به گزارش روز شنبه ایرنا، سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت به تازگی در فضای مجازی در مورد افغانستان نشست اضطرای برگزار کردند و در بیانیه ای که صادر کردند، گرچه حرف های به ظاهر خوبی در مورد افغانستان زده اند، اما در صحنه واقعیت، ۲۰ سال گذشته و افغانستان امروزی، نتیجه واقعی عمل آنها در قبال افغانستان است.
این گروه در بیانیه خود مدعی تعهد قوی به مردم افغانستان و حمایت از بیاینه شورای امنیت سازمان ملل درمورد این کشور شدند.
در این بیانیه آمده است: ما از بابت اوضاع افغانستان به شدت نگرانیم و خواستار آرامش و خویشتنداری برای تضمین امنیت اتباع خارجی و افغان های آسیب پذیر و پیشگیری از بحرانی انسانی هستیم.
«ما خواستار پایبندی به تعهدات به موجب قانون بین المللی حقوق بشر از جمله حقوق زنان، دختران و گروه های اقلیت هستیم و قانون بین المللی بشردوستانه را تحت هر شرایطی مورد حمایت قرار می دهیم. همچنین فداکاری های قابل توجه مردم افغانستان، مردم کشورهای خودمان و افراد بی شمار دیگری را که برای آینده ای صلح آمیز، عادلانه و امن تلاش کرده اند، ارج می نهیم.»
گروه هفت در بیانیه خود یادآور شد که مردم افغانستان سزاوار زندگی در عزت، صلح و امنیت هستند که دو هه دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شان به ویژه برای زنان و دختران را منعکس می کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: افغانستان هرگز نباید بار دیگر به پناهگاه امنی برای تروریسم و منشا حملات تروریستی به کشورهای دیگر تبدیل شود.
گروه هفت مدعی شد که ما با همکاری با شرکا به ویژه متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مبارزه با تروریسم با عزم و همبستگی ادامه می دهیم.
«هر دولت بعدی در افغانستان باید به تعهدات بین المللی این کشور برای محافظت در برابر تروریسم، حفظ حقوق بشر همه افغان ها به ویژه زنان، کودکان و اقلیت های قومی و مذهبی، حمایت از حاکمیت قانون، فراهم کردن دسترسی بی قید و شرط و بدون مانع به امور بشردوستانه و مقابله موثر با قاچاق مواد مخدر و انسان پایبند باشد.»
گروه هفت از همه طرف های افغان خواست با حسن نیت برای تشکیل دولتی فراگیر و معرف همه گروه ها از جمله مشارکت معنادار زنان و گروه های اقلیت همکاری کنند.
این گروه همچنین مدعی تعهد پایدار به مردم افغانستان به ویژه از طریق اقدامات بشردوستانه جامعه جهانی شد و اعلام کرد که به همین منظور ما با هم و با کشورهای همسایه و سایر کشورها در منطقه برای حمایت از پناهجویان افغان و میزبانی از این افراد به عنوان بخشی از پاسخ هماهنگ و طولانی مدت منطقه ای همکاری می کنیم و از همه شرکا در افغانستان می خواهیم از این اقدام و ثبات منطقه ای بیشتر از طریق مجاری چند جانبه حمایت کنند.
گروه مزبور در بیانیه خود بر تضمین خروج امن شهروندان کشورهای عضو این گروه و افغان هایی که در بیست سال گذشته با غربی ها همکاری کرده اند، تاکید کرد و بر اطمینان از استمرار عبور ایمن از افغانستان مهر تائید گذاشت.
«ما به هکاری در این زمینه ادامه می دهیم و از همه شرکا انتظار داریم به تسهیل این موضوع ادامه دهند و امنیت پرسنل پزشکی و بشردوستانه و دیگر گروه های تامین کننده خدمات بین المللی را تضمین کنند.
این گروه تاکید کرد: ما با هم و با متحدان مان و کشورهای منطقه ای از طریق سازمان ملل، گروه ۲۰ و به نحوی گسترده تر همکاری می کنیم تا محفلی بین المللی برای رسیدگی به مسائل بحران پیشروی افغانستان را گردهم آوریم. همانطور که این امور را انجام می دهیم، به طرف های افغان به نسبت اعمالی که انجام می دهند و نه براساس کلمات، قضاوت می کنیم.
گروه هفت در پایان اعلام کرد: به طور خاص، بار دیگر تاکید می کنیم که طالبان در قبال اقدامات خود در زمینه جلوگیری از تروریسم، مساله حقوق بشر به ویژه برای زنان، دختران و اقلیت ها و پیگیری حل و فصل سیاسی فراگیر در افغانستان، مسئول خواهد بود. مشروعیت هر دولت بعدی در افغانستان به رویکردی بستگی دارد که اکنون برای حفظ وظایف و تعهدات بین المللی خود برای تضمین افغانستان باثبات اتخاذ می کند.