ارومیه- ایرنا- توسعه امکانات روستاها نشان از توجه مسوولان برای خدمات رسانی به مناطق مختلف و البته محروم کشور است و در این راستا اقدامات قابل توجهی در روستاهای آذربایجان‌غربی اجرا شده که برق‌رسانی به ۲ هزار و ۹۰۰ روستای بالای ۱۰ خانوار استان زمینه‌ای برای توسعه این مناطق را فراهم کرده است.

به گزارش ایرنا، توسعه بخش‌های زیرساختی از جمله برنامه های مهم دولت ها در راستای رفاه بیشتر شهروندان به شمار می‌رود که این مهم از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز در دستور کار مسوولان قرار گرفت؛ این تلاش ها به خاطر نگاه ویژه به توسعه زیرساختی قدرت و قوت بیشتری گرفته که این امر سبب پیشرفت زیربناهای خدماتی در کل کشور شد.

اقدامات اساسی در آذربایجان غربی نیز در راستای توسعه زیرساخت ها از جمله گازرسانی، آبرسانی، توسعه شبکه برق، ارتقای شاخص های بخش ارتباطی و حتی اینترنت پرسرعت انجام شده که البته بخش برق‌رسانی یکی از پیشروترین بخش‌ها بوده است.

حوزه توزیع برق در آذربایجان‌غربی نظیر دیگر استان‌های کشور از جمله پیشرفته ترین بخش‌های زیرساختی بوده و علاوه بر برخورداری ۱۰۰ درصدی شهری، برخورداری بیش از ۹۹ درصدی روستایی نیز در این بخش وجود دارد و تنها چند روستای زیر ۱۰ خانوار در آذربایجان غربی از آن برخوردار نیستند که آنها نیز به زودی برخوردار خواهند شد.

یک میلیون و ۲۳۴ هزار مشترک برق در آذربایجان‌غربی وجود دارد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از نتیجه موثر طرح های توسعه شبکه برق در استان گفت که هم اینک یک میلیون و ۲۳۴ هزار و ۲۴۵ مشترک برق در این استان وجود دارد.

اکبر حسن‌بگلو اضافه کرد که یک‌هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه ۲۰ کیلوولت به همت مسوولان جمهوری اسلامی ایران و در راستای توسعه شبکه برق‌رسانی در این استان احداث شده است.

وی ادامه می‌دهد، با این آمار، شبکه گذاری ۲۰ کیلوولتی در آذربایجان‌غربی ۱۰ درصد افزایش یافته است.

برق‌دار شدن همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار در آذربایجان‌غربی

اما در کنار توسعه شبکه برق رسانی در شهرها، توسعه خدمات روستایی نیز مورد توجه مسوولان بوده و توانسته در این راستا گام های موثری را بردارد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه تاکنون همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار در این استان از نعمت برق بهره مند شده اند، گفت: ۱۱ روستای زیر ۱۰ خانوار این استان نیز به زودی از این نعمت برخوردار خواهند شد که در آن صورت، میزان برخورداری به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

حسن‌بگلو افزود: هم اینک مشترکان برق در آذربایجان غربی توسط ۲۰ شبکه توزیع برق مدیریت می شود.

وی بیان کرد: ۸۰.۶ درصد مشترکان و ۳۸.۹ درصد مصرف برق در آذربایجان غربی مربوط به انشعاب‌های خانگی، ۲.۷ درصد مشترکان با هشت درصد مصرف مربوط به انشعاب عمومی، ۱.۷ درصد مشترکان با ۲۳ درصد در ساعات عادی و ۳۳ درصد در ساعات اوج مربوط به بخش کشاورزی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی ادامه داد: مشترکان صنعتی، تجاری و روشنایی معابر هرکدام به ترتیب ۱۸.۲ درصد، ۸.۷ درصد و ۶ درصد مصرف برق در استان را به خود اختصاص می‌دهند.

برخورداری ۹۹.۹۸ درصدی جمعیت آذربایجان غربی از نعمت برق

نعمت برق با همت مسوولان در تمامی بخش‌های جامعه رخنه کرده و توانسته توسعه متوازن رفاه اجتماعی را در جای جای جامعه رواج دهد.

استاندار آذربایجان‌غربی در این رابطه معتقد است که طرح‌های بسیار فاخری در قالب پویش‌های مختلف در کشور و در این استان افتتاح شده است که بخش برق، یکی از موفق ترین حوزه ها بوده است.

محمدمهدی شهریاری بیان داشت: در آذربایجان‌غربی نیز دهها طرح وارد مرحله بهره‌برداری شده و در زمینه برق به برخورداری ٩٩.٩٨ درصدی رسیده ایم.

وی ادامه داد: افتتاح واحدهای نیروگاهی می‌تواند نقش مهمی را در توسعه استان داشته باشد.

۲۹۰۰ روستای آذربایجان غربی از نعمت برق پایدار بهره‌مند هستند

توجه به روستاها نیز نشان از نگاه مسوولان برای خدمات رسانی به مناطق مختلف کشور است و در این راستا اقدامات قابل توجهی در روستاهای آذربایجان‌غربی اجرا شده است.

معاون بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی گفت: ٢ هزار و ۹۰۰ روستای دارای سکنه این استان از نعمت برق پایدار بهره‌مند هستند.

نجات الله علی نژاد افزود: از این میزان ٣۵ روستای آذربایجان‌غربی به تازگی از نعمت برق برخوردار شده‌اند که این میزان نسبت به سال‌های قبل از آن ١.٢ درصد رشد کرده است.

به گزارش ایرنا، ۹۹ درصد جمعیت سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفری آذربایجان‌غربی از نعمت برق برخوردار هستند؛ یک‌هزار و ۲۵۰ مگاوات برق نیز سالانه در استان تولید و تنها یک‌هزار مگاوات آن در سال مصرف می‌شود.

بیشتر خدمات شرکت توزیع برق به صورت الکترونیکی برای کمک به مردم و تسریع در انجام کارها انجام می‌شود.