به گزارش سه شنبه شب ایرنا به نقل از رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن، «هیساکو تسونادا» بیش از ۳۰ سال از عمر خویش را برای یادگیری زبان و ادبیات فارسی و همچنین هنر خوشنویسی به کار گرفت.
در این مراسم لوح تقدیر انجمن خوشنویسان به همراه دیوان نفیس حافظ توسط «حسین دیوسالار» رایزن فرهنگی ایران در ژاپن به وی اهداء شد.
دیوسالار در این باره گفت: روابط تاریخی، فرهنگی و طولانی دو کشور ایران و ژاپن مدیون ایران شناسان، اسلام شناسان، اساتید زبان و ادبیات فارسی و هنرمندانی از ژاپن و ژاپن شناسان ایرانی است که توانستند در ایجاد شناخت هر چه بیشتر دو ملت نقش آفرینی نمایند و همواره قدردان تلاش ها و نقش موثر آنان بوده و خواهیم بود.
وی به همکاری ها و فعالیت های این هنرمند و استاد زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و افزود: بسیار خرسندم که در طول این سال ها، از همکاری های نزدیک خانم تسونادا برخوردار هستیم که با عشق و علاقه فراوان در جهت توسعه تعاملات فرهنگی دو کشور تلاش می کنند و در طول حدود سی سال گذشته در جهت یادگیری زبان فارسی و هنر خوشنویسی با جدیت فراوان گام برداشته اند و اثرات ماندگاری را از خود به یادگار گذارده اند.
رایزن فرهنگی و نماینده بنیاد سعدی در ژاپن به برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی در این کشور هم اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با همکاری خانم تسونادا در این زمینه نیز شاهد اجرای دقیق، مستمر و برنامه ریزی شده دوره های زبان و ادبیات فارسی بدون توقف بوده ایم و حتی پس از کرونا نیز دوره های آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی به طور کامل دنبال شد و شاهد رشد فارسی آموزان و توسعه فعالیت ها بوده ایم و در حال حاضر در دو سطح ویژه کودکان و نوجوانان و بزرگسالان برگزار و فارسی آموزانی ز سراسر ژاپن در آن حضور دارند.
تسونانادا هم ضمن تشکر از مردم ایران و رایزنی فرهنگی در حمایت از فعالیت های آموزشی و هنری در ژاپن، از انجمن خوشنویسان ایران تقدیر کرد.
هیساکو تسونادا علاوه بر خوشنویسی ایرانی به زبان وادبیات فارسی نیز تسلط دارد و در حال حاضر از سوی رایزنی فرهنگی، زمینه تدریس و آموزش وی به مخاطبان و فرهنگ دوستان ژاپنی فراهم گردیده که با توجه به شیوع کرونا در حال حاضر به صورت مجازی برگزار می شود.
همچنین با معرفی رایزنی فرهنگی و با هماهنگی دفتر یونسکو در ایران، تعدادی از آثار وی در جشنواره و نمایشگاه "رقص قلم" با آثار هنرمندان کشورهای حوزه جاده ابریشم و از جمله ۶ هنرمند دیگر ژاپنی نیز چندی قبل در مراسم ویژه ای در ایران به نمایش درآمد.
پیشتر نیز دکتر حداد عادل رییس بنیاد سعدی از تلاش ها و زحمات این استاد زبان فارسی تجلیل و لوح تقدیر اهداء نمود.