بیرجند - ایرنا - مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال اعتبار احیا و بازسازی قنوات استان چهار برابر شده و از ۲۰ میلیارد تومان به ۸۴ میلیارد تومان افزایش یافته است.

اکبر محمدی روز شنبه در نشست خبری افزود: ۶ هزار و ۹۴۷ رشته قنات در خراسان جنوبی وجود دارد و حدود پنج هزار و ۳۰۰ رشته قنات در سامانه قنوات ثبت شده است.

وی گفت: طول قنوات استان حدود چهار هزار کیلومتر است که یک هزار و ۷۲ کیلومتر آن تاکنون مرمت شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: اگر ۱۰۰ درصد اعتبار اختصاص داده شده، تخصیص پیدا کند بیش از ۸۰ قنات دیگر استان مرمت خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر از قنوات استان نیازمند مرمت است گفت: در مجموع ۲۵ درصد قنوات خراسان جنوبی تاکنون مرمت و بازسازی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست اظهار داشت: در زمینه اعتبارات نهضت گلخانه‌ای در سال گذشته محدودیت تسهیلات در سراسر کشور را داشتیم که امسال نیز این محدودیت وجود دارد.

محمدحسین اکبری افزود: سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان برای مناطق کمتر توسعه‌یافته ۹ استان کشور در نظر گرفته شد که خراسان جنوبی بیش از ۳۰ درصد اعتبار را جذب کرد.

وی بیان کرد: سال گذشته در زمینه نهضت گلخانه‌ای برای ۱۸ هکتار تسهیلات پرداخت شد و در سال جاری ۳.۳ هکتار اجرا شده و آماده بهره‌برداری است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در زمینه تسهیلات با مشکل مواجه هستیم گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی بابت ۵۰ درصد اعتبار ملی صندوق‌های توسعه کشاورزی منعقد شد اما هنوز اعتبارات به استان‌ها ابلاغ نشده است.

وی گفت: از محل اعتبارات سال ۹۸- ۹۹ مبلغ ۱۵ میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره ۱۹ در نظر گرفته شده است و متقاضیانی که در مجتمع‌های گلخانه‌ای واحدهای خود را به بهره‌برداری برسانند تا پنج درصد سود تسهیلات به آنها تخفیف داده خواهد شد.

اکبری اضافه کرد: به این معنا که تسهیلات با سود ۱۲.۵ درصدی که برای گلخانه‌ها پرداخت می‌شود را حداکثر تا پنج درصد تعیین کرده‌ایم.

وی افزود: برای شهرستان‌های نهبندان، زیرکوه و درمیان پنج درصد، گلخانه محمدیه خوسف و یک مجتمع گلخانه در قاین سه درصد و بقیه شهرستان‌ها تا چهار درصد سود در نظر گرفته شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: تفاوت در نظر گرفته شده بین شهرستان‌ها برای ایجاد انگیزه به منظور سرمایه‌گذاری در بخش گلخانه‌ای است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در پاسخ یکی از خبرنگاران درخصوص مشکلات تامین نهاده و خروج دام مولد از استان گفت: مشکل تامین نهاده‌های دامی قصه پرغصه‌ای بود که امسال با توجه به کمبود بارندگی‌ها و تشدید خشکسالی گریبانگیر دامداران شد.

محمدحسین ابراهیمی افزود: خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارندگی طی سال گذشته و بهار امسال باعث شد مراتع خشک و قیمت علوفه خشبی افزایش داشته باشد.

وی با بیان اینکه تامین نهاده‌های یارانه‌دار مورد توجه دولت قرار دارد اظهار داشت: تا اسفند سال گذشته ۹ هزار تن علوفه برای استان جذب شده بود که این میزان تا ماه گذشته به ۲۰ هزار تن سهمیه در ماه رسید.

ابراهیمی درباره خروج دام مولد گفت: حفظ ترکیب گله بسیار مهم است لذا به طور معمول دامی که بیش از پنج سال سن دارد باید از گله حذف و بره و بزغاله‌های تازه متولد جایگزین شود.

وی با اشاره به افزایش جمعیت دامی استان در ۲ سال گذشته تصریح کرد: برای خرید دام نظارت انجام شده تا دام مولد خریداری و حذف نشود و در صورت مشاهده نیز کشتار نمی‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم از خرید ۲ هزار و ۸۲۹ تن گندم مازاد کشاورزان در استان خبر داد و گفت: این میزان گندم با مبلغ ۱۴ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است.

محمدرضا اکبری افزود: ۱۰۰ درصد مطالبات کشاورزان استان در زمینه خرید گندم پرداخت شده و شرکت غله و خدمات بازرگانی استان هیچ بدهی به کشاورزان ندارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست از ذخیره کود شیمیایی در استان خبر داد.

محمدمهدی سعیدی گفت: درخصوص تامین کود مورد نیاز کشاورزان مشکلی وجود ندارد و ذخیره‌سازی لازم در استان انجام شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: از جمله مهمترین فعالیت‌های آبزی‌پروری در استان رهاسازی ۲۲۱ هزار و ۵۰۰ قطعه بچه ماهی گرمابی در سال جاری است.

نایب‌زاده با بیان اینکه ۷۰ درصد هزینه رهاسازی توسط بخش خصوصی و مردم پرداخت شده است افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۰ هزار قطعه ماهی تیلاپیا در استان رهاسازی شده است.

وی اظهار داشت: اولین بار ۵۰۰ هزار قطعه لارو بچه ماهی گرمابی وارد خراسان جنوبی و رهاسازی شده است.