حجتالاسلام والمسلمین جواد مجتهدشبستری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره احیای اعتماد و امید در مردم گفت: رهبری در فرمایشاتشان با بیان اینکه حرف و عمل مسئولین یکی باشد و به وعدهها عمل کنند به یکی از راههای احیای اعتماد از دست رفته و آسیبدیده مردم اشاره کردند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری افزود: اینکه مردم احساس کنند مسئولین هم مشکلات را میدانند و هم برای رفع آن تلاش می کنند و دنبال مسائل فرعی و حاشیهسازی نبوده و دنبال مسائل اصلی هستند میتواند امید آسیبدیده مردم را احیا کند.
مجتهدشبستری اضافه کرد: اگر مردم ببینند مسئولین در مبارزه با فساد شعار نمیدهند و عملاً در وسط میدان در حال مبارزه با فساد هستند میتواند امید و اعتماد مردم را دوباره برگرداند و اعتماد آسیب دیده آنها ترمیم شود.
وی بیان کرد: امیدواریم با شناختی که از روحیه تلاش و فسادستیزی و مردمی بودن رییسیجمهوری داریم اعتماد از دسترفته ترمیم شود کما اینکه همین روحیه و سابقه در قوه قضاییه سبب شد که مردم به ایشان اقبال نشان دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توصیه رهبری مبنی بر تعیین روزشمار از سوی مسئولین برای وعده هایشان گفت: یکی از راهکارهای احیای امید و اعتماد آسیبدیده مردم این است که مسئولین برای قول و وعدههایشان روز شمار تعیین کنند. اگر میگوییم دولت مردمی است و رهبری هم میفرمایند حرف و عمل مسئولین یکی باشد این موضوع باید در عمل نشان داده شود، یعنی مسئولین باید در مشکلات و گرفتاریهایی که برای مردم وجود دارد همراه آنها باشند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری نمونه دیگری از مردمی بودن را دوری از منشهای اشرافیگری و تکبر عنوان کرد و افزود: اگر مشکلی در عمل به وعدهها پیش میآید، مسئولین باید صادقانه به مردم توضیح دهند و بیان کنند که به واسطه این مشکلات تاخیر کردهاند.
مجتهدشبستری خاطرنشان کرد: اینکه رهبری بر تعیین روزشمار برای وعدهها تاکید دارند به این دلیل است که مسئولین به دنبال تحقق قولها و وعدهها باشند نه اینکه در شهری، مسافرتی یا روستایی وعدهای به مردم داده شود اما فراموش شود اما زمانی که روزشمار تعیین میشود قطعا مسئله پیگیری میشود و قابل پیگیری است.
تاکید رهبری بر انقلابی بودن همراه با عقلانیت دفن توهم است
مجتهدشبستری با اشاره بهتوصیه دیگر رهبر انقلاب مبنی بر اینکه انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد، گفت: بیان رهبر معظم انقلاب در ارتباط با این موضوع در واقع دفن یک توهم است. ممکن است کسی گمان کند انقلابی بودن به معنای کنارگذاشتن عقلانیت بوده و دولت انقلابی دولتی است که خرد و اصول عقلایی را کنار گذاشته است. رهبر معظم انقلاب با بیان این مطلب میخواهند بفرمایند که انقلابی بودن براساس عقلانیت و معلول خردورزی است و اگر انسان خرد داشته باشد باید در این شرایط حاد، انقلابی عمل کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری، انقلابی بودن را توأم با عقلانیت عنوان کرد و افزود: در عین حال امروز لازمه عقلانیت این است که برای حل مشکلات و پیشرفت کشور باید کارها به شکل انقلابی انجام شود.
رکن رکین دولت و نظام اسلامی توجه به عدالت است
مجتهدشبستری درباره بخش دیگر بیانات رهبری مبنی بر اینکه هر لایحه و مصوبهای باید پیوست عدالت داشته باشد، گفت: به اعتقاد من این مهمترین نکته در فرمایشات رهبری است و دولتها، مجالس و همه ارگانهایی که تصمیمگیر هستند، نباید از پیوست عدالت غفلت کنند. فلسفه دولت اسلامی و نظام اسلامی حرکت در مسیر عدالت و احیای عدالت است و اگر ما از مسیر عدالت خارج شویم از مسیر اسلام خارج شدهایم. بنابراین رکن رکین دولت اسلامی و نظام اسلامی توجه به عدالت است.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به موضوع فسادستیزی و مبارزه با رشوه و رانت در بیانات رهبری یادآور شد: همه مواردی که رهبر معظم انقلاب در موضوع مبارزه با فساد به آن اشاره کردند لازمه عدالت و اسلامیت نظام است و مردم به واسطه روحیه فسادستیزی و عدالتخواهی آیتالله رییسی به ایشان اعتماد کردند.
مجتهدشبستری گفت: امیدواریم همین منش و روالی را که ایشان در قوه قضاییه داشتند در قوه مجریه هم با قاطعیت دنبال کنند تا جلوی مفاسد احتمالی سد شود.