همدان- ایرنا- فرآیند انتخاب شهردار همدان پس از گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز فعالیت شورای ششم، همچنان به نقطه اشتراک بین اعضا نرسیده و موضوع به روندی پیچیده و طولانی در بین کرسی نشینان پارلمان شهری تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، ۲۰ مردادماه اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر همدان با اعلام اسامی هشت نفر به عنوان گزینه های تصدی مدیریت شهری، کار بررسی برنامه‌ نامزدهای پست شهرداری مرکز استان را آغاز کرد.

"محمد آیینی، رضا ابرارخرم، حسین افشاری، سیدمسعود حسینی، مجید شاکری‌کرم، علیرضا عقیقی، عزیزالله یوسفی و امیررضا یوسفیان" هشت گزینه موردنظر شورانشینان برای شهرداری همدان اعلام شدند که البته افشاری از همان ابتدا انصراف خود برای حضور در ماراتن انتخاب شهردار را اعلام کرد.

افشاری به طور رسمی انصراف خود را اعلام کرد و "مجید درویشی" فرماندار سابق اسدآباد و مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان جایگزین وی در لیست نامزدهای پست شهرداری مرکز استان شد.

البته لیست اولیه و مدنظر اعضای شورا برای انتخاب شهردار متشکل از ۶۰ چهره شاخص بود که هر یک کارنامه و سابقه اجرایی متنوعی را داشتند که در ادامه با استعفا، کناره گیری و یا جمع بندی نظر اعضا این تعداد به هشت گزینه نهایی کاهش یافت.

معیارهای شورا برای انتخاب شهردار
اعضای شورای اسلامی شهر همدان برای انتخاب شهردار از هفته‌ها قبل دست به کار شدند و نخستین اقدام آنان جمع‌آوری نظرات ۲۶۰ نفر از نخبگان دانشگاهی، حوزوی، اداری و جمعی از صاحب نظران برای تدوین شاخص‌ها، معیارها و نیز فرایند پیشنهادی برای انتخاب شهردار بود.

در واقع شورانشینان ۱۰ معیار مهم را برای انتخاب شهردار همدان به عنوان ملاک عمل مطرح کردند که شامل "تحقق برنامه شهر و شهرداری الکترونیک، روان‌سازی و سرعت بخشی در ارایه خدمات و صدور مجوزها به شهروندان، اجرای عدالت شهری و توزیع متوازن منابع در مناطق مختلف شهری، شفافیت در مدیریت شهری، توجه ویژه به بافت‌های فرسوده، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، ارتقای مباحث زیست محیطی در مدیریت شهری، لزوم تهیه پیوست‌های مطالعاتی دقیق و کارشناسی برای طرح‌های عمرانی" است.

شورانشینان ۱۰ معیار مهم را برای انتخاب شهردار همدان منظور کرده‌اند که شامل اجرایی شدن شهر و شهرداری الکترونیک و روان‌سازی و سرعت بخشیدن در ارایه خدمات و مجوزها به شهروندان، اجرای عدالت شهری و توزیع متوازن منابع در مناطق مختلف شهری، شفافیت در مدیریت شهری، توجه خاص به بافت‌های فرسوده، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، ارتقای زیست محیطی، لزوم تهیه پیوست‌های مطالعاتی دقیق و کارشناسی برای طرح‌های عمرانی است.

اعضای شورا در اولین اقدام از مجموع نامزدها،  ۲۰ گزینه را انتخاب و سپس با بررسی کارشناسی این تعداد به هشت گزینه نهایی برای تصدی پست شهرداری همدان کاهش یافت.  

افرادی که از سوابق مدیریتی، آموزشی و اجرایی برخوردار بوده و تفکرات آن‌ها با آنچه اعضای شورای ششم دنبال می‌کنند، همخوانی دارد.

در بین گزینه‌ها هستند افرادی که سال‌ها در پست‌های مختلف مدیریت شهری فعالیت داشته‌اند و از تجربه ای گرانبها در این عرصه برخوردارند.

فرآیند مهندسی شدن انتخابات
برخی از نامزدها با طرح ادعای مهندسی شدن فرآیند انتخاب شهردار از کورس رقابت کناره گیری کنند چراکه مدعی بودند شهردار همدان از قبل انتخاب شده است..

در این میان "حمید بادامی" عضو شورای شهر همدان با انتشار مطلبی اینستاگرامی در صفحه شخصی خود گفت که "شاید دلیل و تصور نامزدها برای عدم استقبال از موضوع این باشد که سکان‌دار شهرداری همدان از پیش تعیین شده است؛ از این‌رو درست یا غلط بودن این موضوع در آینده نزدیک با نهایی شدن روند انتخاب شهردار مشخص می‌شود".

 بادامی نجات عضو شورای شهر همدان : "شاید دلیل و تصور کاندیداها برای عدم استقبال از حضور در همدان، این بود که سکان‌دار شهرداری همدان از پیش، تعیین شده است؛ از این‌رو درست یا غلط بودن این مهم در آینده نزدیک با نهایی شدن گزینه نهایی شهردار همدان، مشخص می‌شود".

در ادامه کار سه نفر از مجموع هشت گزینه نهایی انتخاب شده نیز انصراف دادند تا بازهم شاهد طولانی شدن روند کار و به نوعی مختل شدن فرایند انتخاب شهردار باشیم.

همین مساله، برخی گمانه زنی ها مبنی بر اینکه شهردار همدان از قبل مشخص شده را بیشتر کرد به این معنا که مدیریت شهری همدان مبنی از قبل انتخاب شده است.

انتخاب هشت گزینه برای شهرداری همدان

رییس شورای اسلامی شهر همدان ۲۸ مرداد امسال به خبرنگار ایرنا گفت که هشت گزینه برای تصدی پست شهرداری  انتخاب و نهایی شده‌اند که کار بررسی برنامه و اهداف آن‌ها انجام می‌شود.

محمود مسگریان اظهار داشت: هشت گزینه نهایی را انتخاب کرده‌ایم که در نهایت شهردار را از بین آن‌ها انتخاب می‌کنیم.

وی بیان کرد: انتخاب شهردار یکی از اولویت‌های اصلی اعضای شورای ششم است و معیارهایی را در نظر گرفته‌ایم که توسعه شهر و رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشد.

مسگریان خاطرنشان کرد: اواخر هفته آینده نسبت به انتخاب و معرفی شهردار همدان اقدام خواهیم کرد.

شهردار همدان از میان ۴ گزینه نهایی انتخاب می‌شود

در همین ارتباط، رییس شورای اسلامی شهر همدان چهارم شهریورماه جاری در گفت وگویی با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که شهردار جدید همدان از میان چهار گزینه نهایی تایید شده و موردنظر اعضای شورا برای تصدی این مسئولیت انتخاب و مشغول بکار خواهد شد.

«محمود مسگریان» اظهار داشت: برهمین اساس «رضا ابرارخرم، سیدمسعود حسینی، مجید شاکری و علیرضا عقیقی» گزینه های اصلی و نهایی شورای اسلامی شهر برای انتخاب شهردار همدان هستند که این افراد از میان گزینه های موردنظر(۹ گزینه) برای تصدی این مسئولیت انتخاب شده اند.

وی اظهار کرد: برنامه های این ۴ نفر برای مدیریت شهر همدان از سوی اعضا در چند جلسه شورای اسلامی شهر همدان به دقت مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و در نهایت و براساس مدت زمانی قانونی تعیین شده، یک نفر از این جمع به عنوان شهردار همدان انتخاب خواهد شد.

مسگریان افزود: البته براساس مصوبه شورای ششم، در صورتی که فرد جدیدی نیز برای تصدی شهرداری همدان مطرح و مورد توجه اعضای شورا قرار گیرد، با نظر و رای موافق هشت عضو می تواند برنامه و طرح های خود را برای بررسی به شورا ارائه کند.

رییس شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: بر همین اساس تمام تلاش و همت اعضای شورای اسلامی شهر این است که در کمترین زمان ممکن، فردی توانمند، کاربلد، متعهد، متخصص و دارای برنامه برای مدیریت شهری همدان انتخاب شود.

حالا و براساس اعلام رییس شورا، از بین این ۴ گزینه یک نفر  برای تصدی پست مدیریت شهری همدان انتخاب خواهد شد.

در این میان برخی کارشناسان انتقاداتی را نسبت به این روند و انتخاب افراد مطرح می کنند که آیا افرادی توانمندتر از آنها در سیستم مدیریت شهری استان همدان برای بررسی به عنوان گزینه تصدی پست شهرداری وجود ندارد.

مسئولیت سنگین شهردار جدید
ماراتن انتخاب شهردار جدید همدان از بین ۴ گزینه نهایی در شرایطی است که فرد برگزیده مسیری سخت و مسئولیتی سنگین در پیش رو دارد.

این روزها کاربران فضای مجازی با دقت رویه انتخاب شهردار را دنبال می‌کنند و معتقدند شهردار جدید باید در حد و اندازه مدیریت شهری مرکز استان همدان باشد.

همین مساله باعث شده تا شهروندان همدانی در شبکه‌های اجتماعی به خصوص در صفحه شخصی اعضای شورای شهر واکنش نشان دهند و خواستار انتخاب شهردار تلاشگر و موثر باشند.

از سوی دیگر برخی اعضای شورا نیز در صفحه‌های اینستاگرامی خود نسبت به تحلیل و بررسی مراحل انتخاب شهردار نکاتی را منتشر کرده‌اند که البته اشاره‌ای نیز به حواشی نشست‌های بررسی برنامه گزینه‌ها شده است.

با این حال شهروندان همدانی معتقدند که شهردار جدید باید فراتر از مدیریت‌های قبلی تلاش و دوندگی داشته باشد تا ضمن رفع کاستی‌ها، رضایت مندی بیش از پیش مردم حاصل شود.

تکمیل طرح‌های نیمه تمام شهری، بازنگری در سیستم اجرایی درون شهرداری، رسیدگی به دغدغه پیمانکاران، نوآوری در مبلمان و فضای سبز، ساماندهی امور اجرایی سازمان‌ها و معاونت‌ها، درآمدزایی و توانمندسازی نقاط محروم بخشی از خواسته عموم مردم از شهردار جدید است.

"عباس صوفی" شهردار همدان در دوره فعالیت شورای پنجم بود، اعضای شورای ششم پس از آغاز بکار "مجید شاکری" شهردار منطقه ۴ را تا انتخاب شهردار، به عنوان سرپرست شهرداری همدان معرفی کردند.