عباس جرجانی روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند که با حضور استاندار خراسان جنوبی و مسوولان دستگاههای اجرایی به مناسبت هفته دولت انجام شد، افزود: در حال حاضر ۱۱۰ هزار نفر در سه بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی مشغول بهکار هستند.
وی گفت: از این تعداد در بخش صنعت حدود ۱۲ هزار نفر، بخش معدن ۱۳ هزار نفر و تجارت ۸۷ هزار نفر مشغول بکارند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: طبق دستور استاندار امسال واحدهایی که دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد بودند باید ظرف ۶ ماه ابتدای سال به بهرهبرداری برسند.
وی تصریح کرد: در این زمینه خط کاشی نیلوفر شامل سرامیک ۲ در هشت در حال احداث است که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با اشتغالزایی برای ۳۵۰ نفر، ظرف یک تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
جرجانی گفت: واحد فولاد قاینات نیز با پیگیریهای انجام شده قبل از سال ۱۴۰۰ آماده بهرهبرداری بود اما در تست یکسری موارد ایجاد شد، دستگاهها اصلاح و در حال تست هستند و بهزودی این واحد ظرف ۴۵ روز آینده وارد مدار خواهد شد که بخشی از مشکلات طولانی شدن و توقعاتی که ایجاد شده بود را برطرف خواهد کرد.
وی یادآور شد: کویرتایر بیرجند کار بسیار خوبی از سال قبل آغاز کرد اینکه ۱۰ هزار تن به محصول تولیدی این کارخانه افزوده خواهد شد و تا پایان سال این واحد به بهرهبرداری میرسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: شرکت امید وارد سرمایهگذاری شد و معادل خط موجود برای تولید ۵۰ هزار تن لاستیک کامیونی و معدنی قرارداد بسته شده و خط اول تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: یکی از مزیتهای استان معادن طلا در منطقه خوسف و نهبندان است که چهار واحد فراروی طلا بر اساس ظرفیت موجود تاکنون طراحی شده، یک واحد به بهرهبرداری رسیده، ۲ واحد تا آبان ماه و یک واحد تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
جرجانی تاکید کرد: هدف این بود که واحدهای فراوری معدنی با هدف اینکه ارزش افزوده آن مربوط به استان باشد، ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: یک واحد تولید در زمینه کاغذ نیز در حال احداث است که امیدواریم تا آذرماه به بهرهبرداری برسد که با افتتاح این واحدها زمینه اشتغال ۲ هزار نفر در بخش صنعت استان فراهم میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: در بخش صنعت ۵۴۴ واحد دارای پروانه بهرهبرداری هستند که تعدادی از این واحدها به دلایلی تعطیل شدهاند.
وی ادامه داد: در پنج ماه گذشته ۱۰ جلسه کارگره تسهیل و رفع موانع و ۱۰ جلسه نیز با حضور معاونین استاندار با هدف رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان برگزار شده است.
جرجانی تصریح کرد: تایر، لولههای پلی اتیلن، سیمان، کنسانتره زغال سنگ، چینی بهداشتی به عنوان یکی از بهترین برندهای کشور، کاشی و سرامیک، اکسید منیزیم و مواد معدنی منحصر بهفرد در استان از جمله محصولات تولیدی استان هستند.
وی عنوان کرد: در بخش صنعت، معدن و واحدهای فراوری از جمله در حوزه زغالسنگ رتبههای خوبی داریم که رتبه اول کشور در زمینه زغالسنگ و فراوری آن، رتبه دوم در واحدهای کاشی و سرامیک، تولید لاستیک رتبه چهارم و استخراج معادن رتبه هفتم کشوری را داریم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: عمده واحدهای تولیدی استان با ۵۰۸ مورد کوچک و خُرد، ۱۱ واحد بزرگ با اشل بالای ۲۵۰ نفر اشتغال و ۱۸ مورد نیز متوسط هستند.
وی گفت: یکی از تلاشهایی که در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید انجام شد اینکه واحدهای تعطیل دوباره به چرخه تولید بازگردانده شوند که سال قبل ۲۰ واحد و امسال تاکنون ۱۱ واحد مجدد فعال شدهاند.
جرجانی گفت: با پیگیریهای استان دو مصوبه از وزارتخانه اخذ شد که واحدهای که ظرفیت و خط خالی دارند بتوان فعالیت دیگری در آن انجام داد که اکنون در برخی واحدها ۲ فعالیت انجام میشود.
وی افزود: در جلسه کارگروه تسهیل ۴۱ مورد جلسه کارشناسی و ۷۱ جلسه با حضور استاندار برگزار شد و پنج مورد که در استان قابل حل نبوده به کارگروه ملی ارسال شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: در مجموع از ابتدای سال ۹۵ تاکنون ۳۶۲ جلسه برگزار شده که ۲ هزار و ۹۸۰ پرونده مور بررسی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برای برخی واحدها بیش از سه بار جلسه برگزار شده است و سعی کردهایم مشکلات این واحدها را حل کنیم لذا تاکنون ۷۵ تا ۷۸ درصد مصوبات در استان به ثمر نشسته و مابقی به کارگروه ملی ارسال شده تا مشکلات حل شود.
جرجانی تصریح کرد: امسال سامانهای تعریف شده تا با توجه به شیوع کرونا متقاضی وارد دستگاه اجرایی نشود و از طریق این سامانه کار وی پیگیری شود.
وی عنوان کرد: در بحث تسهیلات سال ۹۹، ۷۱۸ میلیارد تومان در حوزه رونق تولید، ۹۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸، ۶۰ میلیارد تومان از محل شناور کشوری و ۱۴۴ میلیارد تومان تسهیلالت یارانه دار به واحدهای مشکل دار پرداخت شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: معدن یکی از پتانسیلهای مهم استان است و در حال حاضر حدود ۷۰۰ پروانه بهره برداری معدنی داریم.
وی افزود: سال قبل شهریورماه ۲۶۰ واحد تعطیل شده بود که در جلسات متعدد از جمله شورای معادن ۶۰ واحد دوباره به چرخه تولید بازگشت داده شد و براساس تفاهم نامههای ستاد توسعه خاوران یک تفاهمنامه برای واحدهای معدنی تعطیل شده نیز مبادله شد.
جرجانی بیان کرد: مزایدهها بر اساس این تفاهم نامه تشدید شده است و شرکتهای بزرگی وارد استان شدهاند تا بخش معادن استان ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه رتبه چهارم معادن فعال و رتبه چهارم اشتغال در معادن کشور را داریم عنوان کرد: شرکتهای توسعهای ۹۰ میلیارد تومان برای ژئوفیزیک هوایی هزینه کردهاند که حاصل آن طلای هیرد و شادان است همچنین نتایج مطالعات با پیگیریهای انجام شده در اختیار سرمایهگذاران جدید قرار میگیرد.
وی گفت: در قالب انجام ژئوفیزیکها ، ۲۰ تن طلای قابل استحصال، ۳۰ میلیون تن بنتونیت، فلورین ۷۰۰ هزار تن، سنگ آهن ۶ هزار تن، منیزیت ۶ هزار تن، سنگ های تزیینی و مابقی نیز همینطور، در استان تامین خواهد شد.
جرجانی با بیان اینکه ۳۷ درصد صادرات کشور به افغانستان از استان ما انجام میشود اظهار داشت: در چهار ماه گذشته ۴۸ میلیون دلار صادرات داشتیم که ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و در مجموع ۲۶۲ میلیون دلار صادرات داشتیم که ۴۱ درصد افزایش دارد.
وی عنوان کرد: در زمینه بازرسی از اصناف و بازاریان پارسال در مجموع ۱۸ هزار مورد و پنج ماه امسال ۳۸ هزار مورد انجام شد که ۳۰ میلیارد تومان پرونده تخلف تشکیل شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در این مدت در راستای تأمین کالاهای اساسی ۲ هزار و ۸۵۰ تن برنج توزیع شد گفت: همچنین در این مدت ۲ هزار و ۹۰۰ تن شکر با قیمت تنظیم بازار و بیش از پنج هزار و ۵۰۰ تن روغن در سطح استان توزیع شده است.