اهواز - ایرنا - ۹۰ شی تاریخی ، فرهنگی در پنج ماه گذشته در کارگاه حفاظت و مرمت اشیای پایگاه میراث جهانی شوش در خوزستان مرمت شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی پایگاه میراث جهانی شوش این اشیا مربوط به دوره‌های مختلف از پیش از تاریخ تا دوره اسلامی هستند.

بر اساس این گزارش از جمله اشیای شاخص مرمت شده می‌توان به جام‌های سفالی منقوش پیش از تاریخ کشف شده در محوطه جویی و جعفر آباد، تابوت سفالی مربوط به دوره اشکانی، سردیس سفالی دوره ساسانی و تعدادی مفرغ لرستان اشاره کرد.

این گزارش حاکیست تعدادی از این اشیا، مربوط به موزه شوش بوده و تعدادی دیگر نیز، با هدف به نمایش قرار دادن در موزه شوش مرمت شده‌اند.

شوش از مهم‌ترین و باشکوه‌ترین شهرهای باستانی ایران و جهان بوده‌است و در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد؛

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیر سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تایید شد.

پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است.
باستان‌شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه ۴۰۰ هکتار از این محوطه‌ را به عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند اما در بررسی‌ باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

"محوطه باستانی شوش" و  "معبد چغازنبیل" ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان، در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.