بندرعباس- ایرنا- یک پژوهشگر صحیفه سجادیه گفت: راه رسیدن به خداوند پر از دست انداز است و صحیفه سجادیه این راه را هموار می کند.

حجت الاسلام محمدرضا اعوانی روز دوشنبه در نشست علمی«نقش دعا در زندگی فردی و اجتماعی که با حضور علما شیعه و اهل سنت به میزبانی دفتر امام جمعه بخش شیبکوه و در بستر فضای مجازی برگزار شد، اظهار کرد: انسان وقتی دعا می‌کند دو حقیقت را شعار می‌دهد، یک ابراز فقر خود و دیگری غنای خدا وند را. تمام حقیقت دعا این دو جمله است و وقتی انسان زیر سایه دعا این دو حقیقت را مداوم شعار داد، شعور می‌شود. 
وی با بیان اینکه راه رسیدن به خدای متعال واضح و روشن است اما واضح بودن راه به معنای هموار بودن آن راه نیست، افزود: راه واضح و روشن رسیدن به خدای متعال  به واسطه انبیای الهی پی ریزی و نشان داده شد اما نشان دادن راه الزاماً به معنای هموار بودن آن نیست.
پژوهشگر صحیفه سجادیه ادامه داد: راه رسیدن به خدای متعال پر از دست‌انداز است و صحیفه سجادیه این راه را هموار می‌کند.
وی یکی از مهم ترین ناهمواری ها را وجود شیطان دانست و عنوان کرد: انس با صحیفه می تواند این دست انداز و ناهمواری را هموار سازد و شیطان را از انسان دور کند.
اعوانی، نقش دعا و انس با صحیفه سجادیه در مقابله با شیطان را بسیار کلیدی خواند و گفت: خداوند پشت سر انسان دعا کننده است و او را از شر شیطان حفظ می کند.
اوج توحید و بندگی را می توان در صحیفه سجادیه مشاهده کرد

امام جمعه اهل سنت بندر چارک نیز به معرفی ادعیه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پرداخت و گفت: اوج توحید و بندگی خدا را می توان در دعاهای صحیفه سجادیه مشاهده کرد.
شیخ مسعود راهبر در این  نشست علمی، با اشاره به حدیثی نبوی که می فرماید:«هر کسی با شخصی که به او علاقه‌مند است محشور می‌شود»، اظهار کرد: اهل سنت دوستدار و محب اهل بیت رسول خداست.
وی شخصیت امام سجاد(ع) را ویژه و خاص معرفی کرد و افزود: برای شناخت این امام باید ابتدا پدر بزرگوارشان امام حسین(ع) و پس از آن امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) و سپس جدشان رسول خدا(ص) را بشناسیم.  
وی با بیان اینکه صحیفه سجادیه به ظاهر کتاب دعاست اما کتاب توحید است، ضمن قدردانی از عوامل اجرایی کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، گفت: متأسفانه پس از ۴ دهه از عمر انقلاب اسلامی در ایران کتاب ارزشمند صحیفه سجادیه مهجور مانده است اما این حرکت بسیار خوبی که از هرمزگان شروع شده می تواند صحیفه را از مهجوریت درآورد.
راهبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایات، بیان کرد: امام سجاد(ع) هنگام وضو رنگ چهره مبارکشان زرد می شد و هنگام ایستادن به نماز بدنشان به لرزه می افتاد و در جواب کسانی که از ایشان درباره این حالات می پرسیدند می فرمود که شما اگر می‌دانستید که در برابر چه کسی می خواهم به راز و نیاز بپردازم این سؤال را نمی پرسیدید.
وی افزود: آن حضرت همیشه به فکر مستمندان بود و پس از شهادت و هنگام غسل بدن مطهرشان متوجه شدند که براثر حمل کیسه های آذوقه برای فقرا بدنشان کبود شده بود.
این عالم اهل سنت بر شناساندن بیش از پیش صحیفه سجادیه به جامعه، پیشنهاد داد که این کتاب ارزشمند در مدارس به دانش آموزان آموخته شود.
وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که از رهروان امام سجاد(ع) و سایر ائمه هدی(ع) باشیم و بتوانیم سیره آن بزرگواران را در زندگی خود ساری و جاری سازیم.

کلمات صحیفه سجادیه از قدرت نور موثرتر هستند

مدیر مدرسه دینی سلطان العلمای بخش شیبکوه نیز با اشاره به ادعیه صحیفه سجادیه، گفت: کلمات از هر چیز دیگری موثرتر هستند و کلماتی که امام سجاد(ع) به عنوان دعا در صحیفه سجادیه بر زبان آورده اند تاثیرگذاری آن از قدرت نور هم موثرتر می باشند.
شیخ یعقوب خلیلی نیز، اظهار کرد: در نظام طبیعت ثابت شده که کلمات نقش موثری در زندگی فردی و اجتماعی دارند.
وی از کلمه به عنوان قوی ترین موجود یاد کرد و افزود: سخن خوب همانند درخت خوب مثمر و پرفایده است و سخن بد هم همانند درخت بدی است که ثمری ندارد.
مدیر مدرسه دینی سلطان العلمای بخش شیبکوه با بیان اینکه کلمات نقش کلیدی بر سرنوشت فرد و جامعه دارد، عنوان کرد: بعد از کلمات، نیروی جاذبه است که می تواند تاثیرگذار باشد و هرچه بسوی مادیات برویم تاثیرگذاری آن کمتر می شود.
وی با ذکر این نکته که در بین کلمات، عالی ترین کلمات سخن خداوند است، گفت: تاثیر کلمات به انتخاب فرد بستگی دارد و اگر انسان علاقه داشته باشد که ادعیه خوب را انتخاب کند مبرهن است که تاثیرگذاری آن بر فرد و اجتماع بیشتر است.
این عالم اهل سنت از صحیفه سجادیه به عنوان کتابی ارزشمند نام برد و بیان کرد: انسان ها تا قیام قیامت می توانند از دعاهای امام سجاد(ع) استفاده کنند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که خداوند این توفیق را عطا فرماید تا از صحیفه سجادیه به نحو احسن بهره‌برداری و آن را در زندگی خود پیاده کنیم.
صحیفه سجادیه نیایش نامه مکتوب جهان اسلام است

امام جمعه بخش شیبکوه نیز از صحیفه سجادیه به عنوان زبور آل محمد(ص) و اخت القرآن یاد کرد و گفت: صحیفه سجادیه نیایشنامه مکتوب جهان اسلام است.
حجت الاسلام جعفر رستاخیز افزود: وقتی که انسان به مضامین دعاهای صحیفه سجادیه دقت می کند پی می برد که دعاها صرف درخواست کردن نیست.
وی افزود: دعاهای صحیفه سجادیه در سه محور ارتباط انسان با خدا، انسان با خود و انسان با جامعه بیان شده است که تاثیر زیادی بر زندگی فردی و اجتماعی دارد.
امام جمعه بخش شیبکوه ادامه داد: اگر انسان با ژرف اندیشی به دعاهای صحیفه سجادیه رجوع کند با اصول مختلفی که می تواند در ابعاد مختلف زندگی راهگشا باشد مواجه می شود.
وی از مسئولیت در برابر خانواده، صداقت، احترام به انسانیت، تواضع و فروتنی، خوش اخلاقی، وفای به عهد و عزت نفس به عنوان اصول مطرح شده در ادعیه صحیفه سجادیه نام برد و بیان کرد: همه این اصول نحوه درست زندگی کردن را به انسان می آموزد.