سعید سبزهمحمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خرید و فروش رمزارز در کشور موضوع جدیدی است و تاکنون هیچ شیوهنامه و روش اجرایی بابت رسمیت یافتن خرید و فروش و نگهداری رمزارز یا پیشگیری از بروز تخلفات و مقابله با آن به استانها ابلاغ نشده است.
مسوول اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی گفت: رمزارزها در کشور بازار غیررسمی دارند، هیچ صرافی مجازی هم در خصوص خرید و فروش رمزارزها از سوی بانک مرکزی تعریف نشده است که از این طریق بتوان معاملات را قانونی کرد و آنچه در این خصوص انجام می گیرد کاملا در بستر فضای مجازی است.
وی بیان کرد: آخرین دستورالعمل های این حوزه مربوط به زمان ریاست همتی؛ رییس سابق بانک مرکزی است که قرار بود برخی صرافی های مجاز برای این موضوع تعریف شوند تا تولیدکنندگان رمزارز بتوانند تولیدات خود را از طریق آنها به فروش برسانند که این امر هنوز عملیاتی نشده است.
محمدی در پاسخ به سوالی در خصوص بازار رمزارزها، به ویژه "بیت کوین" در خراسان رضوی گفت: هیچ آمار رسمی در زمینه تعداد فعالان حوزه رمزارزها چه در این استان و چه کشور وجود ندارد اما طبق برآوردهای انجام گرفته، در گزارشهای غیررسمی تعداد کاربران ایرانی که در صرافی های کشورهای مختلف عضو هستند ۱۲ میلیون نفر گزارش شده است.
وی اضافه کرد: استخراج رمزارز در صورتی که مجوزهای قانونی بهره برداری آن توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان دریافت و دستگاه استخراج آن در سامانه بهین یاب ثبت شده باشد، قانونی است اما براساس مصوبه هیات دولت هرگونه استخراج رمزارز به صورت مجاز و غیرمجاز تا پایان شهریور ماه ممنوع است.
فروش داروی تقلبی کرونایی با قیمتهای گزاف
مسوول اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی همچنین در گفتگو با خبرنگار ما نسبت به وجود داروهای تقلبی کرونا با قیمتهای بسیار بالا هشدار داد و گفت: محدودیت مراکز مجاز عرضه داروی کرونا در خصوص عرضه "رمدسیویر" و بعضی اقلام دیگر، باعث سوء استفاده برخی در عرضه داروی قاچاق و تقلبی در بازار شده است.
محمدی افزود: بعضا دیده می شود که حتی آمپول های تقلبی را با برچسب داروی کرونا به فروش می رسانند، این در حالی است که داروهای قاچاق و تقلبی شرایط حمل و نگهداری استاندارد را ندارند لذا سوء استفاده های زیادی در این زمینه انجام می گیرد.
وی بیان کرد: تاکنون گزارشی در زمینه خرید و فروش دارو یا واکسن کرونا به صورت غیرقانونی در مشهد و یا جاهای دیگر به بخشهای امنیتی و انتظامی استان اعلام نشده است، اما فضای مجازی و حقیقی در خصوص دارو به شدت در حال رصد و پیگیری است.
وی اظهار داشت: تاکنون نیز چندین پرونده بزرگ و کوچک در خصوص قاچاق دارو توسط پلیس امنیت اقتصادی و پلیس فرودگاه در حوزه خرید و فروش خارج از شبکه و قاچاق دارو تشکیل شده است.
مسوول اقتصادی دبیرخانه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری خراسان رضوی گفت: اینک دارو به عنوان یک کالا از یارانه بسیار خوبی برخوردار است، باعث به وجود آمدن اختلاف فاحش قیمت آن با دارو در کشورهای همسایه شده و همین زمینه قاچاق دارو را فراهم می کند.