شاهرود - ایرنا - رییس نظام پزشکی شاهرود با اشاره به سازش ۶٠ درصدی پرونده‌ها گفت: ٢٧ پرونده از ۴۵ پرونده تشکیل شده امسال با صلح خاتمه یافت.

حسین صالحی مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای سال ١۴٠٠ تا پایان مرداد از میان ۴۵ مراجعه شاکیان خدمات پزشکی به نظام پزشکی شاهرود ۶۰ درصد پرونده ها به صلح و سازش رسید.

وی با بیان اینکه ۱۸ پرونده در مرحله صدور رای قرار دارد، تاکید کرد: میانگین رسیدگی به پرونده ها سه تا ۶ ماه است.

صالحی مقدم اظهار داشت: سال ۹۹ از تعداد ۶۴ شاکی جرایم و قصور پزشکی۳۳ پرونده تشکیل و ۳۱ مورد با صلح و سازش خاتمه یافت.

رییس نظام پزشکی شاهرود  با اشاره به اینکه بسیاری از شاکیان برای تکمیل پرونده های خود وقت کافی نمی گذارند، ابراز داشت: میانگین رسیدگی۶ ماهه برای پرونده های نظام پزشکی به دلیل زمان‌بر بودن مراحل تکمیل پرونده ها است.

صالحی مقدم یکی از عوامل طولانی شدن زمان رسیدگی را ارجاع پرونده های بیمارستانی و مراکز درمانی به نظام پزشکی برشمرد و ادامه داد: همکاری مناسبی از طرف برخی بیمارستان ها برای ارسال پرونده های درخواستی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه با برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی ۲ یا سه بار مکاتبه برای ارجاع پرونده ها انجام می شود، تاکید کرد: این امر برای تکمیل مدارک لازم پرونده ها موجب تاخیر زیادی می شود.

صالحی مقدم با بیان اینکه پس از تکمیل مدارک هر پرونده به طور میانگین طی یکماه رسیدگی می شود، اظهار داشت: در هیات انتظامی رسیدگی به تخلفات پزشکی یک قاضی دادگستری و یک نفر پزشک از پزشکی قانونی به عنوان  ۲ عضو ثابت از قوه قضاییه حضور دارند.

وی ادامه داد: این هیات ۱۲ نفر عضو دارد که نظر قاضی با توجه به شرایط قانونی در صدور احکام تاثیر به سزایی دارد.

وی جایگاه قاضی  را برای انطباق موازین قانونی و حقوقی در آرای صادره پزشکی  در این هیات ضروری و مهم برشمرد. 

رییس نظام پزشکی شاهرود با بیان اینکه مراتب رسیدگی و اعتراض به احکام صادره در نظام پزشکی نیز همانند مراجع قضایی در مراجع بالاتر قابل تجدیدنظرخواهی است ،ابراز داشت: این احکام در هیات بدوی تجدید نظر انتظامی در نظام پزشکی مرکز استان سمنان قابل اعتراض و رسیدگی است.

صالحی مقدم با اشاره به اینکه شبهات غیرمنصفانه ای در مورد کارشناسی های تخصصی انجام شده در شاهرود از طرف شاکیان و افراد بی اطلاع از نحوه رسیدگی به شکایات درنظام پزشکی ها صورت می پذیرد، اظهار داشت: برای این منظور به تناوب  برخی پرونده ها برای کارشناسی دوباره و اعتراض به رای های صادره هیات بدوی انتظامی شاهرود به این هیات ها در تهران نیز ارسال می شود.

رییس نظام پزشکی شاهرود  گفت: طبق مواد سه و ۴۱  قانون نظام پزشکی، نظریه های کارشناسی دادسرا و هیاتهای بدوی انتظامی می توانند به عنوان نظریه های تخصصی مورد استفاده مراجع قضایی در دادسراهای عمومی و انقلاب و دادگاهها قرارگیرد.

وی استفاده  بیشتر قضات را از این ظرفیت خالی  همانند ارسال پرونده ها از طریق پزشکی قانونی خواستار شد.

صالحی مقدم با اشاره به اینکه  نظام پزشکی و پزشکی قانونی طبق قانون ۲ بازوی کارشناسی پزشکی مراجع قضایی هستند ، تاکید کرد: درصدور احکام پرونده های پزشکی در مراجع قضایی نظر کارشناسی این ۲ بازو بسیار تاثیرگذار است.

صالحی مقدم تاکید کرد: براساس قانون  پاسخ پرونده های جرایم و قصور پزشکی  که از دادسرا یا دادگستری برای بیان نظر کارشناسی به نظام پزشکی ارسال می شود نباید بیشتر از ۲ ماه طول بکشد.

رییس نظام پزشکی شاهرود گفت:  اعضای هیات علمی با دانش و تجربه کافی  درهمه رشته های تخصصی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به عنوان دانشگاه همتراز مرکز استان، مطالبه جدی تشکیل کمیسونهای مربوط به کادر درمان شاهرود دراین شهر دارند.

وی با بیان اینکه  مسوولان کمیسون پزشکی قانونی مرکز استان تشکیل کمسیون پزشکی نظام پزشکی را طبق قانون فقط درمرکز استان امکان پذیر می دانند، ابراز داشت : تشکیل این کمیسیون در شاهرود خواسته منطقی و بحق جامعه پزشکی شاهرود است. 

صالحی مقدم، دفاع حضوری پزشکان ذیفع در مقایسه با دفاعیات مکتوب بدون حضور درجلسات کمیسیون و یا دفاعیات برخط را در این روند و صدور احکام  اثر بخش‌تر برشمرد.

حدود ۹۰۰  پزشک ، دندانپزشک ، داروساز ، دکترای علوم آزمایشگاهی، کارشناسان پروانه‌دار و ماما در ۲ شهرستان شاهرود و میامی در بخش‌های دولتی و خصوصی شاغل هستند.