اردبیل _ ایرنا _ سرپرست فرمانداری خلخال گفت: اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل باید مدارس کهنه ، فرسوده و در حال تخریب خلخال را تعیین تکلیف کند.

به گزارش ایرنا ، مسعود یگانه روز شنبه در جلسه روز شنبه شورای آموزش و پرورش خلخال اظهارکرد: در حال حاضر از مجموع ۱۳۲ ساختمان مدارس این منطقه تنها ساختمان ۳۷ مدرسه دارای عمر ۲۰ سال و یا زیر آن است.

وی افزود: در صورت استفاده از مدارس کهنه ، فرسوده و با درصد بالای احتمال تخریب و همچنین در صورت بروز هرگونه حوادث ناشی از فرسودگی ساختمان ، مسئولیت پذیرش دانش‌آموز و تحصیل در زیر طاق‌های لرزان ساختمان مدارس قدیمی به عهده مسئولان دست‌اندرکار آموزش و پرورش و نوسازی مدارس خواهد بود.

وی گفت: عمر برخی از ساختمان مدارس مورد استفاده دانش‌آموزان در شهر خلخال ۵۰ تا ۷۵ سال بوده و بیشتر این مدارس بدلیل از دست دادن عمر مفید خود استحکام کافی برای مقابله با حوادثی همچون زمین لرزه را نداشته و اجرای طرح‌های نوسازی ، تخریب و بازسازی و یا مقاوم‌سازی ساختمان در آنها ضروری بنظر می‌رسد.

او بیان کرد: مدارس کهنه ، فرسوده و با عمر بیش از ۷۰ سال این منطقه باید تعیین تکلیف و از پذیرش دانش‌آموز در ساختمان این گونه مدارس برای پیشگیری از هرگونه حوادث ناخواسته خودداری شود ، ساختمان تعداد قابل‌توجهی از مدارس مورد استفاده دانش‌آموزان در این شهرستان کهنه و فرسوده شده و استحکام لازم در برابر حوادث قهری همچون زلزله را ندارند.

رئیس شورای آموزش و پرورش خلخال همچنین افزود: در حالی که دستور مقاوم‌سازی ساختمان دبیرستان دخترانه سمیه این شهر با قدمت بیش از ۷۰ سال در سال گذشته از سوی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور و در جریان سفر به این شهرستان صادر و کلنگ عملیات اجرایی آن به زمین زده شده است، اداره کل نوسازی استان اردبیل هیچ برنامه‌ای برای اجرای این پروژه نداشته مضاف بر اینکه مدیریت آموزش و پرورش خلخال در سال تحصیلی جاری قصد ادامه فعالیت‌های تحصیلی و پذیرش دانش‌آموز در این مدرسه فرسوده و در حال تخریب را دارد.

او با بیان اینکه در سال جاری ۲۲ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی برای کمک به پروژه‌های بازسازی ، نوسازی و مقاوم‌سازی مدارس خلخال تخصیص داده شده و برابر با تفاهم‌نامه با اداه کل نوسازی مدارس استان سه برابر این اعتبار نیز باید از محل اعتبارت ملی تامین شود ، گفت: اعتبارات مربوط به نوسازی و مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی شهرستان کاهش نیافته و انتظار از مسئولان اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان اردبیل تامین اعتبارات پروژه‌های آموزشی نیمه‌تمام همراه با ارتقای سطح استحکام بنای مدارس است.

وی افزود: بدلیل کمبود فضای آموزشی ، برخی از مدارس خلخال با بیش از ۵۰۰ نفر و با ظرفیت کلاس‌های بیش از ۴۰ دانش‌آموز اداره می‌شوند که وجود این تعداد در یک کلاس با استانداردهای تعریف شده وزارت آموزش و پرورش مغایرت دارد.

یگانه اظهارکرد: قدمت بالای بیشتر ساختمان‌های مدارس خلخال و احتمال تخریب آنها به علت فرسودگی سازه همواره مسئولان آموزش و پرورش ، مدیران مدارس و اولیای دانش‌آموزان را از ادامه تحصیل فرزندان در زیر طاق‌های لرزان مدارس قدیمی نگران کرده و حل این مشکل نیازمند توجه جدی و تخصیص اعتبارات ویژه برای نوسازی و یا مقاوم‌سازی ساختمان مدارس است.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.