تهران- ایرنا- محققان دانشگاه آر ام آی تی (RMIT) در ملبورن با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید یک بانداژ ارزان‌ قیمت آنتی باکتریال شدند که در صورت بروز عفونت در محل زخم، با استفاده از اشعه ماوراء بنفش، درخشان می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، در ساخت این بانداژ نانوصفحات هیدروکسید منیزیم روی صفحاتی از جنس نانوالیاف کتان قرار می‌گیرند. زمانی که این صفحات روی محل زخم قرار می‌گیرند، هیدروکسید منیزیم که خاصیت زیست‌تخریب‌پذیری دارد، با نابودی باکتری‌های مضر و کاهش التهاب، روند بهبودی را تسریع می‌کند.  

زمانی که محل زخم عفونت کند، محل زخم از حالت اسیدی، به حالت قلیایی تبدیل می‌شود. این تغییر PH سبب می‌شود هیدروکسید منیزیم موجود در بانداژ در صورت تاباندن اشعه ماوراء بنفش، درخشان شود.

زمانی که جراحتی بر اثر بیماری، جراحی یا صدمات مختلف رخ می‌دهد، یکی از دغدغه‌های پزشکان عفونت محل زخم است که می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود؛ ولی با این روش و بدون نمونه‌برداری، تنها با تاباندان اشعه ماوراء بنفش می‌توان وجود عفونت را در مراحل اولیه تشخیص داد.

هزینه تولید این بانداژ آنتی‌باکتریال بسیار ارزان‌تر از محصولات مشابه است و کابرد گسترده‌ای در زخم‌های مزمن، از جمله زخم دیابتی و زخم بستر دارد.

نتایج این مطالعه در نشریه ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده است.