سمنان-ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: منطقه حفاظت شده پرور شهرستان مهدیشهر در این استان با جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در روستای پرور برای بقای حیات وحش حفظ شود.

به گزارش ایرنا، امیر عبدوس عصر دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از اراضی ملی استان سمنان در سالن شهدای هفتم تیر دادگستری سمنان ابراز داشت: منطقه حفاظت شده پرور از دیرباز مامن امن حیات وحش بوده است و ساخت و ساز غیر مجاز تهدیدی برای حیات وحش این منطقه محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: روستای پرور در سال‌های گذشته خالی از سکنه بود و اکنون اجرای طرح هادی و صدور مجوز ساخت و ساز در این منطقه تهدیدی برای محیط‌زیست است و انتظار می‌رود در این زمینه اقدامات و تصمیم‌گیری لازم به نفع حفظ محیط زیست گرفته شود.
عبدوس یادآور شد: در طول سال تعداد خانوارهای ساکن در روستا به تعداد انگشتان یک دست نمی‌رسد و این موضوع نشان می‌دهد درخواست ساخت و ساز در این منطقه بیشتر برای تفریح است.
وی تاکید کرد: نباید اجازه داد برای تفریح برخی افراد، محیط زیست به خطر بیفتد و ضرورت دارد دستگاه قضا در این زمینه ورود جدی داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: تصویب طرح هادی برای روستای پرور به معنای رسمیت شناختن روستا است و این موضوع توقعاتی را برای تامین زیرساخت و زمینه سکونت جمعیت در این منطقه را فراهم می‌کند که این شرایط تهدیدی برای محیط زیست محسوب می‌شود.
به گزارش ایرنا، حیات وحش منطقه حفاظت شده پرور استان سمنان که بیش از ۱۶۰ گونه جانوری دارد، این منطقه براساس مصوبه شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه حفاظت شده پرور اعلام شد، حدود و مساحت منطقه نیز تاکنون چندین بار مورد بررسی و تجدید نظر قرار گرفته است و در نهایت طبق مصوبه شورای عالی محیط زیست در دهه ۷۰ مساحت منطقه نزدیک به ۶۵ هزار هکتار تعیین شد.
منطقه حفاظت شده پرور در۵۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان‌ سمنان قرار دارد و این منطقه از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهمیرزاد سمنان، از شرق به دامغان و از غرب به منطـقه چاشم محدود شده و در این منطقه سه ناحیه صیدوا، محدوده کلورد و سرم لعلوم به عنوان محدوده‌های امن شناخته شده است.
از گونه های شاخص حیات وحش منطقه حفاظت شده پرور می توان به مرال، شوکا، گراز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، کل و بز، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه معمولی، شغال، کفتار، سمور، تشی، خرگوش‌ و از رده پرندگان می توان به انواع پرندگان شکاری، کبک دری، بلدرچین، هوبره، کبک، تیهو، هدهد، شاه بوف، جغد، سینه سرخ و از خزندگان می توان به افعی، کفچه مار، مار جعفری، انواع آگاما، بزمجه، لاک پشت و از دوزیستان نیز می توان به انواع وزغ‌ ها اشاره‌ کرد.