به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوپوئن، در پی بازگشت طالبان به قدرت و بیم و نگرانی از وضعیت زنان افغان، نزدیک به صد نفر در پاریس با فراخوان انجمن های فمینیستی، اتحادیه ها و احزاب سیاسی گرد هم آمده و «همبستگی» خود را با زنان افغان اعلام کردند.
لوپوئن افزود: تظاهرکنندگان پلاکاردها و پرچم هایی در دست داشتند که بر روی آن ها جملاتی همچون «همبستگی بی قید و شرط با زنان افغان»، «ایستادگی در کنار زنان افغان در برابر طالبان» و «حق پناهندگی برای زنان افغان و همه افراد در معرض خطر» نوشته شده بود.
به نوشته این روزنامه فرانسوی، نزدیک به سی انجمن برگزارکننده این تظاهرات با ابراز نگرانی از وضعیت زنان افغان در دوران بازگشت طالبان به قدرت و تداعی سال های پر درد و رنج برای زنان افغان در دوران قدرت طالبان در سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در بیانیه ای اعلام کردند: فرانسه باید فوراً از پذیرش هر شخصی که با به قدرت رسیدن طالبان در معرض خطر است، استقبال به عمل آورد.
سوزی روژتمن، سخنگوی انجمن ملی حقوق زنان در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرد: در دوران قدرت طالبان، ما به یاد می آوریم که زنان بدون حضور مرد حق خروج از خانه را نداشته و همچنین از حق تحصیل و اشتغال محروم بوده و مجبور به پوشیدن برقعه نیز بوده اند.
لوپوئن در ادامه خاطرنشان کرد: معترضان در این تجمعات خواستار برخورداری زنان افغان از حق پناهندگی بدون هیچ گونه دردسر و مشکلی شدند. همچنین یکی از کنشگران حقوق زنان در این تظاهرات، بی تفاوتی جامعه بین المللی به وضعیت نگران کننده زنان افغان را شرم آور خواند.
یکی از تظاهرکنندگان نیز در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه شمار افغان هایی که در پی عملیات تخلیه وارد خاک فرانسه شده اند را مضحک دانست.
این درحالی است که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در نخستین کنفرانس مطبوعاتی کوشید چهرهای آشتیجویانه و نرم از این گروه ارائه کند و وعده داد که ممانعتی برای کار یا تحصیل زنها ایجاد نخواهد شد. به نوشته لوفیگارو، سرپرست وزارت آموزش عالی دولت طالبان نیز روز گذشته اطمینان داد که زنان افغان می توانند در دانشگاه تحصیل کنند.
میشل باشله، رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد افغانستان اعلام کرد: نحوه برخورد طالبان با زنان و دختران و احترام به حقوق و آزادی های بنیادین آن ها ازجمله آزادی تردد، حق آموزش و اشتغال مطابق با استانداردهای بین المللی حقوق بشر، «خط قرمز» خواهد بود.
به گزارش رادیو فرانسه، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با "روزنامه یکشنبه" (ژورنال دو دیمانش) گفت که فرانسه و بریتانیا طرح ایجاد یک منطقه امن (Safe Zone) در کابل را در جلسه شورای امنیت مطرح خواهند کرد. قرار است که امروز (دوشنبه)، پنج عضو دائم شورای امنیت وضعیت افغانستان را بررسی کنند. ایجاد یک منطقه امن برای سازمان ملل چارچوب مشخصی خواهد ساخت تا امکان کمکرسانی و خروج افراد از کشور را حفظ کند. به گفته مکرون، ایجاد این منطقه در عین حال میتواند ابزار فشار جامعه بینالمللی بر طالبان باشد.