم فراهم شود، میتوانیم شاهد بازگشایی مدارس باشیم، ولی با شرایطی که است، احتمالا این موضوع در مهرماه امکان پذیر نخواهدبود.
بهرام سرمست هفته گذشته درحاشیه آیین افتتاح دبستان شهید مهدی هندویان در قم در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ بهسئوالی در خصوص چگونگی بازگشایی مدارس استان در سال تحصیلی پیش رو اظهار داشت: مطابق آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا، بازگشایی مدارس موکول شد بهاینکه بین وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین آموزش و پرورش زمینههای بازگشایی فراهم شود.
فاصله داشتن قم با اقتضائات بینالمللی بودن
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: اگرچه الان قم شهره بینالمللی بودن را یدک میشود و نگاه بینالمللی به آن میشود، ولی نتوانستهایم زیرساختهای لازم بینالمللی شدن آن را تحقق ببخشیم و حتی با اقتضائات بینالمللی بودن هم فاصله دارد.
آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم ، ارائه خدمت ویژه به شهر قم را برای تحقق بینالمللی بودن و الگوی شدن آن ضروری دانست.
کمبود مسجد در شهرک پردیسان
امام جمعه شهرک پردیسان قم گفت: در خصوص ساخت مساجد دراین شهرک از مسئولان شهری طلبکار هستیم و اگر در قبال ساخت مساجد کم کاری صورت گرفته، جبران کنند و اگر زمینی برای ساخت مساجد وجود دارد، بانی، خیری و مسئولی پیدا شود، برای مردم مسجدی بسازد.
حجت الاسلام محمد رضا حامدی در نشست ائمه جماعت شهر پردیسان ، بر اهمیت ساخت مساجد و فعال بودن قوی تر ائمه جماعت با محوریت مسجد برای انجام فعالیت تاکید کرد و گفت: اگر چه تا الان در بحث فعالیت و محوریت مساجد اتفاقهای خوبی در پردیسان از سوی ائمه جماعت به وقوع پیوسته، ولی با همفکری و هم افزایی بهتر می توان کارهای قویتری انجام داد.
توزیع ۲۰۰ هزار تُن آسفالت
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با اشاره بهتوزیع بیش از یکمیلیون و ۳۵۵ هزار تُن آسفالت درسطح مناطق هشتگانه شهرقم طی ۶ سال گذشته گفت: تا پایان سال جاری نیز ۲۰۰ هزار تُن دیگر توزیع خواهد شد.
عباس حلواییزاده در گفتوگویی آسفالت معابر را از جمله اقدامهای شاخصی که مطالبه عمومی شهروندان نیز بوده دانست و افزود: شاخصههای مورد توجه درترمیم آسفالت معابر احصاء، و براساس نیازسنجی و با اولویت دنبال شدهاست.