حمید ملانوری روز شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا افزود: هرچند محدودیتهای سراسری شب گذشته به اتمام رسید اما باید رعایت دستورالعملهای بهداشتی تداوم داشته باشد.
وی گفت: منع ترددها در ۲ هفته اخیر با تلاش شبانهروزی نیروی انتظامی در خط مقدم اجرای کار و با همکاری اثربخش فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها به خوبی انجام شد و فرمانداران به عنوان فرماندهان جبهه مقابله با کرونا در شهرستانها هستند لذا مسئولیت مهمی برعهده دارند.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: محدودیت تردد شبانه همچنان در سراسر استان ادامه دارد و در ارتباط با تالارها، باشگاههای ورزشی و استخرها همان مصوبات قبلی نسبت به بسته بودن آنها پایدار است و رستورانها باید به صورت بیرونبر خدماتدهی کنند.
خراسان جنوبی رتبه برتر رعایت پروتکلها را دارد
وی گفت: براساس گزارش ستاد ملی مقابله با کرونا، خراسان جنوبی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک رتبه برتر کشوری را دارد اما تا نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
ملانوری تاکید کرد: لازم است رسانهها با اطلاعرسانی و فرهنگسازی در این زمینه نسبت به اقناع افکار عمومی و ارتقای شرایط باز هم اقدام کنند.
وی افزود: با توجه به ارادت مردم استان به امام حسین (ع) و شهدای کربلا، مراسم عزاداری میتواند با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در مساجد، تکایا، حسینیهها و منازل تا پایان ماه صفر انجام شود.
استاندار خراسان جنوبی درباره فعالیت واحدهای صنفی گفت: فعالیت واحدهای صنفی و خدماتی مثل تالارها، استخرها، باشگاهها و مکانهایی که محل تجمع هستند، همچنان تعطیل است و رستورانها فقط میتوانند به صورت بیرونبر فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: این دستورالعمل شامل همه رستورانهاست چه رستورانهایی که از اداره کل صنعت، معدن و تجارت و چه تعدادی که از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز دارند و در این زمینه دستگاههای متولی باید نظارت جدی داشته باشند.
فعالیت واحدهای صنفی به شرط رعایت شیوهنامهها
ملانوری افزود: نحوه فعالیت واحدهای صنفی به صورت کلی براساس مصوبات قبلی استمرار مییاید یعنی واحدهای صنفی محدود نمیشوند ولی با کسانی که پروتکلشکنی میکنند، برخورد میشود.
وی گفت: با توجه به اهمیت سلامت مردم و طبق گزارشهای رسیده مبنی بر توزیع اقلام بهداشتی کمکیفیت در استان با توزیعکنندگان و فروشندگان این اقلام برخورد جدی و قضایی خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: باید با کسانی که اقلام دارویی و بهداشتی تقلبی و غیراستاندارد را تولید و توزیع میکنند، با همکاری دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی برخورد جدی شود.
وی افزود: به غیر از توزیعکنندگان این اقلام درخصوص فروشندگانی که اقدام به فروش محصولات بیکیفیت همچون ماسک کنند باید در وهله اول تذکر داده و پس از آن برخورد شود.
واکسیناسیون در خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است
ملانوری با اشاره به سرعت گرفتن واکسیناسیون کرونا در هفتههای اخیر گفت: با پیگیری استانداری، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی تا الان سهمیه واکسن خوبی در اختیار استان قرار گرفته است که باید تداوم یابد ضمن آنکه درصد قابل توجهی از شهروندان بالای ۵۰ سال استان واکسینه شدهاند.
وی بیان کرد: واکسیناسیون با روند خوبی در حال انجام است و تاکنون ۳۴.۹ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان واکسینه شدهاند، این در حالی است که این آمار در سطح کشور ۲۹.۲ است رشد بیش از پنج درصد را در خراسان جنوبی نشان میدهد.
استاندار خراسان جنوبی بر گسترش برنامه واکسیناسیون تا ایمنسازی جامعه تاکید کرد و گفت: کسانی که در معادن فعال هستند باید واکسینه شوند و اداره کل صنعت، معدن و تجارت باید طی هفته جاری نسبت به شناسایی کارگران معدن مشمول اقدام و با برگزاری جلسه با دانشگاه علوم پزشکی نسبت به واکسیناسیون این گروه اقدام کند.
وی افزود: این طرح شامل کارگران غیربومی، کادر اداری و معادن روباز نمیشود.
ملانوری گفت: زندانیانی که نمیتوانند به مرخصی بروند نیز باید واکسینه شوند.
کلاسهای درس در مهر ماه غیرحضوری است
وی درخصوص مراسم پیادهروی اربعین گفت: در این زمینه قرار است در جلسه آینده ستاد ملی کرونا تصمیمگیری شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به موضوع بازگشایی مدارس اظهار داشت: راهاندازی مدارس در سال تحصیلی جدید در ستاد ملی کرونا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت ولی هنوز تصمیم قطعی در این زمینه اتخاذ نشده است.
وی گفت: به دستور رییس جمهوری، مدارس در صورتی بازگشایی میشود که دانشآموزان، معلمان، کادر اداری مدارس، رانندههای سرویس مدارس، والدین و اعضای خانواده و همه کسانی که با دانشآموزان مرتبط هستند، واکسینه شوند.
ملانوری بیان کرد: در حال حاضر تعطیلی مدارس در مهر ماه قطعی است.
باید سبک زندگی را تغییر دهیم
وی با تاکید بر اینکه رسانهها تلاش بیشتری در ارتباط با رعایت پروتکلها و فرهنگسازی آن داشته باشند گفت: طبق پیشبینیها ۲ تا سه سال آینده باید سبک زندگی کرونایی را تجربه کنیم پس باید مسایل روزانه با قوت هم از طریق دستگاهها و هم در خانواده دنبال شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: باید امور شخصی، اداری، مدیریتی و اجرایی خود را براساس شرایط موجود تغییر دهیم تا ضمن رعایت کامل پروتکلها، مسائل و امور خود را با قدرت انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیران ادامه روند توسعه و آبادانی استان را با قوت ادامه دهند گفت: تمامی پروژههای عمرانی و سایر حوزهها را با رعایت همهجانبه پرتکلهای بهداشتی میتوان ادامه داد.
ملانوری با تقدیر از سپاه انصارالرضا (ع) و بسیج در زمینه استمرار طرح شهید سلیمانی افزود: طرح شهید سلیمانی از شروع اجرا در استان توانسته اقدامات خوبی را در زمینه بیماریابی، تست، مراقبت و حمایتها به صورت محلهمحور و نقطه به نقطه در مناطق و شهرستانها انجام دهد لذا همکاری بسیج و دانشگاه علوم پزشکی باید در این زمینه توسعه پیدا کند.
خراسان جنوبی که اردیبهشت امسال از پیک چهارم کرونا عبور کرد، جزو ۲۵ استان کشور بود که از تیر ماه در شروع خیز پنجم قرار گرفت و روند مراجعه سرپایی و بستری بیماران کرونایی در این استان صعودی شد.
میزان مراجعه سرپایی افراد مشکوک به کرونا و تستهای مثبت از هفته دوم تیر امسال افزایش یافت و شهرستانهای استان به تدریج تغییر رنگ دادند تا الان که از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی، ۹ شهرستان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، یک شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و یک شهرستان در وضعیت زرد (متوسط خطر) است.