بجنورد-ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: مشکل اسکان موقت ۱۴۳ خانوار از زلزله‌زدگان استان که در چادر مستقر هستند تا ۲ هفته دیگر حل می‌شود.

جواد نظری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با رایزنی های استاندار قرار است تا فرمانداران و مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان و شهرستان ها مکان های مناسب برای اسکان موقت خسارت دیدگان از زلزله بهار امسال را شناسایی کنند.

وی با بیان اینکه اکنون ۱۴۳ خانوار خسارت دیده از زلزله بهار امسال در چادر به سر می برند افزود: زندگی در چادر شرایط سختی را برای این خانواده ها رقم زده است و تلاش داریم تا این خانواده ها با اولویت اسکان در مدارس، به صورت موقت اسکان داده شوند.

وی گفت: تامین منزل استیجاری از دیگر اولویت ها برای اسکان موقت این خانواده ها است، البته تلاش داریم تا بهسازی منازل برای این تعداد خانوار تا پیش از فصل سرما به انجام برسد و تا ۲ ماه دیگر در خانه های مقاوم و مستحکم مستقر شوند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی با اشاره به حمایت ها از خسارت دیدگان از زلزله گفت: سقف تسهیلات بازسازی برای هر واحد مسکونی ۸۰۰ میلیون ریال است.

نظری خاطرنشان کرد: هزینه بیمه تسهیلات و کارمزد بانکی برای مددجویان نهادهای حمایتی رایگان است و در این زمینه این نهادها تامین آن را برای مددجویان خود تقبل کرده اند و معافیت از هزینه بیمه و کارمزد بانکی برای سایر زلزله زدگان هم در دست پیگیری است و امید می رود محقق شود. 

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات برای سرعت دادن به کار بازسازی، تاخیر در روند اجرای کارهای بانکی است که در این زمینه بانک ها اعلام کرده اند که با مشکل کمبود نیرو روبه رو هستند، البته با توجه به فصل برداشت محصول کشاورزی برخی از زلزله زدگان مراجعه ای برای تشکیل پرونده نداشته اند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: شورای هماهنگی بانک های استان با اعزام نیرو، مشکل کمبود نیروی بانک ها در شهرستان های گرمه و جاجرم را حل کرده است تا به پرداخت تسهیلات سرعت داده شود.  
زلزله ۵.۵ ریشتر  ساعت ۳.۳۴ دقیقه روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری شهر سنخواست شهرستان جاجرم استان خراسان شمالی را لرزاندکه براساس آخرین آمارها این زمین لرزه و پس لرزه های پس از آن موجب خسارت ۳۰ تا ۱۰۰درصدی به یک هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی که قالب بیشتر  خشتی و گلی بود، شد و ۱۲۱ واحد مسکونی نیز به طور کامل تخریب شد.
علاوه بر  این، این حادثه به بخش کشاوزری ۶۵ میلیارد ریال، حوزه آب و فاضلاب ۱۰ میلیارد ریال،  برق ۱۰ میلیارد ریال و به مدارس ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.