سنندج-ایرنا- به همت حوزه هنری آثار عکاسی هنرمندان کردستانی و یک عکاس ایتالیایی در نمایشگاه گروهی "عکاسی سریالی"با کیوریتوری سالار ارکان در گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج دایر شد.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه گروهی عکاسی سریالی حاصل فعالیت گروهی از عکاسان کردستانی و "آرماندو مونِتا" عکاس ایتالیایی بودن که تا ۱۶شهریور و به مدت ۱۰روز در محل گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج آماده بازدید علاقه‌مندان عکاسی خواهد بود.

سالار ارکان برگزارکننده و کیوریتور (نمایشگاه گردان) این‌نمایشگاه در حاشیه افتتاحیه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان کردستانی،شیدا امامی راد،مریم بایزیدی،سینا جهان‌بین،نجلا حافظ قران،نغمه صلواتی،رضوان طهماسبی،پروین غفاری،ندا محمدی،مژگان نامی و یک عکاس مهمان از کشور ایتالیا"آرماندو مونِتا" به نمایش گذاشته شده است.

وی در خصوص عنوان نمایشگاه نیز گفت: عکاسی سریالی از دل بررسی‌های عکاسان باهاوس و عینیت نو همچون "آلبرت رنگر" و "کارل بلاسفلت" برآمده و تکامل‌یافته است.

ارکان ادامه داد: عکس‌های سریالی یا تماتیک (دارای موضوع مشترک) یکی از تمرین‌هایی است که معلمان عکاسی معمولاً در کلاس‌های مقدماتی عکاسی به هنرجویان می‌دهند و در کل این شیوه‌یچ عکاسی را می‌توان روشی برای بررسی یک موضوع یا پدیده در مکانها یا زمان‌ها یا جوامع متفاوت به‌حساب آورد.

این عکاس کردستانی با اشاره به سخنان" هارلد مانته" در کتاب عکاسی سریالی گفت: مانته معتقد است که «هر زمان و هر جا می‌توانید عکاسی کنید» زیرا تهیه‌ عکس‌های سریالی موجب می‌شود عکاس در پی یافتن موارد اشتراک و اختلاف موضوع‌های اطرافش، جست‌وجو کند و عکاسی خود را بهتر کند.

وی با اشاره به اینکه  تهیه نوع ساده‌تر این عکس‌ها راهی برای تمرین و کسب مهارت هنرجویان نوراه است افزود: عکاسی سریالی محدودیت‌های دیگر مجموعه‌ها را ندارد و آزادی عمل بیشتری را به عکاس می‌دهد و از دیگر ویژگی‌های این نوع عکاسی این است که  عکس‌های تماتیک گاه می‌تواند صرفاً در محدوده‌ی ارائه‌ی فرم و شکل باشد.

ارکان یادآور شد: در این نمایشگاه در مجموع ۱۱ اثر در معرض نمایش قرار گرفته است که از این تعداد یک اثر به صورت ویدئوآرت از مونِتا با عنوان "یک خط مستقیم بکش و آن را دنبال کن "و ۱۰ اثر در اندازه های ۷۰×۱۰۰ و ۷۰×۵۰ با موضوعات مختلف متعلق به هنرمندان کردستانی است.

وی به معرفی عکاس مهمان نیز  پرداخت و گفت: آرماندو مونِتا در سال ۱۹۶۷ در میلان ایتالیا متولد شده و  بیش از ۲۵ سال است که به طور حرفه‌ای عمدتاً عکاسی از کنسرت‌های موسیقی کلاسیک، معماری و عکاسی سریالی انجام می‌دهد.

این عکاس کردستانی با بیان اینکه در طول دایر بودن‌نمایشگاه پروتکل های بهداشتی رعایت می‌شود، تاکید کرد: بازدیدگنندگان در مدت حضور در نمایشگاه ملزم به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هستند.

سالار ارکان هنرمند عکاس کردستانی متولد سال ۱۳۷۶ در شهر سنندج بوده و حدود پنج سال است بطور حرفه ای در حوزه عکاسی فعالیت می کند، او فعالیت خود را با عکاسی مستند در اواخر سال ۱۳۹۴ شروع کرد و در اواخر سال ۱۳۹۷ به عکاسی صحنه آرایی شده، روی آورد.

از موفقیت ها و فعالیت‌های این هنرمند عکاس می‌توان به برنده عکس سال ۲۰۱۹ ویکی‌پدیا،برنده عکس سال سازمان ملل متحد فائو، کسب مقام اول جشنواره  عکس EOD ۲۰۲۱ فلوریدا، امریکا، کسب مقام اول جشنواره اول جشنواره بین المللی Concurso Fotografia Montanha ۲۰۱۸ پرتغال،کسب مقام دوم جشنواره بین المللی photocrowd award انگلیس،کسب مقام اول و سوم در ۲ بخش جشنواره  My language. My culture.دانشگاه ورشو لهستان،کسب مدال طلای جشنواره ویکتور پولینسکی ۲۰۱۷،انتخاب یک اثر به‌عنوان عکس روز نشنال جئوگرافی در تاریخ پنجم دسامبر ۲۰۱۸ و شرکت در بیش از ۳۰ نمایشگاه داخلی و بین‌المللی اشاره کرد.

نمایشگاه گروهی عکاسی سریالی از هفتم تا شانزدهم شهریور در محل گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج دایر بوده و در ۲نوبت صبح و عصر با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی پذیرای بازدید علاقمندان است.